Отново за кърменето на обществени места

• 78 522
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 765
  • където ми харесва
Пак да питам, конкретно тази жена съвсем разпищолена ли е била? Снимки има ли? Може да е кърмила по-дискретно... Thinking

Ако беше кърмила дискретно, нямаше как охраната да види какво е правила.

Най-вероятно никой не е забелязал кърменето, освен охраната. На нея това ѝ е работата - неуморно да бди и да се оглежда за "нередности" от сорта на кърмачка или някой беден и болен несретник, когото да пребие за кеф и удоволствие. Никой ли не разбра досега, че проблемът не е в кърмещите, а в охранителите по моловете?
Акаша, виждаш ли какво визирах?
Сега всички охранители ще се възприемат от хора като Alexandria* за някакви потенциални убийци и насилници.... Rolling Eyes

# 766
  • Русе, България
Все си мисля, че ние живеем в свободна страна. Тази свобода аз разбирам като възможност да бъдеш себе си, да се изразяваш, да твориш, изобщо - да съществуваш - така, както го разбираш и чувстваш, стига да не възпрепятстваш другите да бъдат себе си по техния си начин и да не вършиш нищо противозаконно.
Родителите ми са ме възпитали да бъда толерантна. Да не се бъркам в работата на хората (стига да не... - горното написано). Да уважавам правото да си различен, да не критикувам и осъждам никого, задето е такъв - различен по моите представи и напълно нормален - по неговите си. Да не се опитвам да диктувам чуждото поведение, когато то не ме засяга по негативен начин или не вреди другиму.
И да не изпадам в повече подробности, директно, запитвам се. Кърмещата майка в мола извършила ли е вреда на някого? Държала ли се е непристойно, от което някой да е пострадал или да е бил изложен на опасност да пострада - физически и/или психически? Деянието й дали е хулиганска проява или някаква друга, попадаща под силата на закона?
След като отговорът на тези въпроси е НЕ, какво има да се дъвче толкова? Защо една част от обществото не може да приеме, че светът е шарен, различен, именно индивидуалното изразяване го прави такъв и именно в това е неговата красота?! На ум си бучете колкото искате! Негодувайте вкъщи, дайте пример на подрастващите ви деца, защо едно деяние е лошо и какво е лошото, следващо от него, след като смятате, че е нужен нов морал. Но не отнемайте свободата на човек да бъде себе си и не мерете със своя аршин чуждите дела.

# 767
Тези кърмещи мацки от снимката са направо като реклама за мол. Със стегнатите роклички и големите усмивки, хванали бебетата като моден аксесоар. Чудя се, охранителят на своя глава ли е решил да направи забележка на кърмещата или е имал конкретни инструкции да изолира кърмещи? Защото мола със сигурност може само да спечели от клиентки с бебета. След скандала на мениджъра и пиара на мола вероятно им е идвало да се гръмнат. А може би без пиара - всяка публичност е добра публичност. Не ми се рови да гледам, моля кажете, за мол къде ставаше въпрос, някъде в провинцията?

# 768
Конкретно за случая, дори охраната да е драматизирал, все пак човека после се е извинил. Ако е така, не го оправдавам, но пък на всеки се случва да реагира необмислено. Все пак се е извинил. Жената е можело е да не вдига пара до небесата.Наистина ми е интересно как може да разбере, че една жена кърми, ако тя е дискретна. Аз например като къмех децата си навън, го правих по начин, по който не е ясно дали детето спи в ръцете ми или си гледа или се храни.  Все пак никой от защитничките на кърменето навън не ми отговори за какво се борят, при положение, че обществото не е против.

Абсолютно не може да се разбере дали го приспиваш или кърмиш, ако си се прикрила. Това ми напомни за едно мое кърмене в сладкарница "Маркрит" на Патриарха. По време на дългоочаквана среща с приятелка, четири месечната ми дъщеря хем огладня, хем й се доспа, взех я от количката, сложих я на гърдата, но бях толкова добре прикрита, че не само никой не разбра какво правя, но и не ме погледна даже. Когато дойде жената, която работи там да вземе празните чаши, я попитах дали е проблем, че кърмя, а тя ме погледна толкова учудено и каза " ама моля ви се, не разбира се. Аз въобще не разбрах, че кърмите, мислех, че просто я държите на ръце за да заспи." Така че да, може да не се разбере дали се кърми или приспива.

За въпросната жена Деница от МОЛ-а аз разбрах, че тя е очаквала именно извинение и понеже не го получила, решила да ги съди. Тя е искала извинение от ръководството на МОЛ-а.

# 769
Все си мисля, че ние живеем в свободна страна. Тази свобода аз разбирам като възможност да бъдеш себе си, да се изразяваш, да твориш, изобщо - да съществуваш - така, както го разбираш и чувстваш, стига да не възпрепятстваш другите да бъдат себе си по техния си начин и да не вършиш нищо противозаконно.
Родителите ми са ме възпитали да бъда толерантна. Да не се бъркам в работата на хората (стига да не... - горното написано). Да уважавам правото да си различен, да не критикувам и осъждам никого, задето е такъв - различен по моите представи и напълно нормален - по неговите си. Да не се опитвам да диктувам чуждото поведение, когато то не ме засяга по негативен начин или не вреди другиму.
И да не изпадам в повече подробности, директно, запитвам се. Кърмещата майка в мола извършила ли е вреда на някого? Държала ли се е непристойно, от което някой да е пострадал или да е бил изложен на опасност да пострада - физически и/или психически? Деянието й дали е хулиганска проява или някаква друга, попадаща под силата на закона?
След като отговорът на тези въпроси е НЕ, какво има да се дъвче толкова? Защо една част от обществото не може да приеме, че светът е шарен, различен, именно индивидуалното изразяване го прави такъв и именно в това е неговата красота?! На ум си бучете колкото искате! Негодувайте вкъщи, дайте пример на подрастващите ви деца, защо едно деяние е лошо и какво е лошото, следващо от него, след като смятате, че е нужен нов морал. Но не отнемайте свободата на човек да бъде себе си и не мерете със своя аршин чуждите дела.
Кърменето в мол като "индивидуално изразяване" ли чак го окачествявате.. По-скоро е необходимост. Излязал си навън с кърмачето, налага се да го накърмиш на обществено място.

Друг е въпроса дали прекарваш  всеки ден по 10 часа в мола като нямаш друга работа, освен да гледаш кърмачето. Това вече може да се причисли към "начини за индивидиуална изява"  Joy

# 770
Тъпо е да искаш извинение от управата на мола, при положение, че се разбра че охраната е наета от конкретен магазин и е била само за магазина. Мола каква вина има в случая? Поне аз така разбрах. Иначе за горните глупости дето се изписаха за свободата на човека. Това е криворазбрана свобода. Мога да дам куп примери с хора, които не застрашават живота на никой и не правят нищо лошо, но пък вредят на обществото. И не можеш да си сигурна на 100 процента, дали не си нанесла психически вреди на някой с кърменето. Хора всякакви. Най-вече деца. От къде да знаеш една такава гледка, каква асоциация може да предизвика в едно подрастващо дете.

# 771
Наша отговорност е да внушим, че кърмене е нещо нормално, като го приемем. Именно, за да не предизвиква странни асоциации в подрастващи. Говорите все едно не сме в 21 век и малките деца не са изложени на какво ли не. Често как да реагират децата решават спрямо реакцията на другите

# 772
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4656575 - горките унгарски кърмачки! КАКВА ДИСКРИМИНАЦИЯ САМО!!!
Относно снимката по-горе- лявата майка бих я приела в парка, а дясната думи нямам....Всъщност имам, но ще се въздържа!!

# 773
  • Русе, България
Ако някой има проблем да обясни на детето си, какво е кърменето и как се върши то, това не е проблем на извършващия го.
Интересно ми е да чуя примери за "не застрашават живота на никой и не правят нищо лошо, но пък вредят на обществото". Peace
И говорех за свободата на личността, да, а да имаш право да кърмиш свободно на обществено място, е част от тази свобода и от това да бъдеш себе си, майка на кърмаче.

# 774
.............
За въпросната жена Деница от МОЛ-а аз разбрах, че тя е очаквала именно извинение и понеже не го получила, решила да ги съди. Тя е искала извинение от ръководството на МОЛ-а.

За какво извинение??? За това, че се е запретнала демонстративно/с нищо друго не мога да го квалифицирам подобно поведение, да кърми пред екскалатора, толкова ли пък е била спешна нуждата от кърмене, че да не потърси по-усамотено и спокойно  място Wink/??? Държала е всички  да я видят и да се умиляват   - ах, каква майка, ах, ох, кърми си кърмачето ДОРИ в мола, където изобщо не му е мястото впрочем/ама какво да правиш, мол-ска култура Wink/

Извинение за какво точно? Защото аз изобщо не смятам, че някой и държи някакво извинение, помолена е да се оттегли на спокойствие след като е толкова била на зор ситуацията.

# 775
Наша отговорност е да внушим, че кърмене е нещо нормално, като го приемем. Именно, за да не предизвиква странни асоциации в подрастващи. Говорите все едно не сме в 21 век и малките деца не са изложени на какво ли не. Често как да реагират децата решават спрямо реакцията на другите

Мога да обясня на детето си, че кърменето на дете е нещо нормално и естествено. Но няма как да му обясня защо тази леля, го прави по толкова разголен и демонстративен начин.

# 776
И говорех за свободата на личността, да, а да имаш право да кърмиш свободно на обществено място, е част от тази свобода и от това да бъдеш себе си, майка на кърмаче.

Че кой е против да кърмиш свободно на обществено място? Не прочетох нито едно мнение, което да е против.

# 777

Мога да обясня на детето си, че кърменето на дете е нещо нормално и естествено. Но няма как да му обясня защо тази леля, го прави по толкова разголен и демонстративен начин.

Както и мен преди да съм кърмела никой не можеше да ме убеди ,че не е болезнено за майката .Та тогава ми беше гадни подобни гледки .

Ако някой има проблем да обясни на детето си, какво е кърменето и как се върши то, това не е проблем на извършващия го.

За теб е проблем само това ,което касае теб и твоите капризи .
Не разбирам желанието да се кърми пред една камара народ ,не го разбирам .

# 778
Кърмещата майка в мола извършила ли е вреда на някого? Държала ли се е непристойно, от което някой да е пострадал или да е бил изложен на опасност да пострада - физически и/или психически? Деянието й дали е хулиганска проява или някаква друга, попадаща под силата на закона?

Жената некърмачка с какво е по-опасна за обществото, че сяда облечена, а не гола до кръста на пейката в мола?

# 779
Нещата опират до моткането в мол. Женицата явно не може да приеме, че вече няма как да  се мотка в мола когато си поиска, защото има ангажименти с кърмачето, и си го изкарва по публичен начин.

И аз не съм против кърменето на обществени места, когато се налага, но в случая май й се налага да се мотка в мола и между другото трябва да накърми, отколкото наложило се да отиде там и по спешност трябва да накърми

Общи условия

Активация на акаунт