Цветята в нашия дом- Тема 70

• 56 485
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
Много цветно е станало тук, браво!  Hug Аз знам, че все още не съм показала снимки, но и това ще стане.
Мариетка, според мен ще им мине. Имам съмнения за една-видях я на другите снимки, понеже е доста малка -крайния десен ред, зад тази с пеперудката-напиши ми сорта ѝ, да видим мога ли да направя нещо по въпроса.
Нели, торя ги с тор за цъфтящи- май на Ивесто беше, през поливане -две, а бе иначе казано- когато се сетя.  Laughing
Имам и да показвам, и да пиша още, но ще е друг път, че го раздавам работна тия дни  Sunglasses

# 46
  • ГОре на черешата...
Танче, тази и аз съм я отписала  Confused- Роб*с Сарспарило е.

# 47
Чудя се да си вадя ли мушкатата и олеандъра вече ? newsm78

# 48
  • ГОре на черешата...
Маркрит, моите мушката и сакъзчета от една седмица са навън, но до стената, под стряха. Добре са Peace.
Похвал, майсторът почти е приключил със стелажа-цветарник, така че тази година мушкатата ми ще си имат ново място Party.

# 49
Маркрит, моите мушката и сакъзчета от една седмица са навън, но до стената, под стряха. Добре са Peace.
Похвал, майсторът почти е приключил със стелажа-цветарник, така че тази година мушкатата ми ще си имат ново място Party.
  bouquet

# 50
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
"полянката" на Добри се намира на пазара Димитър Петков между Пиротска и Симеон. Има много неща, преобладаващо сутрин, след обяд хората с камионите обикновено ги няма и остават стационарните, а при тях цените не са толкова дори.

полякът (той може и чех да е  Blush ) е от "стационарните"  Blush

изглежда човека има повече магазини, защото продавачката каза нещо за "другия" магазин, в този кара по-пострадалите от транспорта цветя, за това и цените са такива  Peace

# 51
  • София/Варна
st. Dobri явно съм чела с едно око в текста и едно око по снимките с красотите и не съм дочела.

# 52
Здравейте, цветарки  Heart Eyes
Влизам със спешен въпрос, но обещавам да се върна да почета и да ви следя  Peace

Подариха ми антуриум, който много харесвам по принцип, но точно моя нещо не върви.
Появяват се кафяви петна по листата и изсъхват. Откакто му прецъфтяха цветовете въобще няма намерение да си пуска нови  Sad
Какво обича и как да го спася?

# 53
  • на североизток от Рая
Здравейте, момичета! Появявам се след кратка липса и вече ще покажа снимки, досега все отлагах.

Първо една снимка на орхидеите, цъфнали миналата година, а после - в момента, като сега са нацъфтели същите, по същото време. Интересно ми стана, че цъфтят заедно. Просто ми се искаше да сравня снимките.  Simple Smile

това е от миналата пролет

Последните 4 снимки са от днес.  Heart Eyes

Очаквам да цъфне още една, пъпките й са много зелени, какъв ли цвят ме очаква.  Thinking

И две глоксинии, онзи ден ги сложих, бяха леко покълнали, май доста бързо растат. Дано да имат красиви цветове.

Мариетко, благодаря ти за това чудно цвете!  Hug Колко години вече ме радва, цъфти почти непрекъснато, снимах го с 11 цвята, като топки са. На служебния прозорец го гледам сега, много му харесва мястото. Скоро ще си го взема в нас, през лятото е на терасата ми. Благодаря ти!  Heart Eyes Hug

raja_nikol, не мога нищо да те посъветвам, защото нямам антуриум, макар че много ги харесвам. Дано някой да ти отговори на въпроса, не ми се иска да останеш без отговор.  Hug

Хубав ден, момичета!

Последна редакция: ср, 01 апр 2015, 12:40 от neli mar4

# 54
Момичета, кажете какво е цветето от заглавната страница на темата, страхотно е!

# 55
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Момичета, кажете какво е цветето от заглавната страница на темата, страхотно е!

каланхое/каландива  Hug

# 56
  • Русе
raja_nikol, кафявите петна по листата са от сух въздух предполагам. Поддържай влага в почвата постоянно. При растенията от семейство Змиярникови /Araceae/ е добре да се поддържа постоянен воден режим. Давам ти го като съвет, не че аз го правя за съжаление! Confused Ще трябва да се погрижа и за моя антуриум. Hug
Нели, разкош е при теб!  bouquet

# 57
  • ГОре на черешата...
Нели, прелестни са орхидеите, а това е и моето любимо мушкато - личи, с колко много любов го поливаш Wink!

# 58
raja_nikol, кафявите петна по листата са от сух въздух предполагам. Поддържай влага в почвата постоянно. При растенията от семейство Змиярникови /Araceae/ е добре да се поддържа постоянен воден режим. Давам ти го като съвет, не че аз го правя за съжаление! Confused Ще трябва да се погрижа и за моя антуриум. Hug

Благодаря ти за вниманието   bouquet Какво ще рече воден режим?

# 59
  • София
Здравейте,
реших, че това е темата за въпроса ми, извинете, ако не е  Simple Smile

Посадихме с детето преди десетина дни или малко повече едно семенце латинка (подарък й беше от някаква кампания). Понеже толкова и разбирам, сега си давам сметка, че сме го сложили може би твърде плитко (около 3 см). В момента вече има тънко стебло около двайсетина см. с две листенца и трето покарва. Много е крехко и му боднах един молив, че ме е страх да не се счупи.
Разумно ли е да се опитвам да го вадя и да го засадя малко по-надълбоко? Или да си го оставя така с поддържаща пръчка....
Нямам опит с цветя  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт