Любители на Котки Тема 93

• 45 041
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
Яде стрити яйчени черупки и 1/4 жълтък с 50 гр. сварен пилешки дроб. Simple Smile
Taзи рецепта ми харесва! Ама кажи точни грамажи де Laughing Колко яйчена черупка да се дава Crazy

# 346
С кафемелачка смлях 1 черупка от варено яйце. Прибавих му жълтъка, с него го захранвам постепенно, 50- те грама дробчета и на масичката му.
Ба, аз казах ли ви, че Мъртичко яде на собствена малка масичка? Crazy

За Сали твърдо съм се решила да й намеря дом. И час за кастрация й записах за другата седмица.

# 347
Ба, аз казах ли ви, че Мъртичко яде на собствена малка масичка? Crazy
Ба, не си! Голяма работа сте вие значи Laughing
Изниква другият въпрос - всеки ден ли е хубаво да се дава стрита черупка, въобще на месец колко? В нета няма инфо, само пишеше, че за бременни котки е хубаво да се дават стрити черупки - както за костите, така и за повече кърма.

# 348
  • Варна
И моята без стрити черупки не започва деня. Wink Laughing
Да не говорим, че ако няма сяра съдържаща аминокиселина, направо ме #2gunfire.

Ххахахаха, направи ми деня! Laughing Laughing Laughing
Също и за водорасли Комбу си умира предполагам Crazy
tooth
В момента пропускам постингите за пълноценното хранене на котките, но специално ще се върна да чета. Hug

Касита, представих си как Мърток яде на масичката, а ти чакаш строена до него, по униформа, и работиш слуга на негово котейшество.  Mr. Green А, има и меню.  tooth
Успех със Сали!  Hug

# 349
На детска масичка яде. Стигнахме до извода, че не иска паничката му да е на земята. Не яде и от пластмасови съдове.

# 350
  • Варна
Я аз да си призная къде се храни Мага в повечето случаи- на нашата маса.
За да не я притеснява Мила.

# 351
 Laughing
Възпитани деца.

# 352
  • София
Теичка, в интернет има много инфо за накрайниците за котешки нокти, ето ти на първо четене един линк:

http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&so … bv.89947451,d.ZWU

Потърси също начини за успокояване с билки, има такива, които действат по този начин. Аз ти поствам малко инфо, което съм търсила за моето коте, дано съм ти полезна:
Скрит текст:
Ацепромазинът притежава общо успокоително действие върху болковия център и премахва възбудата. Валиумът е медикамент с по-малък депресивен ефект и затова се предпочита за лечение на повечето от поведенческите проблеми, които изискват успокояване.
Успокоителните лекарства помагат при наранена или уплашена котка със страхови реакции, придружени с хапане и дращене. Страничните им ефекти се изразяват в блокиране на задръжните импулси в кората на главния мозък. Медикаментозно успокоената котка може да спре използването на отходния бокс или да хапе и да дращи при най-малката провокация.

Това което е подходящо са хапчета на билкова основа (CalmiVet например) и подобна храна, както беше споменато. Най-добрият вариант, обаче е отпускащо средство, за съжаление рядко се намират таблетирани форми тук, защото са по-скъпички, а инжективните действат много бързо и ефекта е краткотраен(става безсмислено да се ползват). Това са възможностите... потърсете таблетки съдържащи ацепромазин(търговското име може да е различно, важно е да съдържат тази активна съставка)- това е най-добрият вариант  Правете разлика между упойка, успокоително, приспивателно и т.н - коренно различни неща са  Ацепромазинът е седативно средство (седация- назначаване и прилагане на успокоителни (седативни) лекарства). Проявява се в успокояване, отпускане, сънливост, чувство на отпадналост и намалена концентрация. Упойката е съвсем друго нещо - нарича се анестезия (дума от гръцки произход и означава безчувственост към допир, натиск, температура, в това число и болка).

Кофти съвпадение, да се случи тази история точно когато си бременна, но какво да се направи. Стисни зъби и търси начин.

Касита, скъсваш ме с този твой толкова специален котарак, истинско КОТЕЙШЕСТВО! Живо ме интересува приема ли да яде в панички, които не са със златна инкрустация? Joy  

# 353
  • Варна
Не съм сигурна кой точно сподели личен опит с накрайници за котешки нокти(май беше Бу), но се оказа пълен булшит.

# 354
Нашия юнак днес беше кастриран и цяла вечер се побърках с него. Разхожда се залитайки и не спира на едно място, аз вървя след него че ми е притеснено. От време на време мяука с тон с който ми сакара и плаче едновременно. Опитва се да си ближе раната и спира, на някои места пише че трябвало да му слагам фуния на главата да не се ближе. Вета пък каза че ако до 2-3 дена не си махне сам конците т.е. като се ближе да го заведа да му ги махнат. Някои хора дават и специални храни за кастрирани котки, вие сменяхте ли храната? Аз не му купувам много скъпи, ял е Фрискис и Уискас Джуниър, паучове и консерви Кошида от Лидъл. Яде си по-равно гранули и консерви. Ако е по-добре ще му взема по-хубава храна, но не знам каква.

# 355
За животните, как за 5 години си смени основно котките, и до преди 5 са живели до 12-13 години, умрели са казваш. Сега след 5 си имаш котки на по 15-16 години.
...
Благодàрим за живия интерес към по-интимните страни на нашия жизнен път.
Двете стари женски умряха съответно 2006-та на непълни 12 г. и 2007-ма на непълни 11.
Старият мъжки умря 2010 на 12.5 г.
Дъщеря от 1999 умря 2012 на около 13.5 г.
Син от 2000 умря 2012 на 12 г.
Син от 1999 умря 2014 на над 15 г.
Син от 2000 пролетта - налице.
Син от 2001 пролетта - налице.
Подхвърлено коте (м) от 2001 есента - налице.

Важното всъщност е, че всички са били хранени отначало с готвена храна и после са преминали постепенно на обогатени гранули, което вероятно е допринесло за удължаването на живота.

# 356
  • София
Нашия юнак днес беше кастриран и цяла вечер се побърках с него. Разхожда се залитайки и не спира на едно място, аз вървя след него че ми е притеснено. От време на време мяука с тон с който ми сакара и плаче едновременно. Опитва се да си ближе раната и спира, на някои места пише че трябвало да му слагам фуния на главата да не се ближе. Вета пък каза че ако до 2-3 дена не си махне сам конците т.е. като се ближе да го заведа да му ги махнат. Някои хора дават и специални храни за кастрирани котки, вие сменяхте ли храната? Аз не му купувам много скъпи, ял е Фрискис и Уискас Джуниър, паучове и консерви Кошида от Лидъл. Яде си по-равно гранули и консерви. Ако е по-добре ще му взема по-хубава храна, но не знам каква.

Няма нищо лошо в това да се ближе. Лошо е ако си дърпа конците. Но си мисля, че 2-3 дни е твърде малко време. На нашето Дейзи още не са паднали, а беше оперирана във вторник. Само лепилото, което е отгоре е започнало да се бели.

Колкото до храната, не давай на мъжко коте суха храна Фрискас и Уискас. Ще се запуши от тях. Аз лично си изпатих и забравих за всякаква суха храна. Все пак казват, че ако се дава висок клас суха храна, няма такава опасност. Ако те интересува дискусията какво значи хубава храна, прочети последните 3-4 страници.  Wink

Важното всъщност е, че всички са били хранени отначало с готвена храна и после са преминали постепенно на обогатени гранули, което вероятно е допринесло за удължаването на живота.

Или просто така им е писано.  Wink

# 357

Ние бяхме без конци. Ближеше се постоянно, но това е нормално. А и той като ближе я почиства стига да не дърпа със зъби. Нормално е да се люлее сега. Още не е минало напълно от упойката.
Храната не съм сменяла, защото за кастрирани котки е да контролира теглото. Надали ще се появят проблеми с теглото веднага (ако изобщо се появят). Ние го теглим през 2-3 месеца и за сега си е хубав бузан.  Mr. Green

# 358
...егати. Купувам най-висок клас гранули и понякога давам пак висок клас пауч. Това е моята формула.
Колежке, имай наум, че все още има скъпи марки гранули с химически консерванти. Може да опиташ разкрасяване на сухите гранули с малко риба от консерва.

# 359
Може, ама той човешка храна не яде. Буквално не я отчита като храна, играе си с нея, пробвала съм с риба. Иначе чат-пат краде трошички сирене, друго - не. Вчера яде някакъв пауч с риба тон, дето си признавам така ароматно миришеше, че за малко и аз да го опитам Laughing

Общи условия

Активация на акаунт