Отново за кърменето на обществени места

• 78 512
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 1 530
Аха, сега на второ четене си го разтълкувах, че според теб майката трябва да се съобрази.
В такъв случай сигурно ще те шокирам, но бебетата не ядат на 2 или 3 часа, а когато си поискат  Laughing
Сиреч, може да искат и през 15 мин и през 5 часа...Разходките на обществени места в този случай вероятно изискват мастър левел по телепатия Wink
Абе аз не мога да разбера какво се изживявате като единствените кърмещи майки!? Ехооо и ние сме кърмили децата си и никога, никога не ми се налагало да блещя голи цици пред стотици хора, които с нищо не са виновни, че детето ми е гладно. И на разходки сме ходили и на пазар и където си искаме. Между другото не живея в Бг от 7 години и тук никога не ми се случвало да видя майка да кърми без да и пука за околните. Освен веднъж...пак ромка. Няма как да не се съобразяваме с останалите в обществото не сме животни. 

# 1 531
Няма как да не се съобразяваме с останалите в обществото не сме животни. 

Не е въпросът да се съобразяваме или не - а по каква логика кърмеща жена би била неприемлива за околните.

Не е вярно, че се вижда особено много от гърдите при кърмене. Със сигурност плътта е много по-малко, отколкото в една публична реклама на бельо или при танцьорките в едно телевизионно шоу.

За плажовете вече споменахме.

Така че не е като да не виждаш плът на обществени места.

Та кое тогава те възмущава всъщност?

# 1 532

Масовото бозаене у Мола и налудничавия блясък в очите на фанатизирани еко-кърмо-активистки.
Направо ме е страх да не ме хлопнат с нещо и ги избикалям отдалеч.

# 1 533
  • Варна
Аха, сега на второ четене си го разтълкувах, че според теб майката трябва да се съобрази.
В такъв случай сигурно ще те шокирам, но бебетата не ядат на 2 или 3 часа, а когато си поискат  Laughing
Сиреч, може да искат и през 15 мин и през 5 часа...Разходките на обществени места в този случай вероятно изискват мастър левел по телепатия Wink

Сигурно на свой ред ще се шокираш, но едно добре нахранено бебе не ще да яде на всеки 15 минути. Огладнява след минимум 2 часа. Ако си иска постоянно, просто означава, че постоянно изпитва глад т.е. перманентно незаситено.

Сега вече съм убедена, че ще ахнеш от изненада, но ---- кърменето не се използва само за храна  Shocked Shocked Shocked Shocked Децата имат чувства, емоции и нужди - сложна колаборация от усещания, която, видиш ли, отлично се съпортва от кърменето.

Adelija, някой да те е питал, дали си кърмила и изобщо някой да го е обръщал на мерене кой е кърмил и кой не?! Тука ставаше въпрос за локация, нещо май си се пренавила по въпроса с кърменето. Не знам, в коя държава живееш и не ме интересува, но пак казвам - няма майка, която специално да свиква брифинг/митинг/пленум или както искаш го наречи, с единствената цел да я видят как си кърми детето. Позицията ти е крайно изопачена.

# 1 534
А масовката в мола какво е, не е ли нарочно организирано мероприятие с цел да ги видят всички?

# 1 535
Не знам, в коя държава живееш и не ме интересува, но пак казвам - няма майка, която специално да свиква брифинг/митинг/пленум или както искаш го наречи, с единствената цел да я видят как си кърми детето. Позицията ти е крайно изопачена.
как да няма? А масовите лактационни демонстрации какво са?
Утре ще има една в мола.

Я-изпреварили са ме.

# 1 536

Масовото бозаене у Мола и налудничавия блясък в очите на фанатизирани еко-кърмо-активистки.

Т.е. 100% от кърмачките са фанатизирани и налудничави? Мисля, че поне леко несериозно звучи подобна теза. Да не кажа фанатизирано.

# 1 537
Никой тук не казва, че всички кърмачки са фанатизирани, но има и такива, не отричайте.

# 1 538
  • Варна
Не знам за какво говорите, но ако е някакъв кърмачески флашмоб, то той най-вероятно е провокиран от историята с жената в мола - тоест тук имаме обществена реакция на група хора-кърмачки, а не нещо което е ежедневие - напр. да се събират по 200 жени тенденциозно да кърмят в мола заедно. Надявам се, че някой схвана разликата.

# 1 539

Т.е. 100% от кърмачките са фанатизирани и налудничави? Мисля, че поне леко несериозно звучи подобна теза. Да не кажа фанатизирано.
Казвам кое ме възмущава. Вземи пак прочети. Кратки са ми изреченията.
Аз също бях кърмачка два пъти. Не съм се възмутила от себе си. Кърмех си тихо и кротко и никой не ме е гонил от никъде.

# 1 540
Не знам за какво говорите, но ако е някакъв кърмачески флашмоб, то той най-вероятно е провокиран от историята с жената в мола - тоест тук имаме обществена реакция на група хора-кърмачки, а не нещо което е ежедневие - напр. да се събират по 200 жени тенденциозно да кърмят в мола заедно. Надявам се, че някой схвана разликата.
Аз не я схванах.
Схванах само че някой се прави на обиден от нещо, което не съществува с цел да извади някакви облаги.

# 1 541
Всички реакции, свързани с тази случка са прекалени, а утрешното събитие - още повече. Най-много да постигнат обратното -  хора, които до вчера са нямали нищо против кърменето на обществени места, вече да гледат такива с неприязън.

# 1 542
Не знам, в коя държава живееш и не ме интересува, но пак казвам - няма майка, която специално да свиква брифинг/митинг/пленум или както искаш го наречи, с единствената цел да я видят как си кърми детето. Позицията ти е крайно изопачена.
как да няма? А масовите лактационни демонстрации какво са?
Утре ще има една в мола.

Аз утре ще ходя да ги видя  Mr. Green . Ще ги подкрепям с викове "Кърмачки - юначки"  Mr. Green . Дано не ме линчуват, че то напоследък по моловете или ще те убият, или ще те накърмят Flutter .

# 1 543
  • Австрия
В такъв случай сигурно ще те шокирам, но бебетата не ядат на 2 или 3 часа, а когато си поискат  Laughing

Сигурно на свой ред ще се шокираш, но едно добре нахранено бебе не ще да яде на всеки 15 минути. Огладнява след минимум 2 часа. Ако си иска постоянно, просто означава, че постоянно изпитва глад т.е. перманентно незаситено.

Сега вече съм убедена, че ще ахнеш от изненада, но ---- кърменето не се използва само за храна  Shocked Shocked Shocked Shocked Децата имат чувства, емоции и нужди - сложна колаборация от усещания, която, видиш ли, отлично се съпортва от кърменето.

Мда  Tired И при всяка една емоция - цицата в устата. После няма да е цица. Ще е цигара. Или бутилка с нещо си. Или просто храна. Нон стоп. За всяка емоция и най-малък стрес - залъгване с нещо.

# 1 544
Схванах само че някой се прави на обиден от нещо, което не съществува с цел да извади някакви облаги.
Ако това го бяха схванали повечко хора, обсъжданията нямаше да са нито толкова много, нито толкова грозни на моменти... Защото всяка крайност е плашеща.

Общи условия

Активация на акаунт