Отново за кърменето на обществени места

• 78 729
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 1 545
Аха, сега на второ четене си го разтълкувах, че според теб майката трябва да се съобрази.
В такъв случай сигурно ще те шокирам, но бебетата не ядат на 2 или 3 часа, а когато си поискат  Laughing
Сиреч, може да искат и през 15 мин и през 5 часа...Разходките на обществени места в този случай вероятно изискват мастър левел по телепатия Wink
Абе аз не мога да разбера какво се изживявате като единствените кърмещи майки!? Ехооо и ние сме кърмили децата си и никога, никога не ми се налагало да блещя голи цици пред стотици хора, които с нищо не са виновни, че детето ми е гладно. И на разходки сме ходили и на пазар и където си искаме. Между другото не живея в Бг от 7 години и тук никога не ми се случвало да видя майка да кърми без да и пука за околните. Освен веднъж...пак ромка. Няма как да не се съобразяваме с останалите в обществото не сме животни.

Вече ми се повдига от това кърмене.Сериозно!!
Maybelline,мила за пореден път се убедих,че куцо,кьопаво и кьораво изказва "компетентно" мнение.Визирам теб и всички кърмилници "умници",които са полудяли с това кърмене на 15 минути.Хайде вече да седнем и да се образоваме,като толкова искаме да сме най-най-най-добрите майки.Няма да те образовам.Нито теб,нито подобните ти.Не си заслужава!!Само те съветвам:прочети и се поинтересувай какво става с човешкия стомах,ако непрекъснато му се подава материал за обработка!!Било то и чудодейна кърма.
И после защо децата в България са затлъстели?!?!Ами защото...така са закърмени,уважаеми героини.
От самото раждане бебето има нужда от режим.Съня е незаменим за бебето.Какъв сън им осигуряват тези гениални майки,на горките деца,ако през 15мин трябва да сучат?А понеже и аз съм майка и знам какво е кърмене,знам и че за бебока сученето е огромно усилие.Казано ми е от консултант по кърмене,да не ме изкара някой,че сама си съчинявам.

Adelija   bouquet много добре казано   bouquet

# 1 546
Никой тук не казва, че всички кърмачки са фанатизирани, но има и такива, не отричайте.

Има фанатизирани всякакви - това са крайни случаи, а не правило и едва ли някого радват.

Но обективно погледнато, между фанатизирана кърмачка и фанатизирана некърмачка (защото и такива има, не отричайте), би ме подразнила повече тази, която пренебрегва нуждите на детето си.

Иначе демонстрациите по принцип не ме дразнят - доколкото не вредят на никого.

Даже, честно казано, смятам, че в голямата драма колко демонстративно било това или онова, се крие една огромна завист - "що на тия им обръщат внимание, пък на мен не".

Иначе не мога да си обясня с какво някакви хора биха ви дразнили, щом е достатъчно да се обърнете на другата страна, за да не ги виждате - независимо дали са кърмачки, дебели или облечени само в розови пера.

Ми съболезнования - повечето от нас са обикновени хора, дето не ги дават по телевизията. Ще го преживеете някак.

# 1 547
А масовката в мола какво е, не е ли нарочно организирано мероприятие с цел да ги видят всички?
Масовката в МОЛ-а е да си купиш нЕкой парцал.

И после защо децата в България са затлъстели?!?!Ами защото...така са закърмени,уважаеми героини.
От самото раждане бебето има нужда от режим.Съня е незаменим за бебето.Какъв сън им осигуряват тези гениални майки,на горките деца,ако през 15мин трябва да сучат?

Joy Ей, това със сигурност ще влезе в номинациите. Поне в моя подпис. Държиш ли си на авторството?

# 1 548
  • Варненска клюкарка
Всички реакции, свързани с тази случка са прекалени, а утрешното събитие - още повече. Най-много да постигнат обратното -  хора, които до вчера са нямали нищо против кърменето на обществени места, вече да гледат такива с неприязън.
Peace

До миналия септември ми беше все тая- не съм обръщала внимание, явно са кърмили дискретно в мола щом не ми беше правило впечатление до този момент....Докато не ми се случи много неприятна случка- седнах в едно от кафетата със сина ми и племенницата ми, които тогава бяха на по 11 г. Тъкмо ни сервираха по едно тирамису, когато на 2 метра от нас седна една госпожа с мрънкащо на около годинка дете....с нея имаше и по-възрастна жена- вероятно майка и....Септември, беше топло, тя по някакъв потник и шалче на шията....Метна му шала, но напразно...то шаваше, риташе, мяташе ръце...дръпна шала, вдигна и потника, през цялото време всъщност го разпъваше....съответно и двете и цици лъснаха....Отщя ми се и тирамису и всичко....Не се умилявам от подобна гледка!
Отгоре на всичко въпросната гледаше нагло, все едно аз и децата и пречим, по възрастната просъска нещо че тези дечурлига не млъкнали, а те просто си обсъждаха филма, който бяха гледали....

# 1 549
jp, нали не  мислиш, че завиждам на кърмачките за медийното внимание, което им се оказва  ooooh!

# 1 550
jp, нали не  мислиш, че завиждам на кърмачките за медийното внимание, което им се оказва  ooooh!

Ето кво било. Завист на тези дето не си показват в масовка циците към тези, дето си ги показват.
jp не е спала цяла нощ да го измисли това.. hahaha hahaha

# 1 551

Даже, честно казано, смятам, че в голямата драма колко демонстративно било това или онова, се крие една огромна завист - "що на тия им обръщат внимание, пък на мен не".
--------------------------

Ми съболезнования - повечето от нас са обикновени хора, дето не ги дават по телевизията. Ще го преживеете някак.
Ами, всеки съди по себе си Party ...

# 1 552
  • град-държава
А масовката в мола какво е, не е ли нарочно организирано мероприятие с цел да ги видят всички?

От самото раждане бебето има нужда от режим.Съня е незаменим за бебето.Какъв сън им осигуряват тези гениални майки,на горките деца,ако през 15мин трябва да сучат?

Joy Ей, това със сигурност ще влезе в номинациите. Поне в моя подпис. Държиш ли си на авторството?
И това при смешния процент на кърмените деца в Бг... Laughing

# 1 553
  • София - Рим и обратно

Ами айде признай си накрая колко много те е яд! И аз няма да заспя тая вечер, чудя се откъде да взема едно бебе назаем за утре.
Вярно ли сучат на 15 минути?! Ужас. Завиждам, никаква майка не съм.

# 1 554
  • Варна

И това при смешния процент на кърмените деца в Бг... Laughing

Мда, госпожата изби рибата с абсурди в този пост... Laughing

"Какъв сън им осигуряват тези гениални майки,на горките деца,ако през 15мин трябва да сучат?"  <--- е те тук Ви е грешката, мила - няма трябва, не трябва - нарича се "на поискване" и ако иска през 15 мин (заради зъби, скок в растежа, временно неразположение или нужда от близост), то майка му за това е там. Като сте толкова опитната майка, до сега трябваше да Ви е станало ясно, че бебетата не са някакви безмозъчни/безчувствени същества, които не знаят от какво имат нужда.
А в другия пост сравнението на цицата с цигара и бутилка "с нещо си"...  ooooh! Ако не беше тъжно, щеше да е смешно...

# 1 555

Всъщност първо ви го намекна Куркума. Simple Smile

Абсолютно свързвам ужаса от "демонстрирането" със завист за вниманието, което се обръща на "демонстрантите" - независимо какво се демонстрира.

Не виждам никаква логика иначе. Както казах, ако някоя гледка ви дразни, винаги можете да погледнете в друга посока. Едва ли някой слага детето си в скута ви, за да го кърми, храни с пюре или каквото там дразнене се извършва.

# 1 556
Познавам майки, на които не им е приятно да ги използват за залъгалка, въпреки че кърмят с удоволствие.
Иначе логиката за завистта ви е ...меко казано изсмукана и аз не знам от къде. Да завидя точно на тези странни жени няма как да стане.

# 1 557
  • Canada - Montreal
С лош човек можеш да се разбереш, с прост - никога ooooh!Кърменето на поискване водело до затлъстяване на децата #CrazyТочно обратното - именно неадекватното задоволяване на нуждите в този ранен етап от развитие води до какво ли не...ама върви го разправяй на компетенциите.

# 1 558
  • Австрия
Maybelline, цицата не е панацея за всяка бебешка болежка, дискомфорт или просто търсене на внимание. Да, много по-лесно е да му бутнеш зърното (така задействаш сукателния му рефлекс, който действа успокояващо), отколкото да се занимаваш наистина с бебето според моментното му състояние и потребност: понякога иска да е гушкано, на гръбче, по коремче, настрани - негово право е  Laughing, да бъде люляно, разхождано, да му се говори, да му се пее, да му се пипат ръчички, да му се играе с пръстчета, да бъде целувано, да му се прави масажче.. 1000 различни занимания и действия, с които му показваш, че не е само, че е обичано, че е защитено, освен преобуто и нахранено. Не мисля, че най-удачното средство за облекчаване растежа на зъбките, е зърното на гърдата  Naughty

Дано след време не си спомниш точно абзаца за цигарата и бутилката.

# 1 559
Не мисля, че най-удачното средство за облекчаване растежа на зъбките, е зърното на гърдата  Naughty

Има едни специални гумени чесалки за растящи зъби-вършат по-добра работа от цицата на мама..

Общи условия

Активация на акаунт