Отново за кърменето на обществени места

• 78 163
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 705
Аз ви препоръчвам вие да си метнете по един шал на главата и нищо потресаващо от рода на хранещо се бебе няма да видите.
Аз ти препоръчвам да оставиш агресивния тон настрана, не помага на каузата ти.
/Забавно ми е, не съм агресивна/
Да, да се замята бебе с одеяло е по-подходящо. Всяка смислена кауза е безсмислена. Ето, вчера прочетох, че като си храниш бебето по този начин дискриминираш тези, които нямали деца. След такава глупост....
м/у другото оголени гърди на кърмачки съм виждала извън бг. Случайност?

# 706
Предполагам, че майките ще предпочетат едно тихо и спокойно място за да нахранят бебетата си.

Не бъди сигурна. Те и сега могат да намерят такова, но някои държат да са на видно място.

# 707
На всеки се случва да се облече неподходящо и като ревне бебето?
на тези които им е проблем и 5 шала да сложиш, пак ще се дразнят.

# 708
Тъй като трети ден всеки си запълва дупките с този казус, смея ли да попитам:
от кога забележката за нещо е равна на забрана?
Ако аз ям сандвича си в коридора или на бюрото, и шефа дойде да ми направи забележка да го ям в кухнята, това забрана да ям ли е?

# 709
На всеки се случва да се облече неподходящо и като ревне бебето?
на тези които им е проблем и 5 шала да сложиш, пак ще се дразнят.

Ама никой не го интересува това нещо, бе хора. Как ще разбереш изобщо, че някой се дразни?

Или държите вместо да се дразнят, да застанат да ръкопляскат...

Стига с тия бури в чаша вода.

# 710
От друга страна - толкова им е и капацитетът, така разбират "журналистическата" работа.

Точно това ще да е проблемът. Тази жена има живот и след жалбата; на нищо я направиха. За форумите ясно, но е безсрамно от страна на професионалистите! И друг път съм го писала май, действат на елементарно емоционално ниво; не да те информират. Отвратителен подход.

Скрит текст:
През ноември имах удоволствието да гледам в България новините в осем- централната емисия е това, нали. Та ставаше дума за ебола. Вместо да поднесат новината информативно, показаха една поизпотена пребледняла сестра от отделението и отделиха петнайсет минути за най-тъпото интервю на моя живот: "Уплашена ли бяхте?", "О, вие имате и деца! Те как реагираха на новината?", "Колегите ви уплашени ли бяха?!" И тъпо да го нарека, слабо ще е.

# 711
 Я една петиция против забраната да се дразним.

# 712
Тази жена има живот и след жалбата; на нищо я направиха.

Така й се пада. Можеше просто да си чака решението на съда без да гостува в телевизионни предавания.

# 713
  • Пазете Гор
През ноември имах удоволствието да гледам в България новините в осем- централната емисия е това, нали. Та ставаше дума за ебола. Вместо да поднесат новината информативно, показаха една поизпотена пребледняла сестра от отделението и отделиха петнайсет минути за най-тъпото интервю на моя живот: "Уплашена ли бяхте?", "О, вие имате и деца! Те как реагираха на новината?", "Колегите ви уплашени ли бяха?!" И тъпо да го нарека, слабо ще е.

Великолепен пример, Лу, и много илюстративен - позволих си го да го извадя извън скрития текст. Класиката, когато след убийство разпитват уполашените съседи "какъв човек беше убиецът/жертвата", не е сама в жанра отдавна.

Преди седмици по работа бях ангажиран в борбата с бедствието в Родопите и се случи на три пъти да видя медийното отразяване... Трагедия пълна, дефинитивна неумишлена дезинформация: някакви кухи лейки питат бабите трудно ли се придвижват по заснежените пътеки на селото. Ох ами трудно баби, много трудно - проплаква една от събеседничките й. "Общината нехае, обръща се към драгия зрител и с гробовен глас захваща репротерката - хората бедстват! "И почна да ги реди едни сълзливо-манипулативни. Коя община, забрави да каже. Какви са проблемите, с какви сили се работи по отстраняването им, кой работи, кой не, защо не, какви са прогнозите, какви са рисковете...тц.

Тъпото е, че масата навикна на подобни сюжети и поглъща тоя информационен сурогат по "новините" с убедеността, че това е действителността - и това е само истинмата и цялата истина. Ако наистина вземат да ги информират, ще избягат с писъци.

А най-тъпото е, че мнозина спряха да вярват на очите си. Познвам хора, които вместо да отворят прозореца, отварят телевизора, за да видят студено ли е навънка. И ако на телевизора пише, че е -5 градуса  - студуват съвсем автентично. Рациото е в отпуск.

Та и кърмаческата история -  преживява се и предизвиква гняв/умиление най-вече нейният медиен аватар.

# 714
Така й се пада. Можеше просто да си чака решението на съда без да гостува в телевизионни предавания.

Наистина ли така и се пада? Почувствала се е дискриминирана, пуснала е жалба, голяма работа.
Аз съм за това хората да пускат жалби и да се оплакват, когато имат чувството, че са били ощетени. Има си органи, ще решат кой има право и кой не. Голямо престъпление, да създаде малко работа на комисиите; как е посмяла. Другите да се научат сега и да си мълчат, преди да се осмелят да се оплачат публично. А само да сте гъкнали срещу някой мол, мислете му.  Simple Smile

Куркума
, абсолютно! Сополи, сълзи, скандали..

# 715
Всъщност като се замисля по-задълбочено имам усещането, че тези мацки от Ла Лече нарочно се надъхват. Явно нямат много "клиентела", която да подпомагат с насоки за кърменето. Бизнесът им явно не е вървежен и сега като се запролети плъзват като термити, по такъв натрапчив и фанатичен начин да се рекламират. Що не се активизираха в студа зимата???
Ами, те ни дискриминират с голите си гърди. На мен ми е неприятно да гледам течаща чужда кърма и капеща съседна гърда в това време, докато се извършва това свещенодействие. Просто ме е гнус от телесата и телесните течности на чужд човек, това е!!! Ето, тази ме дискриминира, нарушава ми спокойствието, като провокира в мен повици за повръщане! На кой да се оплача аз?
И какво? Значи тия, които сме спазвали нормите за поведение и основно - сме се съобразявали с нуждите на бебето, явно нищо не ни е ясно?
Оставам с усещането, че те незнаят /великите консултантки/основни правила при кърмене и отглеждане на кърмаче.
Специално дойката от репортажа - ами, горката. Там от където идва май няма много молове да се развява. Но и да има нямаше да го направи, защото е пълно с турци. Казвам турци, защото проучих от къде идва. Просто жената наистина е умряла от скука и от постродилна депресия директно е скочила в друг вид депресия породена от невъзможността и да се осъществи в София! Бори се за място пак казвам на жълтите павета!
Интересно дали чете тук във форума.  newsm78 Интересно как ли ще консултира настървено в надпреварата по кърмене на 30 март в мола? Ще следя с голям интерес....

# 716
Четеш ли изобщо какво пиша, Ли Лу? Разбира се, че ще пусне жалба, щом смята, че има основания, но като не ще да е тема на обсъждане, да не се показва в телевизора. Ох, много мразя да пояснявам, четете, бе хора!

# 717
Мацки?  Laughing

# 718
Четеш ли изобщо какво пиша, Ли Лу? Разбира се, че ще пусне жалба, щом смята, че има основания, но като не ще да е тема на обсъждане, да не се показва в телевизора. Ох, много мразя да пояснявам, четете, бе хора!

Разбрах те, просто поясних нещата от журналистическа гледна точка. (виж ми предния постинг)
Защо и дават толкова ефирно време, това ли е най-големият проблем в момента.. Това имах предвид.

ПП Нали е ясно, че тя сама не може по никакъв начин да предизвика толкова внимание. И гола пред Парламента да застане, няма да има новина, ако няма медии.

ППП Предложиха ми да го поправя на "наистина ли така ни се пада", тъй като и нас наказват.  Laughing

Последна редакция: чт, 26 мар 2015, 10:34 от Ли Лу

# 719
Пуснала жалба преди 8 месеца ми да си действа по нея ,въпреки ,че нали след това ходила пак да си кърми там и никой нищо е и казал .Много добре си е знаела какво ще се случи след като е решила да стане медийна звезда .
При липсата на проблем ,защото една забележка не е проблем според мен ,да ходиш да се явяваш по ТВ и да вдигаш врява  си е от нищо нещо да направиш в отрицателен смисъл обаче.
Преди да стана майка и аз намирах кърменето за гадно имах ,че боли ужасно .Е видях ,че не боли и за мен си беше страхотен момент на уединение .
Малоумно е да си мислите ,че понеже вие/ние кърмим или сме кърмили то за всички това е приятно и миличко .
Ли Лу дават и щот по форумите дращим и се получава обществена дискусия /дколко е конструктивна е друг въпрос/ Пък и нали целта е медийна кампания ЗА кърмене на обществени места .

Общи условия

Активация на акаунт