Професионални серии за коса - тема 77

• 66 672
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
Благодаря Ви!

Freya, относно цвета на косата ми, боядисвам се  с безамонячната боя на Кюн So Pure, но избрах моят си естествен цвят, не е боядисвана от 3 месеца.
Аз съм ползвала серията за боядисана коса на Кюн So Pure, наистина много нежни продукти. Бих пробвала и други неща от тази серия.
Жана, тази серия на Pureology ще ти хареса, на мен любимата ми е Strength Cure. Heart Eyes

Преди 2 години косата ми изглеждаше така, но в един момент вече не я изтърпях и един ден просто отидох и я отрязах ужасно късо. Сега искам поне още една педя дължина, но с това редовно рязане се случва по-бавно. Crossing Arms  Laughing

Скрит текст:

# 286
  • София
Лаури, и твоята коса е красота  Heart Eyes
Момичета, дайте линк към балсама на Наши  Praynig

# 287
Лорче , надявам се  Hug
Днес използвах два нови за мен продукта - балсамът Алтерна Тен и Sebastian Potion 9. Косата ми е изключително обемна / направо двойна Laughing /,лъскава и тежко падаща,косъмът е гъвкав и жилав,къдриците ми са добре обособени...не знам на кой от двата продукта се дължи / и на двата може би / , но косата ми е чудесна  Heart Eyes Не можах да се стърпя и ги ползвах и двата продукта,а не трябваше,за да разбера поотделно действието им.Следващият път ще ползвам самостоятелно и ще дам по-подробно мнение  Blush , но сега разбирам защо Магнолия не може да нахвали тази серия на Алтерна  Peace

Последна редакция: пн, 30 мар 2015, 07:18 от Анонимен

# 288
Моля, можете ли да споделите мнение за тази серия  Loreal Professionnel  Lumino Contrast Косата ми е на кичури,тънък косъм,чуплива и суха. Изцяло съм на протеинови продукти , 2-3 в месеца правя маски с ЧЯРМ и други масла.

# 289
Магнолия, Фрея, благодаря за отговорите.   bouquet
Набелязах си следните серии, от които ще взема шампоан/и и маска/и, още не мога да се справя с това коя серия каква е /хидратираща /протеинова/балансирана/, мисля, че първата и третата са балансирани, а втората протеинова  Thinking
http://www.zlatnaribka.com/napura/napura-podhranvane
http://www.zlatnaribka.com/napura/vazstanovyavashti
http://www.zlatnaribka.com/lakme/teknia-deep-care--za-iztoshtena-kosa
Ще взема и шапмоана на Напура против пърхот и себорея, Митик термо крема на ЛП, иска ми се и Митик олио на ЛП и двуфазния Л2, но ще избера едно от двете на първо време.
Момичета, какво мислите за зехтина, преди години по веднъж седмично слагах в корените и по дължината и ми действаше добре, имам много хубав истински зехтин и се чудя дали е удачно пак да започна с него?

# 290
Момичета, прекрасни коси сте показали  Heart Eyes 

Аз днес имах СПА ден на косицата ми , а тя доволно ми отвърна с обем, плътност, блясък и жилавост  Sunglasses 

Направих си маслена маска в която сложих малко мед и малко от балсама на Редкен Екстрийм. Поседях час и нещо , изплакнах с наведена надолу коса, за да не ми се стичат маслата по тялото ( как не се бях сетила по рано, добре, че прочетох за къпането с наведена надолу глава  Hug  ) Измих с шампоана на Афоджи за изтощена коса 2 пъти, като на второто миене усетих някак си по плътна и обемна коса  Blush  Подсуших и нанесох Протеина в 2 стъпки, изсуших със сешоара, изплакнах и нанесох на подсушена коса концентрат Денсифик със същият бустер. Минах с терапевтичната преса, след което поседях още 20 минутки и изплакнах, сложих малко от хидратиращия балсам на Афоджи, добре разнесох и изплакнах.  Подсуших, напръсках с реконструктора със зелен чай и оставих да попие.  Толкова ми беше обемна косата, че дори и след вечеря беше доста влажна  Shocked  Напръсках Л2, Орофлуидо Сахара и термото на Джойко.  Изсуших и оформих набързо с четка - ами няма такава коса : тежка, обемна, лъскава, жилава  #Crazy прекрасна   bouquet Благодаря Ви, че Ви има  newsm44

# 291
Привет от мен отново  Hug Днес се измих с хидратиращ шампоан и маска. Косата ми е много мека, хвърчаща, стои някак си тънка и не мога да я понасям така.  ooooh! Помощ, кокво да я правя?

# 292
Цитат на: Dance

[b
Тифани[/b], аз съм ползвала серума на Лореал само като краен финиш, т.е. след него не слагам нищо, а твърде често дори и без да суша, но виждам, че може да се прилага  преди термообработка, така че не виждам причина да не го ползваш така Simple Smile
Бисквитка, благодаря за отговора  Hug

# 293
Здравейте момичета, следя Ви постоянно с голям интерес и наистина страшно много ми помагате, но трудно се престрашавам да пиша, тъй като отскоро минах на професионална козметика и не съм много ориентирана. А и съм насочила грижите повече към скалпа- стимулиране растежа на по-плътна/по-здрава коса и към борба с косопада. В тази връзка искам да споделя, че Alterna Clinical DAily Root&Scalp stimulator - не помогна в борбата с косопада, затова се замислих за Napura. Онзи ден си поръчах NAPURA D|4 Prime day system и една ампула за проба - T3 за силен косопад, тъй като освен 1шампоан др на Напура не съм пробвала, исках да попитам някой има ли отзиви за противокосопадната им серия или да се насоча към медицинска козметика?  Praynig
Относно темичката:
1. Уау комбинация все още нямам(не си харесвам косата-възстановявам я цялостно- и като външен вид и дължина и като "здравословно състояние".Нека я опиша за да ме разберете-изрусявах я което направо я съсипа изтъня и изглеждаше като метла+ това че косата ми е с фин косъм - чуплива,разхвърчана и с фризита. В момента е на пластове защото имах едничката цел да изрежа всичко изгоряло, и точно когато изрязах всичко, започна един силен косопад миналата година около май, пръснах доста средства за медицинска козметика и го овладях-като през цялото време съм слагала нещо по скалпа(ампули, маслени маски, серуми), и сега началото на март от раз пак се започна същото(обилен косопад. Свива ми се направо сърчицето вече ooooh!, толкова усилия хвърлих и тъкмо си мислех, че  всичко е наред и се надявах след 1 -2 години да се оплътни косата(тъй като от това, че е на пластове и от обилния косопад не е еднакво плътна в дължините и в горната част) и пак.
2.Според мен е комплексно  Peace - аз лично залагам на абсолютна липса на термична обработка(винаги я оставям да изсъхне сама-сешоара такова животно не ползвам вече, преса само за поводи.Не я реша мокра, използвам мека кърпа и не търкам косата за да попие водата-само завивам и постоявам няколко минутки.Спя винаги на сатенена калъфка(може и коприна). Отскоро разбрах и ползвам, душ слушалка с филтър- турмалин и германий.
3. *1вият проф.продукт който закупих бе голямо разочарование-Loreal Absolut Repair шампоан, докара ми отвратителен пърхут (оттогава съм алергична и скептична към лореал).Бях доста дълго време на медицинска козметика през това време открих и много добро конско шапоанче(имаме си едно голямо добиченце-Средноазиатска овчарка и ветеринарят ни е личен приятел, та той ме светна за конското шампоанче Dermocan-чак сега наистина го оцених по резултати, след толкова проби на какви ли не шампоани).
 *В момента ползвам Alterna RepairX шампоан + балсам - точно това търсех(оплътняване/удебеляване на косъма, страшно много исках да направя косата си по тежка,за да не се разхвърчава навсякъде. Лошото е че започнах да я усещам по-суха, затова започнах да редувам с Alterna Caviar Moisture шампоан + балсам(учудващо но не я намирам за хидратираща, а по-скоро балансирана).
* Извинявам се "обилното четиво" Embarassed .. имам и още въпросчета, но не искам да досаждам

# 294
Руса -Мамма на въпроса ти. От хидратиращите продукти ми допадат въпросния балсам с арган на Наши, в комбинация с шампоана, шампоан Бейн Сатин 1 плюс маска Маскинтенз за тънка коса на Керастаз, хидратиращата серия на Алтерна и май  това е. Не знам къде да причисля Хронологист, който също много харесвам. Помагай  bouquet

# 295
Руса -Мамма на въпроса ти. От хидратиращите продукти ми допадат въпросния балсам с арган на Наши, в комбинация с шампоана, шампоан Бейн Сатин 1 плюс маска Маскинтенз за тънка коса на Керастаз, хидратиращата серия на Алтерна и май  това е. Не знам къде да причисля Хронологист, който също много харесвам. Помагай  bouquet
Към хидратираща серия я виждам аз  Laughing Кондиционерите са лекички, обаче.

# 296
Здравейте момичета,
Преди няколко дена се записах да ви чета. Видях и някой от снимките - страхотни коси, поздравления!
От около година ползвам продуктите на Керастаз от сериите Денсифик и Дисциплин. Лятото нанасях и един слънцезащитен крем, пак на Керастаз, обаче той ми дойде тежичък, може би трябва да правя почивки м/у няколко нанасяния. Боядисвам се с Иноа. Откакто ползвам тези марки, косата ми стана значително по-здрава и почти не цъфти, а имам дълга руса коса.
Сега в салона ми предлагат и един нов продукт за растеж и уплътняване - Денсифик серум женез. Някакви отзиви за него? Ползвали ли сте го?

# 297
  • Стара Загора
Вчера си наченах шампоана Рипеър Алтерна.И мога да кажа за опаковките, че не са чак толкова неудобни.Дори бих казала,че ми харесват.Намазах си краищата с жълтия серум еликсир ултим и постоях около час и половина два.След което си измих косата два пъти с шампона рипеър.Нужно е съвсем малко количество.Вторият път се получи доста пяна.На подусшена коса сложих от маската от същата серия.Постоях малко и изплакнах.като финиш сложих само от СС крема и оставих да изсъхне сама.Плътна коса с хубави чупки и блясък.Забелязах, че малко ми се залющи скалпа.Може би трябва да започна да слагам масълца в скалпа преди баня.Остана ми от маската много малко количество и няма да ми стигне за един път и се чудя дали е удачно това малко количество да го смеся с балсама от същата серия.Какво мислите?
Мисля временно да използвам само тази серия и да видя как ще ми се отрази дългосрочно.
Показвате много хубави косички.

Последна редакция: пн, 30 мар 2015, 09:14 от maksimka

# 298
  • Бургас
Здравейте момичета! Бихте ли ми казали тази серия каква е протеинова или хидратираща  http://www.zlatnaribka.com/loreal-professionnel/liss-unlimited--za-izglazhdane.Имам маската и крема за термозащита и се чудя какъв шампоан е подходящ.

# 299
  • София
Страхотни коси показахте, дами!!!
  bouquet  bouquet  bouquet

Моята все до една дължина я докарвам, тамън порасне и заради цъфтежите я подстригвам и така от години съм си с една дължина.

Да дам мнение за противопърхутните ампули на Напура. От тези, които са преди измиване ползвам по една цяла наведнъж. От тези за след измиване една ампула я ползвам три пъти.
Много добре успокояват скалпа, и няма никакво лющене. Бях взела преди увеличението от двата вида по две ампули. И сега се чудя, дали да не поръчам от тях, или тоника на Филип Кингсли, че и той ми е на дъното. Но ампулите облекчават сърбежа по-добре от тоника на ФК. Ще помисля още.

Иначе снощи, като ви четох цял ден и гледах чудните ви коси ми дойде вдъхновение и на мен. И докато стоях с ампулата на Напура преди измиване, на дължините сложих от 2-минутния реконструктор а след измиването със шампоан сложих от слънцезащитната маска за Лакме.

Незнам заради липса на хидратация ли е, или заради цъфтежите но отвреме на време ми падат къси косъмчета, явно се къса косата. Време ми е за подстригване май.

Дали мога да си взема маската Митик Ойл или Макадамия, и ако са ми тежки да ги ползвам с хидратираща цел, но с обратно миене?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт