Отново за кърменето на обществени места

• 78 202
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 660
Не, Куркума, тя не вярва в промяната на обществените нагласи чрез съдебно решение, а вярва в правотата си, като единствена такава.

Винаги ми е било странно защо е нужно да се изтъкват изобщо ползите на кърменето и кърмата като храна, естествена храна. От самосебе си се разбира, че щом природата е заложила човешкото малко да бъде хранено от и чрез гърдата на майката си, то е заложила и полезност в течността, която се отделя.

# 661
Преписвам един виц от друг форум
Не знам дали може, ама не се сдържах:

"Вървяла една блондинка по улицата, а едната и ц... отвън...
Върви тя, крачи, народа гледа и се подсмихва и подминава...
По едно време една жена и рекла:
- Госпожо, едната ви .... е отвън...
- Олеле.. забравила съм детето в автобуса... "

И още един-стар, ама хубав.

" Жена кърми в амтобуса и един мъж я зяпа.
Тя говори на детето:
-Яж, мами, че ще дам на тоя чичо
По едно време "чичото" се обадил.
-Ако ще ми давате давайте, че вече трета спирка изпускам"

Последна редакция: ср, 25 мар 2015, 22:29 от Герри

# 662

ПР му е майката, за всяка кауза. Дайте ми добър ПР и ще се оженя за Адриана Лима!

Давам!

Скрит текст:
Ще отида при Бил Гейтс: "Искате ли да осиновите Куркума?" "Не, за какво ми?" "Ами той е президент на Световната банка и годеник на Адриана Лима." "Е, ако се налага..." После при пенсиониращия се президент на Световната банка: "Бихте ли посочил за свой приемник на поста  Куркума?" "Кой е този, за пръв път го чувам?" "Той е син на Бил Гейтс и е женен за Адриана Лима." "Е, ще помисля." После отивам при Адриана: "Ади, ще вземеш ли Куркума?" "Кур-какво?" "Много добро и способно момче, син на Бил Гейтс и новия президент на Световната банка." "Добре, запознай ни."

Готово.  Mr. Green

# 663
  • До хладилника, който обичам
- Госпожо, едната ви .... е отвън...
- Олеле.. забравила съм детето в автобуса... "

Ей сега ми го разказаха с нов край "- Олеле.. забравила съм детето в мола... "  hahaha

Ех, Куркума, мечти  Grinning По оная теория за 6 степени на разделение, между теб и Адриана има едва шест човека, които се познават.

# 664
  • София
Голяма част от раздразнението идва от това, че случаят има медийно покритие. Фрази от сорта "Опищяха света", "Навират ни ги в очите", "Не се погледнат, ами извикали телевизиите" са сигурен лакмус за подсъзнателно отхвърляне изобщо на темата заради омерзение към посредика. Тридневната трайност на екранните драми не успокоява, а настървява коментиращите, защото всичко трябва да сае каже ярко днес, най-много до утре.

Мен ме дразни единствено това, че БХК застана зад кърмаческата кауза. И то предвид факта, че за последните няколко дни 1 човек бе пребит до смърт от охраната в мол, а други бяха жестоко бити, оцеляха, но ги е страх да застанат пред камера и да се обърнат към полиция и съд.

# 665
10 c's [/b,]случката се е разиграла миналата година,просто сега и е дошъл реда на жалбата в съда,това е!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=796015.0
И тези мацоранки от Ла Лече в момента са набрали скорост!
Сори за невежеството,но каква е разшифровката на това Ла Лече  newsm78
Олеле! Знаменателна тема!  Grinning

# 666
Освен крайната непоносимост на единици към мисълта, че някое бебе суче, ми прави впечатление употребата на изразни средства за назоваване на гърдите. Бозки, моцарели, цицки...Разбирам някой недорасляк така да казва на женския бюст, но възрастни жени да твърдят, че имат моцарели или бозки, за мен е непонятно.

# 667
  • София
Аз спазвах няколко прости правила когато съм имала бебе: новороденото не трябва да се размотава по цял ден из улици, магазини, кафенета и т.н. Кърменето се извършва като предварително съм се измила и почистила гърдата от всякакви остатъци от кремове, дезодоранти, сапуни, пот и т.н. кърмя си бебето, държа го докато изкара въздуха, който е нагълтало по време на кърменето, преобувам бебето, и го слагам да си почине в леглото му, поглеждам дали температурата в помещението е подходяща, след това също така старателно се измивам и това представляваше храненето при мен.
Ако ще излизаме на разходка или ще ходим някъде с бебето, първо го храня, оставям после преобувам и излизаме, като следя да се върнем до 2-3 часа, за следващото хранене да сме си вкъщи. Не знам при другите майки как е, но при мен малко преди бебето да огладнее чувствах напрежение в гърдите, така че винаги имах някаква преднина, преди да се разплаче, че е гладно. Естествено след третия месец започнах да давам сокове, пюрета, след петия месец имахме мляко само рано сутрин и късно вечер преди лягане, всички хранения през деня бяха с пюрета, сокове и др. от сорта. Отделно от това за мен кърменето винаги е било много интимен акт, и честно казано като съм кърмила винаги сме били само аз и бебето в стаята, имах си едно кресло, с голяма възглавница, която слагах под кръста, температурата винаги поддържах комфортна, бебето обличах леко, мен също, отпусках се и кърмех.... Дъщеря ми например се хранеше по 30-40 минути, започваше, спираше, придремваше си малко, и винаги ме гледаше в очите..... една такава доволна, спокойна, щастлива.... Точно в този момент не се намирах на този свят, все едно бяхме само ние, само двете, такава чиста любов.... не мога да си го представя това в един МОЛ, магазин или ресторант - за там си има сок, пюре, или предварително подготвено мляко... Против съм кърменето по улици и магазини, не ме интересува на кой какво му се вижда и какво не, нито дали е модерно или старомодно, интересува ме само комфорта и спокойствието на детето... Една индийска поговорка казва - ако си ядосан или  притеснен от нещо и най-хубавата храна се превръща в отрова..... За мен кърменето по улицата, магазина и т.н. е като яденето на крак, всички сме го правили, но нито ни е било удобно, нито пък полезно, така че моля ви спестете това неудобство на децата си.
  bouquet
Напълно съм съгласна! Против съм всякакъв вид демонстрация, а това което се коментира по предаванията, по форуми и всякакви такива, в полза на кърменето на обществени места, го приемам само като вид поза и нищо повече. За мен , една дълбоко уважаваща майка, никога не би отишла на разходка в МОЛ. Виж, в парк, градинка, на въздух....ще го приема, и то само ако е направено с необходимата дискретност,  но в магазин, МОЛ и подобни... абсурд. Освен това приемам само като личен избор кърмене на бебе, или преминаване на адапт. мляко. Всеки сам си прави преценките.  Това, да се вменяват грешки при отглеждане на деца-некърмени...не го приемам.

# 668
Абе, вие добре ли сте? Една уважаваща майка не би отишла в мол. Защо да не отиде в мола?  И вие откъде знаете защо е влязла в мол. Може да е отишла да се изпикае, да си купи една вода. Молът да не е запазена марка за кифлите само? В магазин може ли да влиза? Майките не са извънземни, да родиш дете също не те прави извънземна, инвалид, специална и т.н. По същата логика и инвалидите, зле облечените, бедните да не ходят в мола, щото ще ви загрозят гледката.

# 669
  • София
Абе, вие добре ли сте? Една уважаваща майка не би отишла в мол. Защо да не отиде в мола?  И вие откъде знаете защо е влязла в мол. Може да е отишла да се изпикае, да си купи една вода. Молът да не е запазена марка за кифлите само? В магазин може ли да влиза? Майките не са извънземни, да родиш дете също не те прави извънземна, инвалид, специална и т.н. По същата логика и инвалидите, зле облечените, бедните да не ходят в мола, щото ще ви загрозят гледката.
Бъди убедена, че не е заради загрозяване на гледката.  По-горе , в поста на In4i много добре  е формулирано и обяснено , защо не се прави. Какво толкова сложно има да се разбере.

# 670
  • София
Аз лично, само като прочета, че някой от третия месец дава сокове и захранва, спирам да му чета нещата. За мен е показателно колко му е акъла и  колко го интересува комфорта на детето.

# 671
А, точно и аз това тръгнах да пиша. Прочетох само до соковете третия месец и се отказах.

Последна редакция: ср, 25 мар 2015, 23:51 от Пролетен дъждец

# 672
  • София
А точно и аз това тръгнах да пиша. Прочетох само до соковете третия месец и се отказах.
Това става само по лекарско предписание, а не на свободна воля, ей така ми хрумна една хрумка със сокове да включа и захранвам от третия месец, а и тя не пише,  че не са от третия ,а след третия...и предполагам че е само по 1 ч.л. и разбира се, че е било бебето под наблюдение. Сега,  ако се захващате и за думата, то какъв разговор ще се води.. newsm78
Вие продължавайте да ги водите по МОЛ-ловете вашите деца, аз не бих си го причинила.

# 673
  • при Arctic Monkeys
Аз никак не вярвам, когато убиха човека в мола във Варна, да сте се пенявили толкова много... Извратена работа.

# 674
Само в мол ли всяка уважаваща себе си майка не следва да влиза или по принцип в какъвто и да е магазин? И ако съм с кърмаче и ми трябват памперси, боди/пижамка и нова книга да си уплътнявам времето, докато кърмя, трябва ли да си загубя времето в три магазина в три различни посоки, за да не ме помислят за лоша майка.

Общи условия

Активация на акаунт