МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 59-та ТЕМА

• 85 604
  • 750
  •   1
Отговори
# 240
омеси тестото + едно втасване в машината. извади го , оформи го и го печи въм фурната
Ама аз даже не знам на кой режим да го сложа за месене и втасване... Само хляб сме правили, и то само на Basic и Fast bake. Затова искам съвет...

# 241
на тази програма имаш месене и втасване , после пак месене,втасване и печене.
след второто месене вадиш тестото , оформяш го , оставяш го да втаса и го печеш във фурната.
ако знаеш коя е програмата за тесто може да използваш нея. важното е да имаш месене + втасване + месене  след което се вади тестото

# 242
Както те е посъветвал Бонго! Програма 9 ти е за тесто - замеси си тестото с нея, тя си има и втасване програмата , след което извади, сплети си козунака, изчакай да втаса пак, намажи с белтък, поръси със захар и си изпечи във фурната на 170-180 гр горен и долен реотан без вентилатор Peace

# 243
Аз пък нямам опция без вентилатор и ще оставя да изпече в пекарната...

# 244
печи с вентилатор на по-ниска температура.

# 245
Мерси много!

# 246
следи си тестото и не се интересувай от времето.
добре е да работиш в затоплено помещение

# 247
  • Пловдив
Да ви споделя,че месих тесто за козунак със заквасена сметана и  стана чуден  Peace Heart Eyes Само месене и втасване.

Само,че...на следващият ден пуснахме да изпечем хляб...И нещо машината ли се скапа,не знам...него изпече отвътре въобще,ни коричка отгоре хвана newsm78 Отдолу твърда кора,включихме на доизпичане и пак така. неуспешни опита и сега ще я носим на ремонт.Марката е Финлукс.

# 248
Не е съвсем по темата, но моля да ми препоръчате качествен нож за хляб. С моите (дори назъбените) не се получава, филийките се разкъсват.

# 249
От 6-7 години  режа хляб само с този нож на Тескома. Много съм доволна - изобщо не е мръднал, все така остър си е, както в началото. За друго не го използвам обаче...само и единствено хляб режа с него

Скрит текст:

# 250
  • София
Я кажете рецепта за тесто за  мекици/пирожки...

За ножовете, сега сме с такива http://www.ggs-bestecke.com/produkte-shop/messer-knifes/messerse … asche-12tlg.?c=16 с назъбения режа, добре си реже, нищо им няма на филиите, но топъл хляб принципно не режа.... Преди това с някакъв съвсем обикновен пак такъв като трионче режех, също се справяше чудесно.

Последна редакция: вт, 14 апр 2015, 11:36 от Angel_Dust

# 251
Много рядко ми случва да режа топъл хляб от машина, ми то още докато го извадя и вече е начупен. Моят нож е Солинген, много, много стар, точен. експлоатиран по не най правилният начин но съм доволна.

# 252
  • Перник
Минавам да се оплача - прецаках си контейнера на Силвъркреста - изпуснах го заедно с хляба вътре и се удари в ръба на шкафа - уж не от високо, а и не погледнах има ли някакви последствия. Пуснах следващ хляб, строи ми се, че звукът при месене е различен, но пак не обърнах внимание. Чак като извадих хляба видях бяло петно на стената на контейнера - деформирал се и после бъркалката хубаво го е остъргала  ooooh! И това ми се случи миналата неделя, звънях на сервиза, който е посочен в книжката - телефона е различен, а според сайта им и адреса не е точно същия  Crazy Естествено, оказа се, че нямат контейнери в наличност и ще има след около 2 седмици. Та ми се наложи да меся козунаци на ръка.  Laughing

Да питам, който е сменял контейнер на Силвъркрест - само от посочения в книжката сервиз ("Бушона") ли може да се купи, или и от друго място? Че не ми се чака още поне 1 седмица.

# 253
Пак се прецака хляба. На вид перфектен, но лепкав. За пръв път правя от това брашно. Може бо е трябвало по-малко вода.

# 254
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
Здравейте и от мен , чета ви редовно и най-накрая и аз се сдобих с една пекарна. Не съм писала във темата защото нямаше какво да споделя.В неделя си купих машина на Тефал , но май съм уцелила леко дефектна -немога да си извадя контейнерчето-в книжката пише да се хване за дръжката да се завърти и извади-да ама нестава.По никакъв начин . Някой имал  ли е подобен проблем, многооо ще съм благодарна ако ми помогнете

Общи условия

Активация на акаунт