Отговори
# 450
  • Варна
Мира, сподели как е кухнята. Аз ще я записвам чак в края на месеца.

Днес се записахме, т.е. от другата седмица ще можем да взимаме. Ще споделя непременно дали се харесва.

Зъбките , всъщност единият ни зъб го мия от както се появи. За мен и навици се създават така. Всъщност на батко и започнах едва като станаха 6 и той беше на 1г. и хич не даваше. На нея пък и хареса.

Моника ние откакво се научихме да се изправяме и сами да сядаме преоткрихме шезлонга. От тогава през деня я приспивам или в него, или в ерго раницата, ако не сме навън. Иначе няма шанс. Аз я слагам да легне, тя пък стане. Спи и се, но не.. Иначе ще свикнеш. Бързо ще стане много по-стабилен и предпазлив. Пък и като ти се случи да си до него и пак да има каскада, ще се убедиш как белите стават за секунди, дори и да си до него. Та така. Страхотно звучи за Анталия!  Wink

Mama Sancho честит празник! Да си много здрава, обичана и глезена! Всичко най-най!   bouquet

# 451
  • гр. Тутракан
Здравейте! По загубих се тези седмици,но при нас е ужас. Плаче ми се направо. Бяхме на сватба в Бургас и ни се обадиха хазяите, че се връщат за седмица от Дания и искат да си отсядат в апартамента за тази една седмица. Трябваше да се изнесем. Речено сторено. Оправих всичко, като пристигнат да се настанят и да не се занимават с чистене и подрежданки. И ден преди да заминат ни сервираха, че до 1.07. трябва да се изнесем. Било много поддържан апартамента, но искали да го дадат на други техни познати. Миналото лято сменяхме тапети, ММ зимата оправи течовете в банята, комина оправихме на покрива , само за него дадохме 350лв. Събота влизам в апартамента и какво да видя ... в спалнята се е пушило, намерих чинийка с фасове. в хола и кухнята същата работа (дори не си хвърлили фасовете) ,мирише ... чаршафите на Борис миришат на цигари, влизали с кални обувки. Отврат ... Всияки чаши в мивката мръсни. Поне една прахосмукачка да бе пускала, но уви ... Бях им изкарала 3 чаршафа,4 калъфки за възглавници и 2 плика за одеялата, намерих само по един брой от всичко изброено, няма ги ни в килера при мръсно пране,ни в пералнята, ни някъде другаде .... Къде са не знам ....
И сега си търсим къща за купуване. Обикалям по цял ден с количката да търся. ММ на работа, и след работа обикаляме тримата.
ДА спра с оплакванията ...
Вчера кръстихме Борис Simple Smile Имаме си малко сладко християнче. Държа се изненадващо добре. Поплака единствено като го събличах и обличах. В ресторанта спа 3ч на силна музика. Геройче си имаме. Но дяволите в главата още му стоят Simple Smile
Това е за сега ...
Сега ще търся и в интернет някоя къща за продан, че крака вече нямам
Поздрави мами и бебоци от нас! Хубава и слънчева седмица на всички
P.S. Съжалявам за допуснатите греши, но пиша на крак  Wink

# 452
  • Телиш/Плевен
Никол, браво за кръщенето и успех с намирането на къща. Дано скоро си намерите подходяща и да се нанесете. Много гадна ситуация. Sad Но пък поне вече ще си имате ваш дом и няма да ви се случва подобно нещо. Гуш! Hug

# 453
  • София
Аз днес дадох за пръв път ядене от детската кухня, много не го хареса и повечето го изплю, но тя много не може да дъвче. Вашите бебета могат ли да дъвчат? Чудя се как да я науча, бисквити може, но явно за манджите не й се занимава и плюе с бръмчене.
Тя от доста време се изправя, и през нощта като се събуди веднага скача права и почва да ме вика, понякога по 4 - 5 пъти на нощ.  Confused

# 454
Ехооооо   55

Мале NikolS много тъпо, ми ако не намерите до края на юли има ли къде да живеете? Ние сме си все така на квартира и не се очертава да си купуваме нищо  Sad
За памперсите за плуване ние сме с ДМските и съм доволна, то какво има да не съм доволна не знам  и всъщност. Като гащи са, без лепки и после ги късаш. Мисля да почвам и памперсите техните абе голяма съм фенка на ДМ вече сменихме Фризолака с ДМското мляко, кърпичките им ги харесвам абе всичко всичко  Mr. Green  Днес сефте яде от кухня. Основното изяде ама супата трудна работа само се разлива не се сетих да я сгъстя със сухар примерно, но утре. Десерта на баща му  Joy
Какво друго маха и той с двете ръце или пък с едната ама не за чао или здрасти ами когато му кефне
Айде стига

# 455
Честит Рожден Ден ,на МАМА СЪНЧО,с пожелания за много здраве и положителни емоции.  bouquet

# 456
  • Варна
Честит рожден ден на Мама Сънчо!
Николс, много неприятно. За първи път чувам за такова нещо, честно. Собственик на имот да си гони наемателите за седмица. Аз ако бях щях да се изнеса даправо. Няма ли начин да ги убедите да ви приспаднат разходитие по поддръжка на апартамента и сградата? Мисля, че имате законово основание, но не съм сигурна. Аз имам дългогодишн стаж в агенция за недвижими имоти (не като брокер) и съм била свидетел на много такива случаи. Включително са ни приспадали и на нас като наематели на офиси.
Мира, моя позната каза, че е доволна от кухнята в квартала. Дано нашите деца да я харесат!
Моята Ади днес е повече от нетърпима. Само реве и мрънка. Не иска да яде каши и попари. Само разни неща за дъвчене - бисквити, хляб и баба й й даде 2 парченца зрънчо. Изтощена съм тотално. Връчих я на баща й. И като казвам, че реве, не си предтавяйте мяученето на повечето бебета. Моята от родилното е мега гръмогласна. Все едно микрофон е глътнала. Чудя се дали има общо инжекцията за подсилване на дробчетата, която ми биха в 8-мия месец.

И хубавата новина е, че ММ успя да ми оправи телефона, но ми изчезнаха всички контакти. Сега ще ги събирам наново. Лошото е, че на педи нямам телефоните сега. Дано да не потрябват до края на месеца.

# 457
Привеет, как сте днес?

Нещо много жегаво стана навън...хич не обичам от едната крайност в другата. Как мислите да ги обличате? Мисля днес да го изкарам по къс ръкав, но си няма още къси панталонки.

Николс: Как така ще спят във вашия дом, за който плащате наем? Или така сте се били разбрали в началото? Дано намерите бързо ново жилище.

В тази връзка и ние живот и здраве ще се местим в наш нов собствен дом  Blush За повече детайли ще разкажа, като приключим сделката живот и здраве - скоро. Дано всичко е наред, стискайте палчета. Много ни отесня вкъщи, няма място за нищо и никой вече...а и с тази липса на асансьор на 4ти етаж не издържамммм!

emilia: Ами и моят пакосник не искаше да дъвче, но постепенно се научи. Почнах постепенно да му давам все по-големи парчета и така...

Мира - добра идея за приспиването ама аз съм много строга в това отношение и искам да спи спи в леглото и да заспива сам без приспиване, та ще се мъчим до дупка  Mr. Green

# 458
  • гр. Тутракан
Не сме се разбирали нищо. Плащаме си редовно. Дойдоха и се настаниха. Видяха апартамента чист и оправен и сега какво ли си казаха... Като се нанесохме сварихме голяма мръсотия. Тавите, тенджерите и други кухненски работи в шкафа за обувки. Книги, дрехи и т.н. в шкафовете в кухнята. Терасите обсипани с боклуци, опаковки от разни неща ,които са купували. Месец сме чистили преди да се нанесем. Сега като се изнесем си искам всичко,което сме внесли вътре, дори кошовете за боклук ще си взема и душ батерията... всичко ще си взема. ММ ми се смее,но не ме интересува. Всичко си искам.
Ако не намерим нищо за  2 месеца, ще отседнем в родителите ми,или в родителите на ММ . Имаме къща в едно село до Тутракан, на 15км се намира. Там живеят баба ми и дядо ми, но къщата е голяма, те живеят в 2 стаи, има още 5 свободни стаи. Може там да отидем за някоя друга седмица, месец най много. За място има при кого, но искам да сме си сами, и вече да е НАШ ДОМ.
Вчера намерихме една много хубава къща, на тихо място, и като се обадих ми каза собственика, че подписал тъкмо сделката  #2gunfire Идеше ми да се изям.
Сега продължаваме да търсим. Дано намерим нещо скоро, че нервите ми са на привършване.
Иначе Борис е добре. Нещо е кисел тези дни. Може зъби да го мъчат,или пък усеща , че нещо вкъщи не е добре. Знам ли. Той да ми е здрав, пък другото казвам, ще се нагласи някак.
Целувки майчета и бебчовци.

# 459
Юлчето все по-нетърпеливо става,за първия рожден ден се стяга
Юли месец наближава и юлчето на годинка става

# 460
Привет, привет, жегата си я бива, излизам вече втори ден за кухнята, малко джит джит и вътре за ядене. Излизането комай ще е в по-късния следобед, а до това време търкаляне по пода, имаме си килимче и ламината вече не е проблем, удобно е  Whistling. Иначе беше хем студено, хем хлъзгаво и не можше да лази добре. Сега се търкаляме всички.
Поздрави на всички мами форумки, рожденички, бебчета месечинки.
За кухнята да споделя, ние сме в тази без мляко до годинка, месото е пилешко и свинско, вчера имаше много киселичък ориз с домати и се наложи да отворя пюре, днес е вкусно пилето с броколи. Иначе кисела не го уважи, а кус куса беше солен (това явно беше супата!). Днес има супа и кремче с банан. Ясно ми е, че не всичко ще се хареса, но така ще опита неща, за които не мога да се подсетя да сготвя  Peace
Никол, сори за изживяването, но на чуждо е така. Пък дано намерите подходяща къща, не знам защо сте решили къща, а не друго жилище  newsm78.
Марбела, ох миличка, дано всичко се оправи по-скоро, тази възраст .....

# 461
  • София
И ние сме в същата кухня явно. Вчерашното хич не се хареса и аз отворих купено пюре.

# 462
  • Телиш/Плевен
 Peace

Последна редакция: вт, 05 май 2015, 22:15 от Лале в дъжда

# 463
  • Варна
Привет!
Лаленце, и за двете неща  неприятно, но не бързай със заключенията. Първо, без тест за алергии дори и опитен алерголог не може да е сигурен, че алергията е от котка, а не от нещо друго, камо ли пък обикновена педиатърка. Второ, лишейчетата в бебешка възраст са много често срещани и могат да са от много причини. Моят съвет е да потърсите алерголог и да направите тест.
За  килограмите - нормално е да има отклонения, защото децата ни с движат повече, а растат и имат нужда от повече енергия, измерена в калории, в същото време заради зъбките имат по-малък апетит. Ако се случи няколко месеца подред, тогава можеш да помислиш за причината. Единственото, за което се сещам и е свързано с понижаване на теглото е бебешката непоносимост към глутен, която често се израства. Ти напусна Фейсбук групата, но там много майки споделиха за понижено тегло тези месеци. Изобщо не се тревожи!  Hug

Сега да ви кажа моя Адриана как обядва днес. Аз приготвих пюрето в кухнята и отидох да я взема от хола. Казвам "Ади ам", а тя " неее" и рев. Слагам я на стола за хранене и пак рев. Не ще да яде. Накрая изяде всичсо, НО прави на терасата, с едната ръка я държа, с другата давам в устата, в същото време пея и танцуваме, а тя се върти неконтролируемо. И така половин час, но изяде цялото пюре.  ooooh!
За съжаление нямах същия успех с кашата, която пак ядохме с рев, но не я и изядохме. Не знам какво да й давам вместо каша. Чист плод не може заради рефлукса, кисело мляко не яде още, сирене не иска. Ще се гръмна вече!

# 464
Обожовам си къщата,купихме го на сляпо заради цената.Беше заключен,и се знаеше,че ремонта ще е из основи.Беше конфискуван от банка и се раьигра на търг,който спечелихме.Почти год. Не можахме да се нанесем мн проблеми,нерви.Всеки мм е минал през ръцете ми.По-хубаво от вкъщи няяяма.
МС днес беше по къс ръкав навън,отдолу боди-потник,очаквах да е потен пак,но не.И го изкарваме по чорапи,и без това не върви,иначе краката му гьол стават в обувките.
Забравих да му дам хапченцата за зъбите и преди час заспа с рев за обеден сън.
Днес свърших и последния ангажимент за вкъщи.Чистих прозорците и вече ще го давам айляк.

Общи условия

Активация на акаунт