Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 33

• 56 534
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Дървени щори по 160 лв квадрата нормална цена ли е?

# 331
Няколко пъти съм споменавала, че много харесвам фасади с открити тухли Heart Eyes
Но това, което видях вчера, ме потресе дълбоко. Някъде из Младостите такава сграда, с фасадна тухла, ново строителство, на два от етажите беше направена външна изолация Sick
За такива престъпления трябва да има затвор Confused

Ех, Ема, Ема. Още ли се впечатляваш от такива неща.. До нас на една сграда последният етаж, имаща парапет на тесата от ковано желязо, но не и козирка, се постави нещо като аквариум от... алумиениева дограма.  ooooh! Ама то, каквито хората, такива им идеите и домовете. Не знам, харесва ли им, какво е, но е ужасяващо, потресаващо грозно.  ooooh!

И един артистичен дом.
1... 2... 3... 4...

# 332

Като знам, че цените на дървени капаци за прозорци са 2 пъти и отгоре, сигурно е нормално щорите да са толкова.  Thinking

Като споменахте парапет от ковано желязо - аз си търся парапети, че съм купила цветя и искам да ги изнеса от външната страна на прозореца, но трябва да обезопася с парапети - нямам никаква идея ковано желязо ли да са, алуминиеви ли, от къде, как вървят цени - ако някой има инфо/опит - моля нека сподели! Hug

# 333
  • На брега
Паркета, който показва Ема ми хареса! Опитвам да се ориентирам във видовете паркет и класификацията им по качество. http://www.balkanparket.com/ Интересното е, точно най-евтиния клас е с подобно (от снимките) описание - с очички, беловина и т.н. Така показан на голяма площ в интериора ми харесва!

Тухлите ги споменавате няколко пъти. Обикновени тухли за строеж стават ли за такава настилка, като сниманата от Барба? Ако имам из архивите снимки от тухлени селски къщи, ще покажа какво ме притеснява. Много от стените на старите тухлени къщи по селата са корозирали и изронени. Вероятно са използвали тухли от некачествен материал, печени - недопечени в местните им тухларни.  Правя разлика между кирпич и печена тухла - и от двата вида стени имам на селската къща.

# 334
  • Варна
Цитат
Богиня, с какава ширина е този американ, който предвиждаш за покривка?

220 см. Искам покривка до земята. Мисля по средата да мина с пико и да направя такова разкошество. И това докарва на свекърва ми умопомрачение  Sunglasses. Намесвам я, защото тя от 2г иска да ми подари ленена покривка и салфетки за новата маса. И всеки път и режа предложенията.

Отивам да правя торта за рождения й ден.

Относно паркета. Точно така е. Колкото е по-красив - разбирай с "очички", нишки, жилки и всичко онова, което показва, че е дърво, толкова по-нисък клас се води и съответно е по-евтин.

# 335
Паркета, който показва Ема ми хареса! Опитвам да се ориентирам във видовете паркет и класификацията им по качество. http://www.balkanparket.com/ Интересното е, точно най-евтиния клас е с подобно (от снимките) описание - с очички, беловина и т.н. Така показан на голяма площ в интериора ми харесва!

Паркетът наистина е чудесен. Когато търсихме усилено и проучвахме по магазините тук (Арчо, градски сме) с изненада открих, че за първи път харесвам най-евтиното. Имам предвид, че освен по вид дърво паркетът имаше и различни степени на качество. Най-нюансираното дърво, с най-много чепове и прочие дървесни шарки се оказа най-ниско качество и съответно най-евтино. Ако бях купувала, щях да си взема трето или четвърто качество от най-хубавото дърво.

# 336

archo, кухня с твоите плочки  Grinning

# 337
Ау, съседът да не би да иска да ни напуска?
http://m.lonny.com/George+Clooney+and+Amal+Alamuddin's+Engl … tm_campaign=owned
Отвън вилата и градината са приказка! Отвътре... тя Амал ще си го пренареди и освежи. Laughing

Нова, печени глинени тухли, плътни (пълни). Не знам дали това се нарича кирпич или просто тухла.
Това е типичното италианско cotto, от тези настилки има вековни.
Piazza del Campo, Siena: http://www.comuni-italiani.it/imco/052/032/campo.jpg

Последна редакция: ср, 01 апр 2015, 10:48 от Barbabeau

# 338
Кирпича е тухла от глина и слама, обикновенно самоделна, сушена на слънце. Селските къщи са с лошо качествени фабрични кухи тухли. Тези от градинката дето Барба я показа са единички плътни. Ако са добре направени са много здрави.

А на Клуни дома е красив, ама онази дневна с леопарда на стената - помислих си, че ко е купил от Принс  Mr. Green Но другите стаи бяха в друг стил  newsm78 Слънчевите панели кефят, нежно поставени да не грозят фасадата.

само аз ли не ги харесвам тия пчелни килийки?

# 339
  • Варна
Като казахте последно качество паркет, мой познат изкупил на безценица някакво залежало количество бракуван паркет от фабрика - с тънки паркетини, може би и затова да е бракуван. Ширина 4см, но дебелина само 1, и той го е монтирал вертикално, изциклил и така има изолация 4 см паркет, за съжаление така и не ми изпрати снимка, как изглежда така сложен.

# 340
Suede, не само се впечатлявам, а ме боли.

Богиня, и аз за такава покривка си мисля. Не че ще я слагам често, но така, за разкош....като ми дойдеш на гости, да не се срамя Simple Smile

Обикновени тухли за строеж стават ли за такава настилка, като сниманата от Барба?
Не стават.
С различен състав са (без вар) и се пекат при различна, много по-висока температура. Освен че са плътни.

# 341
Това звучи като да е типичният индустриален паркет. Той е така на малки парченца и се поставя вертикално (с лепило):
http://www.pavimentisulweb.it/immagini/upload/guida/induparq1.jpg
http://static.designmag.it/designmag/fotogallery/625X0/78191/par … t-industriale.jpg

# 342

Като знам, че цените на дървени капаци за прозорци са 2 пъти и отгоре, сигурно е нормално щорите да са толкова.  Thinking

Като споменахте парапет от ковано желязо - аз си търся парапети, че съм купила цветя и искам да ги изнеса от външната страна на прозореца, но трябва да обезопася с парапети - нямам никаква идея ковано желязо ли да са, алуминиеви ли, от къде, как вървят цени - ако някой има инфо/опит - моля нека сподели! Hug

Първо трябва да решиш каква сума си склонна да дадеш,защото алуминивият парапет излиза в пъти по малко от кованото желязо.За кой град става въпрос?

# 343

Първо трябва да решиш каква сума си склонна да дадеш,защото алуминивият парапет излиза в пъти по малко от кованото желязо.За кой град става въпрос?

Аз не знам цени за да реша колко искам да дам - но честно казано не ми се дават много пари за парапети - не виждам никакъв смисъл в това - така че и алуминиеви ме устройват.

# 344
  • ГО
Здравейте,
имам колебание какви да са стените на новата ни къща. Сега навсякъде са със стара японска мазилка, която ще махнем, стените ще се шпакловат и нататък не знам какво да е.
Тапет, някаква мазилка (каква), латекс/боя.
Идея нямам.
Имам да мисля детска, нашата спалня, нещо като хол и кухня с трапезария, коридор...
Искам да е нещо, което няма да се цапа. Сега вкъщи сме с латекс, но се цапа.

Да ви кажа, че не само стените, имам да мисля и пода на всичките изброени. Лутам се от естествен паркет, до ламинат и гранитогрес.

Отделно е обзавеждането  ooooh!

Пълна каша ми е в главата.
Всяка идея би ми била от помощ.

Общи условия

Активация на акаунт