Отговори
# 465
  • София
Галка, честито! Да расте жив и здрав и много да ви радва!

Вчера на прегледа най-накрая ми измериха таза и казаха, че имам 1ва степен стесняване, а чак при 4та било задължително секциото, т.е. има някакъв шанс за нормално раждане, но всичко зависело колко голяма расте бебка, как е разположена и дали щяла да се смъкне надолу главичката като почнат контракциите... Явно всичко ще се решава в последния момент, но малко ме плаши тази неизвестност и може би след празниците ще отида за второ мнение.

# 466
  • Варна
Mother of princess, ние с бебето все още сме разделени. Ходим да носим кърма по два пъти на ден, а от няколко дни ми позволяват и да го кърмя.
Надявам се следващата седмица вече да го изпишат, нямам търпение да си го приберем вкъщи. Чакаме да си върне първоначалното тегло и малко да наддаде, че е много мъничко още.

# 467
  • София
Тайга, дано ви пуснат другата седмица  Praynig
Колко грамчета натрупахте? Simple Smile

# 468
Вчера на една лекция от ''моето дете'', на която водещ беше един млад гинеколог, практикуващ в Германия, каза, че отклоненията при измерване на бебето в напреднала бременост са от -10% до +10% (дори, когато мери добър специалист). Т.е ако ви кажат примерно бебе 4кг, съвсем нормално е да има грешка и бебто да е 3, 600 или 4,400кг, а в крайна сметка между тези стойности разликата става 800 грама. Така, че не го мислете толкова.

Доста интересно  newsm78 С предната ми Б 2 седмици прези да родя в патологията на МД София, на модерните им апарати казаха, че бебето ще е над 4 кг. 2 седмици по-късно, на термин, бамбина се роди 2900гр.

galka85, честит малък мъж, миличка! Да расте жив и здрав, много щастлив   bouquet

Аз вчера бях на преглед. Бамболина върви с 10 дни назад, но пък била зряла за гестационната възраст, но пък плацентата ми е остаряла. Правиха доплер, всичко е наред. Продължавам да лежа вкъщи и очаквам обаждане от док за планирано хоспитализиране + секцио, дано да няма изненади прези 20 април  Praynig
Аз на записи няма да ходя, док е на мнение, че е по-добре да лежа още малко, за да не рискуваме с отлепване на плацентата и нов кръвоизлив. Аз слушам и изпълнявам  Grinning

# 469
  • Варна
Витаминка, той се роди 1.900, сега почти си ги достигна отново. Предстои да му свалят и системата до ден-два, предупредиха ме, че без нея пак ще изгуби малко тегло.

# 470
Тайга дано се приберете другата седмица заедно  Hug

# 471
Taйга и аз стискам палци да наддаде и да го вземете. Важното е да е добре бебчо. По телевизията гледах, че и бързото наддаване при недоносени деца пак не е добре, така че не се тревожи. Срахотно е, че приема кърма това го прави силен Simple Smile
А за меренето на таза, с предната бременост ме следеше друг гинеколог и са ме мерили. Този път, нито веднъж. И пак на онази лекция казаха, че в чужбина не го считали за показателно, а тук още го правят, защото бил метод на измерване измислен от българин, д-р Петър Берон (онзи написал "Рибния буквар", оказва се че е бил гинеколог) Simple Smile
Мартинчето за очичките, аз почиствах с памуче, напоено в преварена вода. Може и мицеларна (сега май така е по-модерно), но по-важното е принципа на движението - от външната част на оченцето, към нослето, т.е. там където са гурелчетата и секретите, го махаш накрая, за да не го разнесеш из цялото оченце. За двете очи ползваш различни тампончета.

Последна редакция: вт, 07 апр 2015, 18:00 от sinq pti4ka

# 472

Искам  да попитам Бургаските мами при кой педиатър ще записвате вашите бебоци?
Ами то не се записвало за педиатър, а за личен лекар! Ако той е и педиатър е най-добре. Или аз поне така разбрах. Днес ходих да питам във Лайф хоспитал, защото там ще ми е най-удобно, но за жалост не записвали нови пациенти. Сега съм в чуденка кой да търся  Sad

# 473
Здравейте мамчета искам да попитам кога ви дадоха списъка за болница?

# 474
Списъка за болницата си го взех от самата болница.
Сега се прибирам от консултация--беба е вече 2,250кг.

# 475
  • Монтана
baby_boy Списъка за болницата ми го дадоха,заедно със 45 дневния болничен.Може при едни по-рано при други по-късно.Ако още не са ти го дали,попитай за всеки случай АГ.

# 476
А за меренето на таза... на онази лекция казаха, че в чужбина не го считали за показателно

Потвърждавам, че в чужбина не се практикува такова чудо като мерене на таза, нито се препоръчва цезарово за голямо бебе (изключвам случаи на майки с гестационен диабет и бебе 5 кг, което има опастност да си счупи ключиците при излизане). Предполага се, че природата си знае работата. Тук цезарово има 15 процента от случаите, в БГ е поне двойно. Не пропагандирам, просто искам да окуража майките, на които им се прожектират филми, че бебетата им са твърде големи и да им кажа, че всичко ще е наред.

Няма метод или апарат, който точно да мери бебетата. Нито в България, нито в Швейцария!

На мен ми бяха взели акъла колко щяло да бъде голямо първото бебе, сега пък второто. Първото беше 3.9кг, сега ще видим...уж било вече над 3кг...

# 477
  • В градината...
мен никой нищо не ми е мерил - ни таз, ни корем, ни кръвно, нито са ме теглили  Joy

# 478
Честита рожба на мама Галка. Бързо възстановяване на нея, а на него да расте здрав и щастлив!   bouquet
Мойте тонове са от 32 седм. всяка седмица. Доки ги гледа всеки път и на 2 седм. ехограф.
На мен корема също много ми се смъкна тези дни. Доки каза да си събирам багажа и да прекарам следващите няколко седмици в хорозонтално положение, защото бебка май няма планове да е телец, колкото и ние да искаме.
Тайга Praynig скоро да се приберете с бебчо в къщи.
Nut-ella,  Hug пази леглото и ти и слушай доки.
Много здраве и прегръдки на всички бебчовци и техните мами.  Heart Eyes

# 479
Ами то не се записвало за педиатър, а за личен лекар! Ако той е и педиатър е най-добре. Или аз поне така разбрах. Днес ходих да питам във Лайф хоспитал, защото там ще ми е най-удобно, но за жалост не записвали нови пациенти. Сега съм в чуденка кой да търся  Sad

Да де аз това имах предвид.По принцип знам,че трябва да запиша детето при личен лекар и то най-добре той да е педиатър. Но не знам накъде да се насоча,към кой лекар.Надявам се някоя друга мама да се включи и тя с мнение по въпроса Simple Smile Другото , което не ми е ясно има ли някакъв срок за записване на детето при ЛК.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт