МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 59-та ТЕМА

  • 85 661
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
  • гр.София
  • Мнения: 2 804
Аз снощи си направих на силвъркреста и пълнозърнесто хлебче, страхотно стана, сложих и много семена, до сега все купувах от Лидълския пълнозърнест хляб от тяхната витрина( много го обичам) но определено се преорентирам, не го снимах, че бързах за работа само си резнах две филийки, стрАхотЕн  Mr. Green
а събота месих козунак с хлебопекарната но пекох в фурната, пак чудесно се справи   chef

# 106
  • Мнения: 7 779
За съжаление няма рецепти към тази хлебопекарна. Търсих из нета, но не намирам рецепти за хлаб от 900г и 1350г. А тази хлебопекарна няма програма за по-малък хляб. То изобщо може ли да се прави по-малък хляб в такава машина?
Някой има ли подходящи рецепти за този вид хлебопекарна?
избери рецепта която не надвишава 1300 гр (общ грамаж на продуктите) и действай. машината няма кантар и може да направи хляб и с 800 и 700 гр продукти. като направиш няколко сполучливи хляба ще си пригодиш рецепта спрямо твоята машина и вкус.
както няма манджи специално за някаква марка фурна , така няма и рецепта за дадена марка хлебопекарна.

# 107
  • Мнения: 5 737

Сега се връщам да чета и рецепти. Само се колебая дали да е с кисело или с прясно мляко козунака.
Виж в козуначената тема - има една рецепта на еликсир със сметана - в събота го правих за първи път и стана разкошен. И аз съм със Силвъркрест, междудругото.

# 108
  • Мнения: 1 244
Момчета и момичета, някой взе ли си от брашното на Мелко за козунаци, което е на промоция в Кауфланд?

# 109
  • Мнения: 7 779
взеха си.  и  newsm78

# 110
  • Мнения: 1 244
 Хубаво ли е, има ли гадинки в него, каквито постоянно намираш  Laughing? Става ли за хляб, за козунаци? Питам, щото мисля да си взема няколко стека Simple Smile
При нас още го няма на промоция, но ако някой го е пробвал, ако иска да сподели мнение Simple Smile

# 111
  • Варна
  • Мнения: 241
Вчера и ние си взехме машина за хляб.. Тази, която е на промоция в Кауфланд..Finlux. Два хляба направихме, но не се получиха сполучливи. Sad Надуха се, но като започна да пече спаднаха доста. Вътре са глетави. За съжаление няма рецепти към тази хлебопекарна. Търсих из нета, но не намирам рецепти за хлаб от 900г и 1350г. А тази хлебопекарна няма програма за по-малък хляб. То изобщо може ли да се прави по-малък хляб в такава машина?
Някой има ли подходящи рецепти за този вид хлебопекарна?

Seaa , няма рецепти за конкретна машина. Всяка рецепта може да се пригоди към всяка машина. Виж рецептите на Ердинч, харесай си една по-проста и действай. Наблюдавай си тестото, защото различни фактори му влияят и може да се наложи да добавиш още течност или още брашно. На първа страница може да видиш как трябва да изглежда топката тесто при месене. Успех! Simple Smile

# 112
  • Варна
  • Мнения: 241
Вчера и ние си взехме машина за хляб.. Тази, която е на промоция в Кауфланд..Finlux. Два хляба направихме, но не се получиха сполучливи. Sad Надуха се, но като започна да пече спаднаха доста. Вътре са глетави. За съжаление няма рецепти към тази хлебопекарна. Търсих из нета, но не намирам рецепти за хлаб от 900г и 1350г. А тази хлебопекарна няма програма за по-малък хляб. То изобщо може ли да се прави по-малък хляб в такава машина?
Някой има ли подходящи рецепти за този вид хлебопекарна?

Seaa , няма рецепти за конкретна машина. Всяка рецепта може да се пригоди към всяка машина. Виж рецептите на Ердинч, харесай си една по-проста и действай. Наблюдавай си тестото, защото различни фактори му влияят и може да се наложи да добавиш още течност или още брашно. На първа страница може да видиш как трябва да изглежда топката тесто при месене. Успех! Simple Smile

# 113
  • София
  • Мнения: 46 991
Всъщност глетав, лепкав хляб на какво може да се дължи - много вода или не достатъчно време на печене или нещо друго? Понеже много ми се ще да си оправя онази рецепта с лепкавия хляб, но тестото изглеждаше ок докато се месише, втасваше, вън беше идеално изпечен....

# 114
  • Sofia
  • Мнения: 1 531
Може да е и от самото брашно. Имахме такова брашно от село преди години, нашите вече не вземат. На другия ден хляба или палачинките лепнеха.

# 115
  • Мнения: 3 428
По влажни по принцип остават ръжените и чисто пълнозърнести хлябове. Твоя какъв беше?
А брашното ти ново ли е или и друг път си пекла от него? Ако искаш напиши рецептата да я разнищим Simple Smile

# 116
  • Мнения: 1 244
При мен се е получавал лепкав хляб от лошо брашно. Наскоро експериментирах с някакво непознато брашно от кварталния магазин...следих си тестото, всичко беше перфектно, уж се изпече, а като го отрязах вътре не беше нито пухкав, нито бял, филийките  лепнеха. Маята винаги ми е една и съща - саф-инстант, та не е и от нея. Общо взето винаги като реша да пробвам друго брашно ми се получава така.( досега май само със Софиямел и Мелко никога не съм имала проблем и хляба с тях винаги ми се получава идеален)

# 117
  • Пловдив
  • Мнения: 711
За съжаление няма рецепти към тази хлебопекарна. Търсих из нета, но не намирам рецепти за хлаб от 900г и 1350г. А тази хлебопекарна няма програма за по-малък хляб. То изобщо може ли да се прави по-малък хляб в такава машина?
Някой има ли подходящи рецепти за този вид хлебопекарна?
избери рецепта която не надвишава 1300 гр (общ грамаж на продуктите) и действай. машината няма кантар и може да направи хляб и с 800 и 700 гр продукти. като направиш няколко сполучливи хляба ще си пригодиш рецепта спрямо твоята машина и вкус.
както няма манджи специално за някаква марка фурна , така няма и рецепта за дадена марка хлебопекарна.


Благодаря за отговора!    bouquet
Обаче като самата машина няма програма за хляб с по-малък грамаж от 900г на коя програма да я пусна? Нали трябва да се пуска на правилната програма според продуктите..поне така чета.

# 118
  • Пловдив
  • Мнения: 711
Вчера и ние си взехме машина за хляб.. Тази, която е на промоция в Кауфланд..Finlux. Два хляба направихме, но не се получиха сполучливи. Sad Надуха се, но като започна да пече спаднаха доста. Вътре са глетави. За съжаление няма рецепти към тази хлебопекарна. Търсих из нета, но не намирам рецепти за хлаб от 900г и 1350г. А тази хлебопекарна няма програма за по-малък хляб. То изобщо може ли да се прави по-малък хляб в такава машина?
Някой има ли подходящи рецепти за този вид хлебопекарна?

Seaa , няма рецепти за конкретна машина. Всяка рецепта може да се пригоди към всяка машина. Виж рецептите на Ердинч, харесай си една по-проста и действай. Наблюдавай си тестото, защото различни фактори му влияят и може да се наложи да добавиш още течност или още брашно. На първа страница може да видиш как трябва да изглежда топката тесто при месене. Успех! Simple Smile

Благодаря за съвета!  bouquet Ще разгледам тези рецепти. То аз освен съвсем обикновен хляб за към момента друго няма да правя. Simple Smile 
Нали по време на работа на машината не трябва да се отваря капака..а и кога трябва да се е получила тази топка тесто? В смисъл по кое време?

# 119
  • София
  • Мнения: 46 991
По влажни по принцип остават ръжените и чисто пълнозърнести хлябове. Твоя какъв беше?
А брашното ти ново ли е или и друг път си пекла от него? Ако искаш напиши рецептата да я разнищим Simple Smile

Рецептата е това, бялото брашно  го ползвам нон стоп, лимецът също  съм полвала точно това нееднократно, но вярно последните месеци не съм взимала от него http://ezdrave.com/product/140/palnozarnesto-brashno-ot-dvuzarne … 00-gr-balcho.html , просто дълго ядяхме само бял. Програмата е нова, рецептата е от книжката и е за нея си, като е  по дължина между тази за бял и тази за пълнозърнест. По принцип на пълнозърнестата нещатна с лимец не ми бухват много, а този стана чудесен като размер и в началото страшно му се зарадвах.

1 и 1/4 лъжичка мая (за белият  е 1 лъжичка за този р-р).
250 бяло брашно
250 лимец
2 ч.л. захар
1 и 1/2 ч.л. сол
10 гр масло
350мл вода ( и на белия толкова слагам и става перфектен).

има и малка разлика в маслото, захар, сол, но се съмнявам те да играят...


Seaa - може да си отваряш капака. Като чуеш че меси  тогава я гледай топката какви ги върши, ако ще коригираш, ясно, че като почне да втасва вече, няма за къде да досипваш брашно или вода.
Според мен 750 хляб можеш да си пуснеш на 900 или  там рецептите за 1 кг -1200гр на по-големия размер.
Другото е да се опиташ да си преизчислиш някоя рецепта и докато меси да до коригираш.

Последна редакция: ср, 01 апр 2015, 14:41 от Angel_Dust

Общи условия

Активация на акаунт