Професионални серии за коса - тема 77

• 67 729
  • 753
  •   2
Отговори
# 225
  • Варна
Бръм Бръм Косата ти наистина изглежда здрава  Peace браво за което. Покажи снимки и след.
Аз напоследък имам проблеми със скалпа (много е сух) и ще започна някакво масло преди баня. Confused

# 226
  • Sofia
Бръм Бръм Косата ти наистина изглежда здрава  Peace браво за което. Покажи снимки и след.
Аз напоследък имам проблеми със скалпа (много е сух) и ще започна някакво масло преди баня. Confused

Имам го този проблем от вече повече от година, разделих се с доста скъпа и хубава козметика, останах само с Алтерна Caviar. Синът ми на 9 години също от няколко месеца има сух скалп (явно е наследил моята кожа). Пробвах вече какво ли не - маслени маски, шампоан против пърхот, Нахткерцен... само маските помагат, но той не ги понася особено, а аз пък си пазя боята и правя само преди боядисване. Просто кожата е суха и от миналата седмица вече сме с тази помада и вода от розмарин (Linnda  Heart Eyes). Исках нещо, което е след измиване. За съжаление помадата при мен няма да стане без измиване (или аз сложих доста за проба), но е много лесна за нанасяне от предната вечер преди къпане, попива и не омазнява възглавницата. Малкият пък е с 1-ви номер коса и него след измиване на косата, го напръсках първо с водата и после втрих помада - скалпът му не е бил така прекрасен от няколко месеца. Аз наистина се подлудих с това лющене, а подлудих и него.
Помадата в ибей е по-скъпа, отколкото зоя в момента. Имам и всякакви масла, но с тях ми е по-трудоемко. За съжаление предполагам, че и тя ще сваля боята Sad  Ще помоля по-вещите да кажат дали пчелният восък в нея може да доведе до запушване на порите (мися да я ползвам 2-3 пъти в месеца).

И понеже ви чета отдавна, но се включвам спорадично, този път ще спазя правилата:
1. Косата ми е чуплива, нетретирана, балансирана, ползвам сешоар само зимата за корените и оставям да изсъхне сама. За съжаление съм с бели коси от много млада и се налага боядисване на корените всеки месец. Нямам УАУ комбинация - протеиновите продукти ми изсушават, единствено с Аlterna Caviar Repair се разбираме прекрасно, но го ползвам 1-2 пъти след предимно Alterna Caviar Moisture. Последните финиши, които напълно съм одобрила са олиото, кремът и крем с Камелия на Шу. Понякога ползвам Аведа за къдрици или кремът на Лабел.М
2. Косата ми не цъфти, на 3-4 месеца подстригвам връхчетата
3. Мноооого отдавна, може би преди 15 години, когато ЛП, Керастаз и Пол Мичел се продаваха само в определени салони в София - това бяха първите ми покупки - на принципа по-скъпо/по-хубаво. То сигурно затова  съм на това дередже със скалпа - вече съм убедена, че се "предобрих" в годините Confused Страх ме е да купя нещо ново - постоянно раздавам, а ММ има шампоани от мен за 1 година напред...
Дълго се получи  Embarassed

Последна редакция: нд, 29 мар 2015, 10:44 от aniK

# 227
Здравейте момичета:)
Направи ми впечатление ето тази маска, дали сте ползвали newsm78
http://www.enzo.bg/biosilk/hydrating-therapy-khidratirassha-maska/

# 228
  • Велико Търново
Beautycholica, Бръм Бръм , страхотни коси имате  bouquet

# 229
Момичета, някой получи ли си поръчката за продукти на milkshake от zakosata.com  newsm78

# 230
# 231
  • Варна
aniK мерси за съветите, харесах тази помада от зоя Crazy и скоро време ще я пробвам. При мен проблема със сухия скалп го има само зимата.

# 232
  • София
Момичета, някой получи ли си поръчката за продукти на milkshake от zakosata.com  newsm78

Не. Исках ампулите, но нямат налични. Ще ги търся при фризьора.

# 233
Еха,Бръм Бръм, събра ни очите, уникален гладък водопад коса! И цветът ти е разкошен!

Ина и Бюти, също прекрасни коси!

Снощи си изправих моята със сешоара. Отдвана не го бях правила, но заради яката доза протеин бе станала твърде обемна и фризи. Сложих малко термозащита и метнах кръглата четка. Получи се много добре. Накрая завърших с Митик Ойла, че ми беше под ръка самотен на шкафа. Бях забравила колко красиво е изправянето по този начин, като приглаждането е само в краищата, а отгоре обемът се запазва. Между другото всички мацки като мен, които се оплакват от липса на обем в корените, открих начина това да не е така. Тайната е да миете косата надолу в мивка или вана. След което завивате в хавлия отново докато косата е обърната надолу. Сушите по този начин и накрая има доста обем направо от корена. Освен това този начин на миене е полезен заради различното стимулиране на фоликулите и кръвообращението на скалпа. Ако пък се комбинира с протеинова терапия, обемът е повече от задоволителен.

# 234
  • София
Фрея, може би си права и има логика в това с миенето. Аз цял живот си мия така косата и от обем не се оплаквам, винаги имам от корена обем, и то такъв, подскачащ, като по рекламите  Laughing
Но пък и суша винаги с кръгла четка и сешоар, изправяйки, след това обдухвам със студената струя свободно. Даже го мразя тоя обем и се чудя как да го намаля. Значи трябва да се мия права  Mr. Green

Алекс Вики
, благодаря  Heart Eyes

В момента съм намазана с еластисайзър екстрийм, дано не ми стане нещо на косата, че в четвъртък се боядисвах. Производителя дава два дни, днес е трети, след боя, така че се надявам да не си окепазя нещо косата.

# 235
Здравейте, момичета!
С радост се присъединявам към темата- от 3 дни не съм спряла да ви чета  Wink
Истината е, че винаги съм разчитала на ген – косата ми винаги е била гъста, дълга и без да полагам почти никакви грижи беше доста хубава, затова и никога не съм се интересувала особено от по- специални грижи за нея.
Нещата обаче доста се промениха в последната година- кожата на главата ми стана чувствителна, бели се много и сърби, никога не съм имала подобен проблем, засега спасявам положението със шампоан Здраве за себорея, но не съм преборила проблема в никакъв случай. Другото, което ме ужаси и ме накара да се поровя за инфо е фактът, че от около половин година имам сериозен косопад- свикнала съм със сезонния косопад, но от няколко месеца вкъщи ходим по килим от косата ми, вече виждам и петно на скалпа, много се притеснявам от това  Cry
Предполагам, че всичко това се дължи на огромен стрес и доста лекарства (бебеправим и не се получава, затова поехме по пътя на асистираната репродукция  Confused)
Да допълня, че никога не съм я боядисвала, но на всяко миене я суша със сешоар, иначе съм като гръмнал бойлер в тръстика- ужасно чуплива и разхвърляня; всеки ден я минавам с пресата- иначе съм като горепочения бойлер; винаги ми е липсвал обем в корените, може би защото е дълга (до кръста), знам ли.... Краищата винаги са ми били сухи, косъма ми е дебел и твърдичък, не мога да се оттърва от това хвърчане. Цъфти си порядъчно косата ми, уж ползвзм термозашита, няма блясък – с една дума – метла.
Срам- не срам, прикачвам снимка да ме видите как съм (тъмна е, но се добива представа) – с уточнението, че съм за подстригване на поне 3 пръста от дължината и обиране на цъфтежа, което ще направя тази седмица  Embarassed  Снощи, за пръв път от месеци правих маска с мед, бадемово и рициново масло и косата ми е по-мекичка днес.
След като ви четох 3 дни, страшно се надъхах да си оправя косата – минавам на професионална косметика (от изцяло непрофесионална) и почвам да се грижа сериозно– това, което мисля да си взема е шампоана за пърхут и себорея на Napura.
Имам нужда от помощ за останалото – хидратиращи и протеинови шампоан и маска (от прочетеното разбрах, че е хубаво да редувам хидратиращи и протеинови продукти), термозащита и стилизант (може и термозащита със стилизиращ ефект).
Спряла съм се на Loreal Professional, по чисто финансови причини (приемам и други предложения в този ценови клас)- Митик ойл,  Интенз Рипеър или Лис за хидратиране и като протеин – кератина на Наши или Интенз Рипеър/ Липидиум на ЛП.
Ще се радвам на всякаква помощ и предложения, много ми се иска след няколко месеца да кача снимка на прекрасна здрава коса  Heart Eyes

http://prikachi.com/images.php?images/972/8012972j.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/19/8013019H.jpg

Последна редакция: нд, 29 мар 2015, 12:44 от ta_ra

# 236
Здравейте момичета,
В прекрасния неделен ден реших да си направя експеримент. Тъй като косата ми в момента мрази хидратация, все пак реших да я пробвам - това, което направих е да я намажа много обилно с олиото на макадамия и седя вече 2 часа и о чудо!- косата ми е попила ВСИЧКО все едно не съм изсипала почти цяла опаковка от 30мл хахаха след малко мисля да отмия със серията на Филип Кингсли мойсчър баланс и по-късничко ще споделя за резултат Simple Smile
Прекрасен ден, прекрасници   bouquet

# 237
Бръм Бръм, може ли линк за коя серия на Label. m. говориш за боядисана коса?
Не съм ползвала нищо тяхно, а намирам една серия в черни и една в бели опаковки?

# 238
Аз съм много доволна от този шампоан на лейбъл М Simple Smile
http://www.zlatnaribka.com/labelm/za-boyadisana-i-himicheski-tre … -treatment-300-ml

# 239
Здравейте дами!
Нахълтвам в темата, за да попитам за ето този продукт http://www.zlatnaribka.com/zapechatvasht-dvoen-serum-loreal-abso … dium-30-ml?page=5
Косата ми е дълга, сравнително гъста, чуплива. Боядисвам я и изправям с преса, защото в момента изправянето със сешоар ми идва малко трудоемко. Преди изсушаването със сешоар слагам цимента на Керастаз. На другия ден вече изправям с пресата и то не всеки кичур. Идеята ми е този запечатващ спрей да го нанасям преди пресата. След това вече нанасям някакъв финиш- оприната на Чи или кристали на GHD.

Общи условия

Активация на акаунт