Любители на Котки Тема 93

• 45 039
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, имам въпрос относно храната. Даваме им Royal Canin за кастрирани котки, но мислим да опитаме с Orijen. Може ли да им даваме, при положение, че нямат храна за кастрирани котки? И се чудя дали ще я харесат, че са малко капризни. Мисля да купим по-малко количество и да видим как ще реагират.

# 451
Според мен може , доколкото съм чела тук Orijen е хубава храна какво като нямат за кастрирани и аз давам РК най различни и за кастрирани ,но не само такава  Wink А за преминат на нея може в началото да им я смесваш с тяхната да свикнат постепенно с нея , въпреки ,че не вярвам да не я искат  Wink
Хубави и светли празници от Мишо

# 452
Технически погледнато кастрираните котки  не се нуждаят от специална храна. Като всяка една друга те имат нужда от контрол на качеството и количеството. Високовъглехидратната диета не е добра.
Ориджин може и да ти откажат, ако са яли дълго време РК, защото във втората има съставки, които възпрепятсват доброто приемане на друг вид храна. Но ако успееш да направиш смяната, няма да сгрешиш.

# 453
Здравейте, имам въпрос относно храната. Даваме им Royal Canin за кастрирани котки, но мислим да опитаме с Orijen. Може ли да им даваме, при положение, че нямат храна за кастрирани котки? И се чудя дали ще я харесат, че са малко капризни. Мисля да купим по-малко количество и да видим как ще реагират.

Да, може! Същият преход направих и аз, по-високо качество е и учудващо дори по-евтино ми излиза. Вземи този с 6 риби, бил по-полезен за мозъка (уж).

Технически погледнато кастрираните котки  не се нуждаят от специална храна. Като всяка една друга те имат нужда от контрол на качеството и количеството.

+1! Моят също 1-2 дни малко се цупеше на Ориджина, пък той не е претенциозен, ама си свикна. Само акото му мирише кошмарно от него, ама какво да се прави. Ходим с противогази Laughing

Последна редакция: пт, 10 апр 2015, 22:31 от DreamComeTrue

# 454
Според мен може , доколкото съм чела тук Orijen е хубава храна какво като нямат за кастрирани и аз давам РК най различни и за кастрирани ,но не само такава  Wink А за преминат на нея може в началото да им я смесваш с тяхната да свикнат постепенно с нея , въпреки ,че не вярвам да не я искат  Wink

Ой, много е сладко котето! Hug Весели празници и на теб! Hug Hug  love001  love001  love001 newsm76 Two Hearts Heart Eyes  Kissing Heart

# 455

Ох,че е хубавичък!Намачкай го от мен,нищо,че гледа толкова строго(или сънено)!
Весели празници!

# 456
И ние боядисахме яйцата с моята помошничка Simple Smile

# 457
Днес се прибрах при нашите - котката е родила 4 бебета, радваме им се и ще си ги гледаме. Забелязвам обаче, че майката има огромен корем, притеснява ме дали не е изродила всичките Sad Предната ни котка след раждане беше много слаба и изпита, само зърната големи.

# 458
И ние боядисахме яйцата с моята помошничка Simple Smile

Сладкишката изглежда изморена:предполагам тя е боядисвала,а ти си чакал наготово  Laughing Hug

Последна редакция: сб, 11 апр 2015, 14:23 от LilaC

# 459
хахаха, разконспириран съм Simple Smile

# 460
  • Варна
Преди да ги приберем в хладилника, яйцата са под строг контрол.  Flutter Украса няма, ясно защо-изчезва бързо.

Скрит текст:

# 461
Свърши ни храната и не можах да купя от никъде...  Rolling Eyes (Виновна!)
Мислите ли, че може 2 дена да давам Гурме Голд?
До сега сме яли само сухи храни, защото паучерите го разстройват.
Взех 2 пастета, едно с хапки и пауч.  newsm78

# 462
Винаги имай по пауч-два Гастроинтестинал на РК. Едно че е лечебен, едно че спасява котета с чувствителни стомаси при липса на друга храна.
Аз писах, но вие не ми обърнахте внимание- дисбактериозата на Мърти, т.е. всяка хапка, различна от суха храна=разстройство, се излекува с АБ, пробиотик и лека диета.

# 463
Винаги имай по пауч-два Гастроинтестинал на РК. Едно че е лечебен, едно че спасява котета с чувствителни стомаси при липса на друга храна.
Аз писах, но вие не ми обърнахте внимание- дисбактериозата на Мърти, т.е. всяка хапка, различна от суха храна=разстройство, се излекува с АБ, пробиотик и лека диета.

Видях го. Не че не съм обърнала внимание, но просто все му даваме суха храна, защото от мокрите още по-трудно да намерим с повече месо. Сега четох на Гурме Голд е около 15 % протеин, от които чисто месо около 8-9 %.  ooooh! Дано за 2 дена да не му повлияе.
А иначе е добра идея да имам запаси за всеки случай.

# 464
  • Пловдив
Бе много хубави великденски помощници! Сръчни, любопитни и фотогенични!
Моите моми са сами в къщи, че ние сме на гости на мама. Племенникът преди малко се обади-били и двете налице, нямало издрани нослета. Утре с нетърпение ще си ги нагушкам.

Общи условия

Активация на акаунт