Отново за кърменето на обществени места

• 78 270
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 645
Ахахаха, виждаш ли, казаха ни го, Трещи. Жилави били.

Оцеляли как да е.

Една умница се беше изказала, че кърмените били по-умни. Ама не разбрах от кого. Ако тя и мъжът й са толкова умни...

Сигурно ще да е тая кретенка от Харвард... http://www.bloomberg.com/news/articles/2013-07-29/breastfeeding- … -grow-study-finds

# 646
  • вятър в маслините, вятър над хребета
- И второ, отдавна съм преминала тази възраст, но едно време преди кърмене задължително си миехме ръцете... гърдите..., та хич не ми е приемливо насред МОЛ-а, да извадиш потна цица, и да я натикаш в устата на горкото дете ... а около теб да щъкат доксан докуз вируси и микроби newsm78
Нищо не разбираш! Двете минути за миене на ръце и гърда са два дни глад за изтормозеното ти кърмаче Naughty

# 647
karmelita_007 голЕма умница си  Mr. Green

# 648
  • До хладилника, който обичам
Ти подкрепяш ли лудата кърмачка?
Аз не раздавам епитети Peace По доста критерии поне половината форум трябва да го пратят към 4ти км Wink
Със сигурност ми е интересен изходът от делото, и в двата му възможни варианта.

Ако питаш за личното ми мнение, неведнъж съм споделяла, че по принцип в масовия случай хората нямат проблем с кърменето на обществени места. Освен може би онлайн, но това е друга тема. В живия живот мнозинството кърмещи жени не се съблича до кръста (без съмнение си виждала и с внучето си), нито пък хората виждат нещо или ги притеснява. Дългогодишната ми работа с кърмещи майки потвърждава и двете (и че не се вижда нищо смущаващо и че хората не се притесняват); сигурно има изключения, както с всяко нещо.

Повече ме удивяват мненията какво изобщо търси бебе в мола  Laughing молът нали е специално място, децата там са излишни.

# 649
Интересно, ако бебето огладнее на подновения Женски пазар как ще посъпят кърмещите на обществени места майки

# 650
или пък да огладнее когато майката с детето е в обществената тоалетна

# 651
  • Пловдив
Вие сте луди. Дори извратени. Изглежда ви неприемливо да гледате една жена, която кърми бебето си, а всички тия голи силиконови (или не) кифли, изпедерастени мъжлета... и цялата паплач, която се разкарва в оскъдно зле подбрано облекло и показва прелести и гадости, ви изглежда супер нормално да посещава молове, пазари и др. обществени места.  Sick Sick Sick

# 652
  • В Космоса
За по-умни, не знам. Аз съм чувала, че кърмените бебета са по-здрави, но аз самата, кърмена до 3 години, бях много болнаво дете. Отделно дъщеря ми, която я кърмих една година (всъщност точната дума не е кърмих, защото се цедях и ѝ давах кърма от шише, понеже не засука) също е много болнава. Та такива разни теории ми предизвикват скептицизма. Бях много разочарована, че не можах да я кърмя по нормалния начин. Имах много кърма и просто беше немислимо за мен да ѝ давам АМ. Но ми беше много трудно. Ако някога пак се наложи, обаче, доста ще се позамисля дали да не премина на АМ. Или ще искам помощ от ЛЛЛ. Grinning

Искам да кажа, че всяко крайно мислене и действие ми е жалко. Има наистина много фанатизирани кърмачки, които не приемат други позиции и не допускат, че в бъдеще могат да променят мнението си по стечение на обстоятелства, както аз, например. Преди - кърма на всяка цена, а сега - че не си заслужават мъките и нервите.

За конкретния случай, не разбрах, толкова ли явно си е навирала гърдата си в "молците" и наистина ли е била толкова неприлична гледка? Дали пък охраната не е издраматизирал? Аз до сега не съм виждала чак срамно изглеждащи кърмещи на обществено място. Вижда се част от гърдата, но не е нещо фрапиращо. Аз, лично, и толкова не бих посмяла да покажа, със сигурност бих покривала с шал, но приемам всички с техния си избор. Гледката също не ми е от най-приятните, не мога да обясня защо, но е така, признавам, въпреки това нито ще направя забележка, нито ще се боря против правото да кърмят децата си на обществено място. Просто ще отместя поглед. Проблемът си е мой.

# 653
Тук е пълно с идиотки.

# 654
аз ще гледам и ще си поискам.... да бозая де  hahaha

# 655
  • Варна
аз ще гледам и ще си поискам.... да бозая де  hahaha
Айде още един недосукал .....

# 656
Мисля като Ирис и 10 c's. Истерията на няколко души с твърде много свободно време, които увличат други с твърде малка склонност да мислят, ще създаде проблеми на нормално кърмещите навън жени.

# 657
  • София
Много съм скептична по отношение на ползите от кърменето и аз.
Примерите около мен са все в обратна посока, макар че логиката да подсказва, че по-скоро ефектът би трябвало да е нулев, отколкото негативен.

# 658
  • Пазете Гор
За толкова темпераментнтата реакция и двете посоки си има предпоставки, а те нищо общо нямат ни с кърмене, ни със съдебни практики, ни с приличие. Това са проявление, а не причини.

Голяма част от раздразнението идва от това, че случаят има медийно покритие. Фрази от сорта "Опищяха света", "Навират ни ги в очите", "Не се погледнат, ами извикали телевизиите" са сигурен лакмус за подсъзнателно отхвърляне изобщо на темата заради омерзение към посредика. Тридневната трайност на екранните драми не успокоява, а настървява коментиращите, защото всичко трябва да сае каже ярко днес, най-много до утре.

Майката прави една съществена грешка - тя вярва, че обществени нагласи може да се променят със съдебни решения. При нивата на доверие в съда в момента, при насочилото се към консерватизъм махало на мисленето каквото и да се случи в зала не би й помогнало особено.

ПР му е майката, за всяка кауза. Дайте ми добър ПР и ще се оженя за Адриана Лима!

# 659
Интересно, ако бебето огладнее на подновения Женски пазар как ще посъпят кърмещите на обществени места майки

Вероятно ще го накърмят  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт