Отново за кърменето на обществени места

• 78 505
  • 2 396
  •   1
Отговори
# 1 620
Добре де, отразиха 5 майки сутринта, а сега на обяд за хилядите, които щяха да присъстват, нищо не казват. Crossing Arms

# 1 621
И аз само циганки съм виждала преди години.

# 1 622
Aз прочетох, че Божидар Димитров ги кани да кърмят в градинката на Националния исторически музей.
Сега в новините  даваха няколко майки, направо не мога да си обясня това гевезене, детето и ПИЩЯЛО и как можело да не го накърми в мола, дори го повивала там.

Последна редакция: пн, 30 мар 2015, 12:48 от kristinia

# 1 623
Аз пък съм виждала българки, даже си спомням, че съм искала да сядам до някои,  но майка ми или татко ми са ми обяснявали, че може да притесня майката.

# 1 624
Те искат мол кърмачките, не музей Laughing

Само се чудя как циганките още не са се усетили да идат на флаш моб да кърмят в мола на топло и слънчево.
И без тях нашите активистки на цигански катун го бяха докарали. Една така се беше усукала с няколко разноцветни хавлии...

# 1 625
  • София - Рим и обратно
И аз, като се замисля, не съм виждала като малка кърмачки по улиците/в парка/в магазина.... Виждала съм майка ми да кърми брат ми вкъщи, ама то не се брои. Това е сигурно защото е имало "отрицателно отношение към кърменето" Twisted Evil. Пък сега е едно положителноооо, та в съда чак тичат.

# 1 626
  • Някъде там...
В мола има и детски магазини - за дрехи, играчки. Има хипермаркети - храна, памперси. Има паркинг, където да си оставиш колата. И съответно достъпът до магазините е много по-лесен, отколкото да буташ количка по разбити тротоари, правейки слалом между паркирали коли.
И не всяка майка може да остави детето си на близък за да напазарува спокойно. Налага се да отиде с него.
Кърмила съм навън. Не съм циганка.  Peace

Едно време и никой не си развяваше ц*ц*ите или з*дника в оскъдни дрехи навсякъде, нали?!

# 1 627
Притеснителното за мен при агресивните кърмачки е, че понеже са убедени, че кърменето е върхът на майчинството, най-доброто за детето и някакво геройство, някак неглижират други важни аспекти, както някой по-горе отбеляза. И на мен ми се е случвало в шумен ресторант след 10 вечерта, при изнервено ревящо бебе, което просто иска на спокойно и тихо, майката да разголи гръд срещу мен и да му бута в устатa зърното, а то се дърпа, но тя си продължава интересния разговор. Нямам проблем с кърменето, имам проблем с подобни несъобразителни (и за околните, и за бебето) дивотии.

Колкото до мола - на мен лично ми прилошава и много се уморявам в молове, ако трябва да остана там повече от час, заради липсата на свеж въздух, изкуственото осветление, шумовете. Не знам с кой акъл са седнали да защитават правото си да кърмят в мола... Мисля, че в парка никой не би се впечатлил.

Излиза, че не спокойствието на бебето е най-важното, понеже за него никак не е добре да стои повече от час в мола и да огладнее, а спокойствието на кърмачките. Просто да спрат да ми навират какви са майки героини, ако може.

Това за храненето през 15 минути са пълни глупости. Да, може да е при поискване, но обикновенно бебета бързо сами си създават някакъв предвидим режим. Ако е през 15 минути, значи те ползват като биберон, което не обществено приемливо. Или гладува и трябва да се направи нещо. При всички положения не е здравословно.

И последно - много ме дразнят изказванията как всяка жена можела да кърми и как некърмените бебета са по-глупави и т.н. Ми като искате съобразяване, хайде и вие да проявите малко уважение към некърмещите жени, без значение по каква причина, а не да им обяснявате, че са неуки, мързеливи, а децата им нек'ви недоразвити, а?

# 1 628

Едно време и никой не си развяваше ц*ц*ите или з*дника в оскъдни дрехи навсякъде, нали?!

Ааа, не е така. Wink
Майка ми има снимки със скандално къси рокли.
Кърмила ме е до годинката, явно не е било отрицателно отношението.

# 1 629
  • София
В мола има и детски магазини - за дрехи, играчки. Има хипермаркети - храна, памперси. Има паркинг, където да си оставиш колата. И съответно достъпът до магазините е много по-лесен, отколкото да буташ количка по разбити тротоари, правейки слалом между паркирали коли.
И не всяка майка може да остави детето си на близък за да напазарува спокойно. Налага се да отиде с него.
Кърмила съм навън. Не съм циганка.  Peace
Звучи като оправдание.Как пък досега не ми е потрябвало нищо от мол-а,каквото ми е трябвало, намерила съм го и извън мола.А в мола всичко е по-скъпо, нали трябва да се плащат космическите наеми на магазините.

# 1 630
  • Някъде там...
Едва ли късите рокли на майка ти са в актуалния чалга стил с преливащи бомби от деколтето.  Mr. Green

Ами зависи от гледната точка. В мола има и Комсед, Хиполенд, има H&M, има намаления. Има Карфур. Аз например с двойната количка или с две бебета близнаци, по никакъв начин не можех да пазарувам нормално. В мола - с колата, справяш се набързо и това е.  Peace
Гледам си децата сама, нямам баби наоколо, което ще рече, че каквото и да реша да правя, ще е с две бебета на ръце.
Който не се е сблъскал с подобни ежедневни трудности, може и да смята, че се оправдавам. За мен беше улеснение.

# 1 631
Кърмила съм навън. Не съм циганка.  Peace
Звучи като оправдание.Как пък досега не ми е потрябвало нищо от мол-а,каквото ми е трябвало, намерила съм го и извън мола.А в мола всичко е по-скъпо, нали трябва да се плащат космическите наеми на магазините.

Отиването до един-два магазина с конкретна цел + паркиране отнема около час. Цивилизованата майка, предполагам, някакъв план, съобразен с режима на детето, може да направи.

Кърмене се налага, когато се разхождаш в мола и се срещаш с приятелки там, вместо в парка, което очевидно не е никак здравословно за бебето, но е много удобно за майката.

А какво стана с приказките за чудото на кърменето, най-интимното, близко и безценно общуване с детето и т.н.? Не е ли редно майките да искат бебето им да се наслаждава на този съкровен момент на някое по-спокойно от мола място?

# 1 632
Луси, МЪ нидйей така, някои кърмят постоянно, в това време вършат и всичко останало - и чистят, и готвят,  и с децата си играят. Party . Ако трябва  постоянно да кърма, къщата ще е кочина, за готвене може само да си мечтаят вкъщи. Ама, некадърие, това е, некадърно съм, неграмотно, тва е. И детето ми тъпо. Whistling .

# 1 633
От всичко казано, стигнах до следното заключение. Кърмачките искат стаи за кърмене в моловете. Но да не са просто стаи с някакви си там студени плотове, ами да са с диванчета, красла и незнам си още какво. Задължително в тези стаи не бива да има тоалетна, нито повивалник. Повивалникът трябва да е в друга стая, а тоалетната трета. Също тези стаи за кърмене трябва да се отделно от едни други стаи, за тези които хранят децата си с шишета. Защото видиш ли няма как да кърми в стая, чиято табелка на вратата е шише, а не цица. Задължително две стаи. Разбира се в никакъв случай тези стаи да не са в близост до никакви обществени тоаленти. Може би след месец два ще протестират защото ще искат и по един консултант по кърмене да им сложат в стаите. Ми че как. Мола е длъжен да им осигури възможно най-тиха и приятна атмосфера на кърмачите. Нищо, че и да им направят такива стаи, те пак ще си кърмят навън, щото" Ми що пък да се крия от обществото, аз просто храня детето си" . Ооо и обидени има. И защо сега гледате на циците ми като на сексуален обект? Значи хем като храните децата, искате всички да виждат шишета с мляко в гърдите ви, хем пък се и обиждате някой като ви направи подобно сравнение. Хем сами си сравнявате циците с голи паласки, големи деколтета, плакати за бельо и незнам си още какво, пък някой като предложи обществена оргия се засягате. Вие просто незнаете какво искате.  Имам едни предположения, които само затвърдявате, че искате да си показвате циците на всеки, но това говори за едни други отклонения.

# 1 634
  • Австрия

Няма ли online-пазаруване? Ако няма - ето нещо, за което да се замислят хората в улесняване живота на кърмещата майка и домакиня.

Досега не съм си водила детето (нямаме дойка, баби, дядовци и пр. роднини, гледачки, дом. прислужници и пр.) из магазини (освен в хранителен, ама на него му харесва  Wink), подобна глупост не бих причинила нито на себе си, нито на него.

Общи условия

Активация на акаунт