Любители на Котки Тема 93

• 45 043
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
Котките ще се изтрепят да ядат стрити черупки сигурно Laughing

Мая, Златинчето е много мила и нежна котчица, да я погалиш от мен Heart Eyes

# 301
Не останах с впечатление, че за животните се опитва да налага на когото и да е как да храни котката си. За мен е полезна информацията, която прочетох. И аз смятам, че сварено месо не доставя всички необходими хранителни вещества, затова при нас едното хранене за деня е гранули.
Тормозя се, че купувам Роял Канин, защото напоследък все повече чета, че качеството на тази храна не отговаря на цената, но в нашия град всички ветеринари и зоомагазини предлагат само нея. Другите храни са от по-ниския клас, което също не било за предпочитане.
Скоро ми предложиха някаква канадска Nutram, уж висок клас, но на по-ниска цена от Роял Канин.
Някой чувал ли е за нея?

# 302
Котките след като биват отбити пт майките си, ако не продължат редовното приемане на млечни продукти, стават лактозно нетолерантни. Тоест, всичко млечно не могат да усвояват. Да не говорим, че котешкият млечен протеин е доста различен от кравешкия. Може да им е вкусно, но кашкавал, топено сирене, сирене, кисело мляко, прясно мляко и др., може само да са деликатес, но не и основна диета. Общо взето тук са като голяма част хората. Натрупването на амилаза също е проблем. За разлика от месото, където котките са строго месоядни, а хората всеядни.
Превенцията е по-добре от лечението.

Котешкото мляко е ниско на лактоза, както и човешкото.
Затова кравето мляко не е добър вариант за хранене на малки котета. Peace
Говоря след беседа с ветеринари и от личен опит.

# 303
Момичета, здравейте... От години не съм писала. Влизам със спешен апел за мнение. Котката ми, която живее при нашите е на 9 години. От един месец след един неприятен инцидент в банята със спукана тръба започна да става изключително агресивна. Изподра баща ми и майка ми жестоко. Баща ми си го заслужава, защото никога не се е държал добре с нея, но напоследък уж започна. Аз не живея с тях от няколко месеца, но снощи дойдох на гости и през нощта се събудих от неистови писъци и ръмжене. Котката пак нападна баща ми и го изподра страшно. Тя седи под лирата в банята зимно време и действието се развива именно там. Сега искат да я хвърлят, защото ги е страх. Не знам на кого да я дам, търся вариант да наема помещение и да я гледам там. С мъжа ми не можем да я вземем, тъй като баща му е алергичен. Мисля да я кастрирам, четох някъде за перманентно премахване на ноктите... Просто от никъде светлина, имам два варианта да я дам, но ще бъде на двор, а тя от коли не може да се пази. На всичкото отгоре съм бременна и нервите ми са опънати до краен предел, посъветвайте ме нещо, ще се побъркам. Много я обичам и никога не бих я пуснала или дала някъде, където няма да й е добре...

# 304
Бърз въпрос и  след това ще дам отчет
Какво ви е мнението за Applaws гранулите за котенца..

Ветът продава в торби по 2 кг -Хилс, РК и Аплаус ..Хилс и РК разбрах не са добър избор, но Applaws пише, че е без зърнени и 80% месо  ooooh!

Изчетох последните спорове за храненията  и за себе си ще търся баланс -  хранене с гранули и вечер домашно приготвено или консерва според зависи

# 305
Време е за великденско почистване  Joy
https://www.facebook.com/video.php?v=618106078334301&pnref=story

# 306
...
Скоро ми предложиха някаква канадска Nutram, уж висок клас, но на по-ниска цена от Роял Канин.
Някой чувал ли е за нея?
Има Нутрам от "стария стил", при която кусурът е царевичният протеин/глутен. Все пак, няма изкуствени консерванти и е произведена в собствената фабрика в Канада, което я прави по-добра от Рояла. И е добре разпространена по зоомагазините. Миналата година пуснаха също Нутрам Грейн-фри. Тази изглежда отлична и се доближава до Ориджен и Акана, но е доста по-скъпа от тях. Предлагат я най-малкото из електронните магазини с определени отстъпки, напр. Зоомания.орг, Зоомагазини.ком, Зоомагазин.еу.

За животните, колко котки имаш, колко са възрастни и с какво ги храниш- предложената от теб рецепта за домашна или висок клас гранулирана храна?
Стритите яйчени черупки от сварено или от сурово яйце да са? Жълтъкът постепенно ли да въведа или мога да дам цял за пръв път?
Въпросното водорасло от къде да купя и какво е точното му название?
Касита, гледам 15- и 14-годишни котараци плюс по-млади. И кучета - едното е почти на 16, другото - някъде около 14 г. Допреди 5 г. готвех, например пил.фенери с дроб, извара с дроб, и яйца с дроб и царевично брашно. Това е било неправилно и тогава котките ни доживяваха до около 12-годишна възраст.

От 2010 минахме основно на гранули, вкл. Арден Грейндж, Леонардо, Юкануба, Тейст ов дъ Уайлд, НутраГолд. Понякога давам сурови пил.сърца (шийки на кучетата). Понякога смесвам гранулите с рибна консерва. Понякога давам на котките кучешка консерва Анимонда (3 лв/800 гр, със "сварен" таурин т.е. еквивалентна на домашна манджа).

Какъвто и да бъде жълтъкът, котките биха го яли заедно с месото. Моите старци просто ядат от пържените яйца.

Намерих водорасли Комбу в София, магазинът е на Аксаков. Ето го на уебсайта им: http://www.zoya.bg/%D0%98%D1%80%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%81%D0 … _B9_D0_BE_D0_B4-s

Относно черупките: Те може да бъдат само измити, но оставени да изсъхнат. Колеги в котешкия форум споделяха, че ги смилат с кафемелачка. Обаче, те са необходима добавка само в случая на домашно приготвено месо без кости. И са напълно излишни, ако редуваме или смесваме с гранули. Гранулите са направени от месни брашна със солидно съдържание на смлени кости. Така калцият е най-често около 2-4 пъти повече от необходимото.

Последна редакция: пн, 06 апр 2015, 12:05 от за животните

# 307
А мнението ви за Taste of wild?
Писах вече, че по скромното ми мнение е с добър състав. Моля и за вашето. Чакам и отговорите на въпросите си.

# 308
То крашкото мляко не само за малки и големи котки не е подходящо, но и за малки и големи хора.

Теичка, тази изведнъж появила се агресия е много странна, ако не е провокирана. Не мога да ти помогна за това. Само недей да махаш перманентно ноктите. Това е чудовищна практика и си е жива ампутация. Между другото съжителството на котка с бременни или алергични не е мисия невъзможна. Ако не е варинат да остане при вашите или да си я вземеш, а е свиклана на живот само върте, най-добре просто се опитай да к намериш дом птново в такава среда.

Коте, да, Аплаус е един доста приличен избор на гранула за нашия пазар. Много, много по-добър от останалите изброени.

Taste of the wild, е също доста прилична, макар лично на мен грахта и картофите да ми идват в повече и не бих я давала. Същи във варианта, който е само риба, има океанска риба, без са е уточнено каква, та и това ме притеснява доста, защото в повечетв случаи е една богата на живак.  Но е по-добра от доста други.

# 309
Писах вече, че по скромното ми мнение е с добър състав. Моля и за вашето. Чакам и отговорите на въпросите си.
Виж предишния отговор.

Колкото до TOTW, писах нагоре за растителния протеин. При тази марка добавят комбинация от картофен и грахов. Влаганото количество е от значение, но не е указано колко е то. Пилешките сякаш съдържат повече месо, понеже общото съдържание протеин е над 42%. Рибните съвсем не ми вдъхват доверие заради 32% протеин при два добавени пълнителя.

# 310
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
"Внучката"  Wink я хранят с тази храна. Много е добра, иначе "майка и" нямаше да я храни с нея. Peace Жалко, че е само два вида.

Да си покажа Томчето  Crazy Heart Eyes Grinning
Кралят на завивките  Wink Laughing

Много съм му досадна  hahaha

# 311
Теичка, ако не е кастриран - непременно го кастрирай. Само имай предвид, че е възможно хормоните да не спаднат веднага, т.е. да е нужно време за да се намали агресивността. Аз лично от опит смятам, че котките много добре се повлияват за такъв проблем и от комбинация от капките на д-р Бах. Самата комбинация зависи от какво е причинена агресивността - страх, шумове и т.н. Ето няколко неща от нета за тези есенции. http://www.bachremedy.eu/page.php?n=175441&SiteID=840  и http://www.angelfire.com/alt2/subtle_energy_healin/bach_flowers/combinations/  . Аз лично съм давала и ефект имаше, който иска да вярва, който иска да не вярва. Освен това мисля, че е много важно да покажеш на животинката, че я обичаш. (Но моят не дере и не хапе силно. Нападаше - и още се случва, но е леко.)Когато тръгне да напада клякам до него и бавно и внимателно протягам ръка да ме подуши, след което ако ми даде - лекичко го погалвам.

Относно храненето. Няколко независими ветеринари напоследък ми казват, че за мъжки котараци, които са кастрирани не е добре да ядат суха храна с толкова много протеини - 80%. Аз все още търся за себе си оптималния вариант, като давам през деня само мокра храна, а вечер - за сега гранули. Склонна съм обаче да им вярвам, защото единият от магазините, в който ми го казапа, беше изцяло собственост на ЦВК - а те внасят и Аплауза. Като се заговорих с тях - първо горещо ми я препоръчаха, а след като казах, че котето е мъжко и кастрирано ми казаха, че храна с толкова високо съдържание на протеини не е препоръчителна за ежедневно хранене на кастрирани котаораци заради запушванията.

# 312
Кратък отчет за седмицата ..
Гражданчето ходи на село, естествено стоя вътре  в къщата, но се прояви като виден мухоловец..Два дни се препича на прозорците и пред камината. Бързо се ориентира в обстановката, и  успя да хапне от манджата и на селянчето, която държим в коридора на къщата и бяхме забравили, че е там..

По пътя мяука, но на връщане вече беше по-спокоен..

Тази сутрин ми изкара акъла, както му чистя WC-то скочи на коша за боклук  от там директно на парапета на терасата, как не го прескочи и му се размина полета от 3-тия етаж още не мога да осъзная. Хванах го после  и нарочно го надвесих за да види какво има иззад парапета, Е мяука от страх и впива ноктите, ама пусто любопитство

Лекуваме две петна от губички на лицето, идеално разбира какво го чака всяка вечер

# 313
Благодаря за мненията. Ще я кастрирам задължително, но аз не живея тук и ще обясня на нашите как да се държат и постепенно всичко да се нормализира. В апартамент не мога да й намеря дом, тъй като съм длъжна да спомена, че е била агресивна, не искам някой да пострада, респективно и тя. Ще й режем ноктите и кастрирането дано помогне. Засега обитава бившата ми стая, далеч от баща ми. Бог да е с нас, с вас, случват се о такива неща и добре, че почти винаги имаме избор.

# 314
Плащам видео данък малко да разведря темата  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт