Смешки от форума - 18

• 84 129
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
По нашия край лаф и мохабет са синоними, адет се използва за съвсем различно нещо.

# 526
По нашия край лаф и мохабет са синоними, адет се използва за съвсем различно нещо.

Няма как да са синоними. Първото си е лаф, приказка, а второто е лежерен разговор. Та не може да кажеш "Има един мохабет.".
Уж имат турски произход тези думи, но не намирам доказателство за това.  newsm78 Някой, който знае турски може да каже.

# 527
Не разбрах кое му е смешното на цялата тази простотия, та чак го довлече тук.  Rolling Eyes
Към Ензим се обръщам.

# 528
Лаф моабет съм чувала.
Сийке, смешно ми е, какво да направя, не се сърди, де Praynig

# 529

Няма как да са синоними. Първото си е лаф, приказка, а второто е лежерен разговор. Та не може да кажеш "Има един мохабет.".
Уж имат турски произход тези думи, но не намирам доказателство за това.  newsm78 Някой, който знае турски може да каже.
В пазарджишкия край си се казва махабет, лаф много рядко се използва.

# 530
  • Ямбол
И аз съм го чувала това от селата около Пловдив и Пещера - имам си мохабет = имам си приказка с някого.
Разправяй мохабета = разказвай какво стана. Да ви кажа мохабета днес = да ви кажа какво се случи днес.

# 531
Малко оффф, но има един много добър речник на турцизмите в българския език.
http://www.rodopskistarini.com/2012/04/blog-post_27.html

# 532
Малко оффф, но има един много добър речник на турцизмите в българския език.
http://www.rodopskistarini.com/2012/04/blog-post_27.html

Има ли я думата вътре, да се ограмотим. Не намерих търсачка.

# 533
  • София
Да, има и лаф, и моабет. Турцизми са.

# 534
Зандали в темата за секса  Laughing

Цитат
симпатяга си, Птеродактил, ама и този ник не ти пасва много - що не си го смениш с Оверлог

# 535
Да, има и лаф, и моабет. Турцизми са.

Е, мерси.  Laughing Много ограмотяващо.  Joy А какво означават?

Отговорът ти е от типа "Имате ли часовник?"
"Да." Wink))

# 536
  • София
Ми няма как да направя копи-пейст, а да преписвам е трудоемко.

Напиши долу 137 стр., там е лаф. Моабет е на 149-та страница  Peace

# 537
Зандали в темата за секса  Laughing

Цитат
симпатяга си, Птеродактил, ама и този ник не ти пасва много - що не си го смениш с Оверлог

това понеже много налитах да дупча

http://vbox7.com/play:c0c7f94b

# 538
Според речника, чиито линк е по-горе:
лаф - дума, приказка
моабет - веселба, сладки приказки, обич, приятелство, интимна беседа. Според онлайн речници означава привързаност, слабост, обич.

Значи правилни са забележката на Софи и моите интерпретации на думите. Лаф и моабет не са синоними. Сега че някои ги ползват неправилно, не е релевантно за спора.  Laughing

# 539
А аз съм го чувала като съчетание от двете - лаф-моабет. Wink

Общи условия

Активация на акаунт