Отново за кърменето на обществени места

• 78 376
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 975
Върнах да я гледам и се запитах следното. Тя каза, че по спешност детето трябвало да бъде нахранено на момента в мола, защото поискало (заревало), а ако по спешност зареве за мляко по времето, в което е в студиото? М?
Правилно ! Подрепям те ! Поне да отиват в тоалетната на мола,там пък им шумели уредите за сушене на ръце,  на тихо и спокойно -вкъщи , като са толкова съобразителни и отговорни майки да си седят у дома и да си кърмят бебчетата, а не да ми обикалят моловете и да се обиждат ,че на някой хора това не им е приятно .

# 976
Аз днес щях да питам бившите и настоящи кърмачки как става храненето ако ги няма в момента на спешен случай, но помислих, че след толкова страници това вече е обсъждано.

# 977
Е то може вече да е отбито, все пак  инцидентът се е случил преди 9 месеца.
Сега може да е на флуоресцентни течности и хрупкави царевични продукти с форма на животни.

# 978
  • София
Какви по-нови проучвания, Чек?

# 979
  • на плажа
Аз днес щях да питам бившите и настоящи кърмачки как става храненето ако ги няма в момента на спешен случай, но помислих, че след толкова страници това вече е обсъждано.
Ще ти отговоря - докато моето дете беше изключително и само на кърма бяхме като скачени съдове - залепени един за друг. Кърмих 3 г. Сучеше сутрин и вечер. Отби се сам без драми и ревове. Сега е на 7г.и гледката на кърмеща майка не предизвиква у него нито потрес, нито хихикане, защото знае, че там е храната на бебето. За него това е най-нормалното нещо на света. Малко конфузна случка преди време - наша позната извади шише с мляко, за да нахрани бебето, а той я попита защо бебето не пие нейното мляко. Тя му каза, че нейното свършило, а той компетентно я посъветва тя да пие мляко и ще има и за бебето Simple Smile . Цялото това писане е, за да кажа, че нашето поколение е осакатено - кърменето все още се възприема като нещо срамно, неестествено и дори модно. Това отношение към кърменето е от тоталитарно време, когато жените е трябвало бързо да се връщат и да работят за социализЪма, а децата - детски ясли и Хумана.

# 980
Върнах да я гледам и се запитах следното. Тя каза, че по спешност детето трябвало да бъде нахранено на момента в мола, защото поискало (заревало), а ако по спешност зареве за мляко по времето, в което е в студиото? М?
При Гала съм виждала заревали бебета и ги кърмеха.
А случаят с мола не е ли от миналата година? Бебето вече е доста по-голямо, сигурно поне на годинка, така че и да зареве, има какво друго да му дадат за известно време.

# 981
  • София

Ама на нея, явно често й се случва точно в МОЛА, все по спешност да кърми.

''Средата на лятото, навън е горещо, в мола е пълно с майки с колички. Позната картина. Точно това направила Деница Панайотова на 14 август миналата година. Когато детето огладняло, тя седнала на произволна пейка и започнала да го кърми

Тя твърди, че друг път е кърмила детето си без проблем в същия мол. В онзи ден обаче охранителите обявили нещо ново.

След този случай Деница Панайотова продължила да кърми детето си в мола, без никой да я притеснява. Охраната вече не притеснявала и други жени. Затова и целта на делото не била толкова санкция за конкретния търговски център, колкото привличане на внимание към проблема.''

# 982

Какви по-нови проучвания, Чек?

В статията има линк към самото проучване, което е доста обемно, но самите изводи са написани и в статията.
http://mobile.nytimes.com/blogs/well/2014/03/04/is-breast-feeding-really-better/

# 983
  • В Космоса
При Гала съм виждала заревали бебета и ги кърмеха.
А случаят с мола не е ли от миналата година? Бебето вече е доста по-голямо, сигурно поне на годинка, така че и да зареве, има какво друго да му дадат за известно време.

Вероятно е така. Peace

Значи за мен остават въпросите дали наистина е била толкова фрапиращо разгърдена, че да заслужи забележка и защо е избрала най-оживената пейка (ако е вярно, че седнала пред ескалатора точно), а не някоя по-скатана?

# 984
Никой човек не възприема кърменето като срамно и неестествено. Като естествено - да. Като личен акт между майка и бебе - ами с тези греещи очи по обичайните снимки, аз така го възприемам. Като усещане за елементарен свян да не се съблечеш до кръста на обществено място - да. Сега, дали е модно, не знам. Но щом и първокласниците почнаха да раздават съвети за повече кърма, наистина има нещо малко прекалено. Досега не мислех така, но пък и не се бях замисляла за натиска върху некърмещите.

# 985
Тази жена ,която съди мола и то не веднъж е имала проблем с кърменето на обществени места по конкретно в мола , дали не иска пари да си изкара , пък какво докато е в майчинство да подпомогне семейния бюджет  Laughing

# 986
Никой човек не възприема кърменето като срамно и неестествено. Като естествено - да. Като личен акт между майка и бебе - ами с тези греещи очи по обичайните снимки, аз така го възприемам. Като усещане за елементарен свян да не се съблечеш до кръста на обществено място - да. Сега, дали е модно, не знам. Но щом и първокласниците почнаха да раздават съвети за повече кърма, наистина има нещо малко прекалено. Досега не мислех така, но пък и не се бях замисляла за натиска върху некърмещите.

Аз намирам за неестествено кърменето на 5-6, че и осемгодишни деца.

# 987
Това отношение към кърменето е от тоталитарно време, когато жените е трябвало бързо да се връщат и да работят за социализЪма, а децата - детски ясли и Хумана.

Виж сега, майка ми е кърмила доста дълго точно по тоталитарно време, а за Хумана не мисля че даже е чувала тогава. На мен никой никакво отношение не ми е предавал, но е забавно непознати хора да ми обясняват защо не съм кърмила.  Crazy

# 988
...за елементарен свян да не се съблечеш до кръста на обществено място...

Да не се увличаме, а? Simple Smile Аз голи до кръста кърмачки никъде не съм виждала. Вероятно и ти.

# 989
  • на брега на морето
...за елементарен свян да не се съблечеш до кръста на обществено място...

Да не се увличаме, а? Simple Smile Аз голи до кръста кърмачки никъде не съм виждала. Вероятно и ти.
Аз съм виждала албума на такава.

Общи условия

Активация на акаунт