Отново за кърменето на обществени места

• 78 297
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 780
  • Австрия

И говорех за свободата на личността, да, а да имаш право да кърмиш свободно на обществено място, е част от тази свобода и от това да бъдеш себе си, майка на кърмаче.

Язък! Аз явно съм била изтеглила късата клечка  Confused Ама как да си свободна с електрическата помпа?! Нищоо, де.. живот и здраве! - следващият път ще се пробвам с механична  Peace Ми, тъй, де.. няма 4 месеца да си цедя само вкъщи, и кърмачето е човек, и майка му - да не можеш в един МОЛ да се помотаеш  Wink Дано да е лятно бебе следващото, че да мога и на пейка на главната да поседна  Mr. Green

Последна редакция: чт, 26 мар 2015, 13:08 от DimS.

# 781
Чудех се, Георгица и Невена дискретни ли се водят?

Скрит текст:

Георгица и Невена не се притесняват да кърмят в мола и никой не притеснява тях. Снимката е от септември 2014 г. Снимка НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ “ПОДКРЕПА ЗА КЪРМЕНЕ”

На Горица и Невена някой правил ли е забележка, гонил ли ги е от Мола?

# 782

Скрит текст:

Георгица и Невена не се притесняват да кърмят в мола и никой не притеснява тях. Снимката е от септември 2014 г. Снимка НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ “ПОДКРЕПА ЗА КЪРМЕНЕ”

Как ще ги гони, та те изглеждат като от брошура  Joy

# 783

Скрит текст:

Добре де, ама само на мен ли ми течаха и двете гърди като кърмех, бебето захапва едната, другата почва да тече... (и това като се има предвид, че не бях от млеконадойните, кърмата ми беше малко и спря към четвъртия месец). Та как става това с кърменето, не се ли омазвате.
Едната тук даже е без сутиен... не разбирам кое му е дискретното Rolling Eyes

# 784
Ако някой има проблем да обясни на детето си, какво е кърменето и как се върши то, това не е проблем на извършващия го.
Интересно ми е да чуя примери за "не застрашават живота на никой и не правят нищо лошо, но пък вредят на обществото". Peace

трябва да дефинираш "не правят нищо лошо", защото например повечето асоциални поведения всъщност вредят индиректно, повличайки крак, не че някой е починал, настъпвайки дъвка, например.
естествено, разбирам ти въпроса, че все пак е в контекста на кърменето- съответно отговорите на въпроса ти ще стоят негодни за сравнение.

защото кърменето не е нищо лошо и тук никой не го е нарекъл нищо лошо. Никой не е и заклеймил кърменето на публично място, напротив- кърми се свободно на публично място в България. НЯма гонения, пострадавши, няма черни списъци на лоши заведения, няма акции в защита на кърменето на публично място и т.н. има един изолиран случай, от който отново се повдига въпроса как е прилично да се кърми по-скоро. Да се завъртиш, да се усамотиш, да осигуриш на детето някакво късче спокойствие насред МОЛа.

Направо се чудя преди да има молове хората как са си хранили децата, честно.

# 785
  • Австрия

Скрит текст:

Кои са тез?  Blush Трябва ли да се умилявам? Щото освен две клюкарки в майчинство, друго на снимката не виждам.

пп. Обзалагам се, че никой нищо не е казал.. особено на нахъсаната в ролята си на кърмачка, яка, мощна българка.

# 786

И говорех за свободата на личността, да, а да имаш право да кърмиш свободно на обществено място, е част от тази свобода и от това да бъдеш себе си, майка на кърмаче.

Язък! Аз явно съм била изтеглила късата клечка  Confused Ама как да си свободна с електрическата помпа?! Нищоо, де.. живот и здраве! - следващият път ще се пробвам с механична  Peace Ми, тъй, де.. няма 4 месеца да си цедя само вкъщи, и кърмачето е човек, и майка му - да не можеш в един МОЛ да се помотаеш  Wink Дано да е лятно бебе следващото, че да мога и на пейка на главната да поседна  Mr. Green

Дам пропуснала си. Следващият път с помпата в мола. Цедиш и даваш. И ти дете храниш.

# 787
Горките Георгица и Невена, мислят си, че изглеждат като рекламни лица на една добра идея, а всъщност ние ги виждаме като два клоуна, които дори не са смешни, а жалки. Абсолютно същото мисля за всички, които споделиха собствени снимки или на приятелки във ФБ. На кого му трябва това? Освен да провокираш и без това подразнените и да накараш нормалните кърмачки да се срамуват да кажат, че са кърмили, нищо друго не се постига.
Не знам защо има жени, които се съгласяват да позират по подобен начин и да понасят неминуемото обсъждане. Особено на тая с лятната рокля, съблечена наполовина, няма да й се разминат острите коментари. Другата за мен е съвсем о.к.

# 788
  • вятър в маслините, вятър над хребета
И да не изпадам в повече подробности, директно, запитвам се. Кърмещата майка в мола извършила ли е вреда на някого? Държала ли се е непристойно, от което някой да е пострадал или да е бил изложен на опасност да пострада - физически и/или психически? Деянието й дали е хулиганска проява или някаква друга, попадаща под силата на закона?
Това е въпросът- понеже аз дотук не видях ясни доказателства в нито една от двете посоки. Така че няам да скачам в общия хор "Разпънете охранителя", понеже за момента нищо не ме е убедило, че е дискриминирал госпожата с молбата си.

# 789
  • София - Рим и обратно
аз съм виждала да се кърмят много деца и въпреки, че съм майка винаги съм се чувствала неловко до кърмеща жена. Извади си гърдата, детето засуче, след малко се разсее, пусни гърдата, разглежда се, гърдата си виси свободно, после пак захапе...........
Особено дете на повече от 5-6 месеца - то се  разсейва, оглежда, ослушва, къде суче, къде блее...

Да, точно същото ми е гнусно и на мен Sick. Чуждите телесни течности също, но гореописаната ситуация - особено цветно си я представям, защото и аз съм я виждала (без да "заничам", сакън! Stop). Никога не ми е хрумвало да правя забележки, няма и да ми хрумне.
Та къде да се оплача за причинения ми емоционален дискомфорт Laughing.

# 790
.............
За въпросната жена Деница от МОЛ-а аз разбрах, че тя е очаквала именно извинение и понеже не го получила, решила да ги съди. Тя е искала извинение от ръководството на МОЛ-а.

За какво извинение??? За това, че се е запретнала демонстративно/с нищо друго не мога да го квалифицирам подобно поведение, да кърми пред екскалатора, толкова ли пък е била спешна нуждата от кърмене, че да не потърси по-усамотено и спокойно  място Wink/??? Държала е всички  да я видят и да се умиляват   - ах, каква майка, ах, ох, кърми си кърмачето ДОРИ в мола, където изобщо не му е мястото впрочем/ама какво да правиш, мол-ска култура Wink/

Извинение за какво точно? Защото аз изобщо не смятам, че някой и държи някакво извинение, помолена е да се оттегли на спокойствие след като е толкова била на зор ситуацията.

Доколкото я разбрах извинение, че се отнесли грубо с нея или нещо такова. Един вид тя не правела нищо нередно, защо охраната ще я кара да се мести от пейката като нищо никому не прави. Wink И затова очаквала извинение от ръководството, че я третират по този начин. Нещо такова чух по ТВ, докато се приготвях.

# 791

Как ще ги гони, та те изглеждат като от брошура  Joy

Лично за мен тази брошура е озаглавена "Всеки има право на лош вкус!", което е така.

Факт е, че  Горица и другата не са дискриминирани, защото са кърмили, дори са се щракнали за спомен.
Останалото е субективна преценка.

# 792
Не знам коя е Георгица и коя е Невена, но едната от двете изглежда като напълно откачена.

# 793

Но, плажът е място на което хората по дефолт са по бански. Дори и да има някоя жена, която е без горнище, няма да смути никой, защото и такова нещо се очаква.
Но, гледката на цици в мол, където по дефолт всички са облечени няма как да бъде възприемана за нещо нормално.

Това казвам и аз - не е въпрос на грозно и красиво. Няма естетически аргументи, щото циците са едни и същи - при това много по-видими на плажа.

Това е типично табу. Както на някои места не е прието на жените да им се виждат глезените и като се мерне някой някъде, се почва да се говори за норми, приличие и морал. Е, може да се спомене, че женските глезени са си изначално грозни и хората повръщат като ги мернат - но на всички ни е ясно, че това е само за цвят в препирнята.

# 794
    То си има такова табу. Затова когато на Джанет Джаксън и се видят циците пишат във вестника, а като изпадне на някоя простосмъртна от широката пазва околните я зяпат.

Затова ми е чудно, защо Невена - или Горица,  е решила, че е красиво да се разголи така? Кърменето не е извинение. Не ми пречи, просто се чувствам неудобно, когато се подиграват на някого.

Общи условия

Активация на акаунт