Отново за кърменето на обществени места

• 78 392
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 750
Конкретно за случая, дори охраната да е драматизирал, все пак човека после се е извинил. Ако е така, не го оправдавам, но пък на всеки се случва да реагира необмислено. Все пак се е извинил. Жената е можело е да не вдига пара до небесата.Наистина ми е интересно как може да разбере, че една жена кърми, ако тя е дискретна. Аз например като къмех децата си навън, го правих по начин, по който не е ясно дали детето спи в ръцете ми или си гледа или се храни.  Все пак никой от защитничките на кърменето навън не ми отговори за какво се борят, при положение, че обществото не е против.

# 751
  • В Космоса
Едната ми ми е доста смущаваща. Но не се дразня, де. Подминавам и толкоз.

# 752
И на мен едната ми е дискретна, другата не. Въпреки че и по двата начина не бих кърмила на обществено място.

# 753
  • В Космоса
Наистина ми е интересно как може да разбере, че една жена кърми, ако тя е дискретна.

Лявата от снимката. Еми, личи си, че кърми, но не се вижда гола плът. Peace

# 754

Но от друга страна, за самия комфорт на майката и бебето е странен избора на пейка пред ескалатора. Confused

Ох, хич не ми е странен вече.

# 755
  • където ми харесва
Всъщност подробностите виждало ли се е или не се е виждало зърно са смешни и излишни.
Направили и забележка. Голямо чудо. Нито са я гонили, нито са я обиждали. Поднесли са извинения, дали са и право на отговор, написала е жалба. Тя прави демонстрация, която демонстрация е в ущърб на всички останали кърмещи жени, независимо вкъщи, в мола или в градинката.

Доколкото разбрах, жалбата е подадена в момента на афект. Ми обидила се жената. В линка от темата, която жената е пуснала тогава прочетох не дотам приятна забележка. Естествено и това не можем да приемем за чиста монета, де.
Но да, жената си личи, че е нахъсана, щом се съгласява на публични изяви и пр.
Когато излезе първата статия по този въпрос, и аз й съчувствах. Представих си горката женичка как стои кротко на пейката и тихичко си кърми детето, в един момент идва някакъв мухльо (покрай убийството в другия мол, сега на охранителите ще им излезе много кофти име), който едва ли не я изгонва от мола (само дето не прилага и физическо насилие) и публично я унижава.
Два дни по-късно, гледайки нейната медийна изява в новини по нова тв, тя си обясни, че е дошъл охранителя и я е помолил или да преустанови кърменето, или да отиде във сервизно помещение, след което й се е извинил. Това са нейни думи Rolling Eyes И естествено, от тогава ми стана ясно, че абсолютно цялата история не е с цел подпомагане на каузата "да кърмим свободно на обществено място", а е-вижте ме-и аз имам право на моите 15 минути слава, защото съм дискриминирана.
Та, мисълта ми е-хубаво, била е афектирана, действала е веднага-пуснала е оплакване в самия мол, от там не са й отговорили. Но тя пуска жалба и в съда срещу мола...И се свързва с тия малоумни сектанти, които някой тук много добре определи като разделящи умишлено обществото, а именно БХК. И вече случая си е раздухан, привлича по-голямо медийно внимание и т.н. Мислите ли, че ако БХК не я защитаваха и не й бяха обърнали внимание, някой щеше да чете и слуша денонощно за този случай, който е от миналата година?

jp, виж сега, писна ми от едни и същи драматизации. НЕ-никой не казва, че кърмачетата и техните майки трябва да стоят зад стените на дома си, докато първите не спрат да сучат. Този сценарии е само в главите на някакви супер надъхани за скандал жени, явно и в твоята.
Но, плажът е място на което хората по дефолт са по бански. Дори и да има някоя жена, която е без горнище, няма да смути никой, защото и такова нещо се очаква.
Но, гледката на цици в мол, където по дефолт всички са облечени няма как да бъде възприемана за нещо нормално.
Да, виждала съм кърмещи майки, и то в мол, на етажа, където са само заведенията. И искам да ти кажа, че ако не ми се наложи да мина зад нея, нямаше да забележа, че кърми-единственото нещо, което се вижда фронтално от нея е главата на бебето й и никаква излишна нейна плът. И никой не дойде да й се кара, или да я праща където й да е.

# 756
Скрит текст:
Конкретно за случая, дори охраната да е драматизирал, все пак човека после се е извинил. Ако е така, не го оправдавам, но пък на всеки се случва да реагира необмислено. Все пак се е извинил. Жената е можело е да не вдига пара до небесата.Наистина ми е интересно как може да разбере, че една жена кърми, ако тя е дискретна. Аз например като къмех децата си навън, го правих по начин, по който не е ясно дали детето спи в ръцете ми или си гледа или се храни.  Все пак никой от защитничките на кърменето навън не ми отговори за какво се борят, при положение, че обществото не е против.
Аз лично се пеня на тази тема, не заради конкретната случка и всички подробности около нея, а заради всички гнусотии които се изговориха по адрес на майките- фанатаички, ексхибиционистки, на кого и как и какво ще правят като им е толкоз скучно, къде им е мястото и прточее и прочее и прочее. Заради гадните коментари, заради абсурдните гнусни сравнения на акта на кърмене с други физиологични такива . Някак си ми се вижда неуместно .
А не заради патицата дето прави проблем от нещо несъществуващо.
По повод на снимката по-горе, някак си жените с по-малки гърди  ни се получава да сме по-дискретни от тези с по-големи по очевидни причини....

# 757
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Джой, като оставя настрана несвързаната ти реплика, бих ти обърнала внимание, че аз нямам проблеми. Замятам си когато и където каквото реша. Досега никой не се е оплакал - заметната или незаметната. Проблем явно имаш ти, разрешавай си го по какъвто искаш начин. Но - разрешавай си го ТИ. Някак си не можеш да искаш всеки, който нещо не ти харесва - я кърмеща майка, я жена с гояма брадавица на носа, я нещо друго, да се скрие вдън земи. Затова идеята на Алудра си е супер. Ясно?
Не знам какво не ти става ясно, явно мисленето ти е по-несвързано от моето писане. Ще ти обясня още веднъж, като за по-трудно четяща. Всички ние не живеем във вакуум. Което има едно много просто следствие- освен права имаме и задължения. В демократичното общество, каквото претендираме да сме ние след 1989-та, всички са равни и всички имат еднаква тежест. При това условие правилата се определят от мнозинството. Тоест- ако обществото определя главата на показ за смущаваща, аз ще се завия с шал. Ако обществото определя гърдата на показ за смущаваща, шалът ще отиде върху нея. Та- имайки предвид, че не живеем в Саудитска Арабия, по каква логика с шала трябва да съм аз?
Сега ясно ли ти е? Или все още не разбираш и смяташ, че нещата трябва да стават така, както ти искаш, просто защото на теб така ти харесва? Аз, за разлика от теб, не смятам, че всички трябва да се съобразяват само с моята особа, а намирам съобразяването за двустранен процес. Сиреч- на мен не ми е приятна гледката на кърмеща жена в  ресторанта, но щом съм единствената, на която пречи, ще замълча. Ако пречи на мнозинството посетители в ресторанта, е редно да се съобрази пък тя.

# 758
Наистина ми е интересно как може да разбере, че една жена кърми, ако тя е дискретна.

Лявата от снимката. Еми, личи си, че кърми, но не се вижда гола плът. Peace

Но пък ако детето се зазяпва и пуска често гърдата, то тогава гледката е почти толкова ракриваща, колкото и в другя случай.

# 759
  Аз не знам пък на кого му харесва да го гледат хората така.

# 760
Чудех се, Георгица и Невена дискретни ли се водят?

Скрит текст:

Георгица и Невена не се притесняват да кърмят в мола и никой не притеснява тях. Снимката е от септември 2014 г. Снимка НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ “ПОДКРЕПА ЗА КЪРМЕНЕ”

и двете са ми недискретни, като едната е направо *********, ще се самоцензурирам, че  да не пиша силна дума.

# 761
  • София
Пак да питам, конкретно тази жена съвсем разпищолена ли е била? Снимки има ли? Може да е кърмила по-дискретно... Thinking

Ако беше кърмила дискретно, нямаше как охраната да види какво е правила.

Най-вероятно никой не е забелязал кърменето, освен охраната. На нея това ѝ е работата - неуморно да бди и да се оглежда за "нередности" от сорта на кърмачка или някой беден и болен несретник, когото да пребие за кеф и удоволствие. Никой ли не разбра досега, че проблемът не е в кърмещите, а в охранителите по моловете?

# 762
Скрит текст:
Аз лично се пеня на тази тема, не заради конкретната случка и всички подробности около нея, а заради всички гнусотии които се изговориха по адрес на майките- фанатаички, ексхибиционистки,

Всичко, що е фанатично, не е добро. Добре е да няма фанатици, но за жалост-има. И не е добре заради една бройка фанатици да се случват ей такива неща, ама го допускат да се случва.
А майки-фанатички има. И вместо организациите да тушират, за да остане обществената нагласа положителна към майките-нефанатички, те подклаждат.

Проблемът не е нито в охраната (не набеждавайте момчето, нито е гонило, нито е било, поднесло е извинения!, да не вземе сега охраната да ви съди за обида Laughing), нито в кърмещите, а в журналята, предложили тенденциозно репортажи, и в организации, които не работят в унисон и в подкрепа на кърмещите, защото с този акт настройват отрицателно, а не положително обществото.

# 763
  • В Космоса
Адел, съгласна съм. Най-грозното в случая е раздухването на случая. И става все по-гнусно.

# 764
Пак да питам, конкретно тази жена съвсем разпищолена ли е била? Снимки има ли? Може да е кърмила по-дискретно... Thinking

Ако беше кърмила дискретно, нямаше как охраната да види какво е правила.

Най-вероятно никой не е забелязал кърменето, освен охраната. На нея това ѝ е работата - неуморно да бди и да се оглежда за "нередности" от сорта на кърмачка или някой беден и болен несретник, когото да пребие за кеф и удоволствие. Никой ли не разбра досега, че проблемът не е в кърмещите, а в охранителите по моловете?

Това обяснява защо е седнала до ескалатора. Там се предполага наличието на по-голям човекопоток и се е чувствала в по-голяма безопасност от охраната, който е дебнел нея.

Общи условия

Активация на акаунт