Отново за кърменето на обществени места

• 78 625
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 1 560

Цицата се дава и на скучаещи деца, не само на гладуващи, това го минахме преди няколко страници.

Както и че вкъщи пред 15-годишния тийн се замятат с шал, но пред непознати в мола няма проблем.

# 1 561
Първо- именно тези дето кърмят са в пъти по свободни за приказки в приятелки, това категорично се вижда и от снимката на двете майки, постната по-назад в темата. Даваш цица и да става лаф. Когато храниш детето с лъжица, в пъти вниманието на една майка е върху детето. И естествено, че ще е вързано с колани за количката. Когато едно дете седи в количката си, то е редно да му се сложат коланите с цел безопасност. Що се отнася до кърменето на поискване през 10-15мин. е само извинение за майките. Ооооо ми то е гладно, оо ми то иска внимание, скок в растежа, оо зъб, чисти и прости извинения. Защо и е да се пъне да се заиграе с детето, да го гушне , да му поговори, да комуникира с него, като при първото изреваване е по-лесно да се даде цицата и никой да не я притеснява с нищо.

# 1 562
Dims, Fiolio,  smile3501 smile3501 smile3501

# 1 563
  • Sofia
Моля,някой да ми обобщи в кой МОЛ ще се осъществява масовото кърмене, че да не се натъкна натам  Crossing Arms!
И също така някоя майка-дългогодишна кърмилка, как обяснява на детето си,че не е удобно да я заголва пред хората и да й дърпа дрехите, щото желае "да цока"  Shocked? За говорещите и ходещи деца иде реч...

Не ме кефи кърменето и не го практикувах. Дискретни майки, наметнати с шал, не ми пречат. Ама,като започне да шава и да се киселяви бебето ,се оказва,че околните стават свидетели на кърменето,което не ме радва мен. Ставам и си тръгвам, или подминавам и толкоз.Не скачам на бой  Crazy.

# 1 564

Не ме кефи кърменето и не го практикувах.

Аууу, каква безотговорна майка Joy , не те е срам  hahaha
Мисля, че в Парадайз е масовката, където е станало събитието, виновник И за тази тема baby_neutral .

# 1 565
юруш към Мола  hahaha
аз съм там със слънчеви цайси

# 1 566
Maybelline, цицата не е панацея за всяка бебешка болежка, дискомфорт или просто търсене на внимание. Да, много по-лесно е да му бутнеш зърното (така задействаш сукателния му рефлекс, който действа успокояващо), отколкото да се занимаваш наистина с бебето според моментното му състояние и потребност: понякога иска да е гушкано, на гръбче, по коремче, настрани - негово право е  Laughing, да бъде люляно, разхождано, да му се говори, да му се пее, да му се пипат ръчички, да му се играе с пръстчета, да бъде целувано, да му се прави масажче.. 1000 различни занимания и действия, с които му показваш, че не е само, че е обичано, че е защитено, освен преобуто и нахранено. Не мисля, че най-удачното средство за облекчаване растежа на зъбките, е зърното на гърдата  Naughty

Дано след време не си спомниш точно абзаца за цигарата и бутилката.
Ами те всички тези дейности прекрасно се съчетават по време на кърмене (виж оплакванията за тирамисуто по-горе). Не знам защо според теб се изключват.

fiolio, не само, че не се занимавам, ама и мога и да си спЪ като пън. Нямам нито едно ставане през нощта, изкл. , разбира се, ако някое от децата е болно.  Здрави ли са, спи се. Мога още 10 така да отгледам без да усетя, нищо че през 15 мин се кърмят.

Последна редакция: пн, 30 мар 2015, 01:08 от Aludra *

# 1 567
Aludra, едновременно си играеш с бебето и го кърмиш? Сигурно и готвиш, чистиш, простираш, гладиш, същевременно. Колко са ти големи децата? Моето на 6 месеца лазеше, та да си играем по време на хранене..... мхм..... Е, зависи какво разбираш под занимания с бебе...

# 1 568
3 под 6 години, без бекъп от баби Laughing. Ами какво да правя, действам си по задачите, по които може. Не съм простирала, но съм гладила, готвила, работя си по задачи на ПС-то, пеем си с бебето, играем си, с каката учим букви и решаваме задачи, четем книжки, наливам води, мажа филии  Laughing
Даже и съм се разхождала с хранещо се бебе по улиците, защото бързах. Едни баби ни наобиколиха и така и не разбраха, че бебето всъщност не спи, а се и изредиха да го пипнат коя за краче, коя за ръка Simple Smile.

# 1 569
Еее, браво! Аз толкова енергия никога не съм имала, сигурно съм дърто веч'  Mr. Green

# 1 570
  • София
   Иии, на 100 и нещо страници, чак сега виждам темата, но поне мога да кажа мен кое ме издразни :Мола(какво търси кърмаче в мола, то ли каза: Мамоо , искам в Мола?) и ,че въпреки,че има стаи за това,те не им харесвали.Значи Мола е осигурил място за кърмачките, но пак Мола им виновен.Нямам нищо против кърменето, ако ви интересува.Казвам го за да не ме обявите,че съм враг на кърменето. Peace

# 1 571
   Иии, на 100 и нещо страници, чак сега виждам темата, но поне мога да кажа мен кое ме издразни :Мола(какво търси кърмаче в мола, то ли каза: Мамоо , искам в Мола?) и ,че въпреки,че има стаи за това,те не им харесвали.Значи Мола е осигурил място за кърмачките, но пак Мола им виновен.Нямам нищо против кърменето, ако ви интересува.Казвам го за да не ме обявите,че съм враг на кърменето. Peace

търси цица  Joy

ooooh! повечето мнения са "по-съвременни" от на баба ми

# 1 572
На нас навремето ни се караха, когато бебето наддава повече, сега с това непрекъснато кърмене нищо не смеят да им кажат. Съседчето на кърма на 6 мес. беше 10 кг.  Ама то това не било като онова дебелеене, нали кърмата е манна небесна.

# 1 573
  • Австрия
Maybelline, цицата не е панацея за всяка бебешка болежка, дискомфорт или просто търсене на внимание. Да, много по-лесно е да му бутнеш зърното (така задействаш сукателния му рефлекс, който действа успокояващо), отколкото да се занимаваш наистина с бебето според моментното му състояние и потребност: понякога иска да е гушкано, на гръбче, по коремче, настрани - негово право е  Laughing, да бъде люляно, разхождано, да му се говори, да му се пее, да му се пипат ръчички, да му се играе с пръстчета, да бъде целувано, да му се прави масажче.. 1000 различни занимания и действия, с които му показваш, че не е само, че е обичано, че е защитено, освен преобуто и нахранено. Не мисля, че най-удачното средство за облекчаване растежа на зъбките, е зърното на гърдата  Naughty

Дано след време не си спомниш точно абзаца за цигарата и бутилката.
Ами те всички тези дейности прекрасно се съчетават по време на кърмене (виж оплакванията за тирамисуто по-горе). Не знам защо според теб се изключват.

Като не можеш да четеш - недей, не се насилвай.

Но пък друго ми се изясни покрай теб: сега разбирам защо мъжете (със съпруги като теб) взимат толкова малко участие в грижите около бебето: не си дават циците  Confused

За пореден път се убеждавам, че е безсмислено участието в темата 'насериозно'.

# 1 574
Сега разбрах за акцията за публично кърмене в Мола и го намирам за супер просташко! Naughty

Вместо да разберат, че бебета нямат място там и ако все пак се наложи, то трябва да е бързо, а не да прекарват целодневно, те тръгнали акция да правят?! Shocked
Отвратена съм! Naughty

Общи условия

Активация на акаунт