47 тема на ЕЛП - ароматна, начетена, пролетна

• 20 026
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Скрит текст:
ЛоДж, въпреки изричните ми предупреждения, че
ще вали, все пак реши да излезе с приятели.
Добреее, ама заваля за повече време. Звъни ми и
отидох да я взема. Питам я:
- Как си?
- Пре-кра-сно!
- Да? И откъде те споходи прекрасността? - питам,
защото яко се стича дъждът по нея.
- Прекрасно е да има поне един човек, на който да
можеш да разчиташ изцяло. Във всяка ситуация  Heart Eyes
Понеже не ме бива много в глаголстването, ще ви го скицирам:
 Heart Eyes

Систър, ти си благословена.

# 676
  • n/a
Изцяло съм съгласна, систър, точно така го мисля  Hug

# 677
Плюсено.  Heart Eyes

# 678
  • Пазете Гор
Аз търпя. Студено ли ще е или пек - все тая. Каквото решат другите. Ако съм сам - обичам хлад, но каквото се случи. Още отпреди да почна да се бръсна съм си решил, че така може би са правели индианците като Седящият Бик - търпели са (май) като стоици - и аз като тях. Четенето на Винету , както знете, не е простило никому.

Цитат
Кой?
...Единият може да се позавие, ако трябва, ама горкия пържещ се няма как да си обели кожата.

Цитирам това, Ники, заради "позавия". Хубва дума, уместно употребена. Това е термин, който се ползва тогава, когато се завиваш с нещо, непредназначено по произход и всъщност негодно за едно хубаво, пашкулено завиване.

Скрит текст:
Един пич преди време ми разказваше как му се наложило да нощува във валяк. Руски валяк, с халтаво събрана тенекиена кабина. Та той (пичът, не валяка) замръкнал при една места булка, но се завърнал титулярът, и нашият драснал през плетовете и торищата към помпената станция, която ремонтирал по принцип там. Пътят дълъг, а денят отдавна превалил. Извил се от оня вятър, дето обръща шумките нагоре с бялото, и небето захванало да святка начесто. Първите капки дъжд били едри като яйце, казваше. Валякът стоял от няколко седмици на един завой по пътя - то ли чакал части, или асфалт, кой знае. Пъхнал се нашият Казанова вътре, и въпреки отзяващите капаци, го лъхнала лепкавата миризма на опърдяна възглавница (цитирам един парнаджия-поет). Гнусливо сритал надолу омотаната около седлката ватенка и се наместил да спи. Ароматът от дрешката насълзявал очите му. Натъпкал я с крака към педала. Връз тънкостенната кабина многопосочния втър мятал бризги никак не летен дъжд. Замирисало на озон и станало студено. Много студено. Нашият човек бил с платненчици (какви времена, а: при гадже - с платненки). Лека полека увил крака с вонливата ватенка. Показала се една оцъклена луна и градусите намалели с още десетина. Все още държейки я с два пръста, Ромео поувил кръста си с ватенката. След полунощ валяло пак, и пак духало.

Срещнал росното звънко утро увит до ушите като присад. Позавит, прецизно казано. Още понякога сънувал оная плътна като бензинов облак смрад.

# 679
Милорд, тази история е хорър в най-чист вид.  Laughing
Цитат
но се завърнал титулярът

hahaha

# 680
  • Пазете Гор
Страх те е от нощни валяци?

# 681
Не, това е като във филмите за Убийствен пъзел - сам да избереш дали да умреш от студ или от смрад и да си го причиниш със собствената ръка.

# 682
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Куркума, историята ти с ватенката ми напомни една история с круши, която баба ми много обичаше да ни разказва с поучителна цел: един човек вървял през полето, видял круша, отрупана с плод, одрусал я и се наял хубаво с круши. Но не можал да изяде всичките. Погледнал останалите круши, пък го доядяло, че друг може да ги изяде и ги напИкал (баба така го разказваше). Поседял под крушата на сянка, поспал, пък като се събудил, бил огладнял. Погледнал към крушите, почудил се, па взел една, отрил я о дрехата си, казал : "тая не е пИкана" и я изял. След малко пак взел круша, пак казал "тая не е пИкана" и изял и нея. И изял всичките круши.

# 683
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
прекрасен ден е днес  Laughing петък

# 684
  • n/a
Нека е петък, нека е прекрасен  Hug

Милорд, от много истинските истории  Laughing
Както и за крушите, Светалчо  Hug

Ники, на руски е, но няма кой знае каква
нужда от превод. Разликите между майки-
те и бащите - вляво са майките, вляво ба-
щите  Hug
http://www.adme.ru/zhizn-semya/14-otlichij-mamy-i-papy-v-vospita … vksrc=vksrc914560

Последна редакция: пт, 05 юни 2015, 08:53 от Лоана

# 685
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Много хубави, интересни, забавни и умни неща сте публикували, изчетох, каквото можах, но имам още за четене, пък нещо не ми достига време напоследък.

Но детето на Ло ме смая за пореден път - с това простичко гениално откритие - че е прекрасно да имаш някой, за теб готов на всичко по всяко време.

И аз ще споделя едно простичко откритие:
Прекрасно е да имаш деца, но не е достатъчно - трябва да имаш и внуци.
Да си залепи лепкавите пръстчета на бузите ти, да те погледне в очите и да ти каже "обичам те".

# 686
  • София
Купихме си гардероб. За 20 минути. А дори не бяхме отишли за това. Грух!

# 687
Честито, Ване!  Grinning Сега е редно да му купиш пълнеж, да не падне от стоенето празен.  Mr. Green

Свечи, честито и на теб. Не че са ти от днес внуците или мислите, а просто за това, че ги има.  Heart Eyes

# 688
  • София
Сакън! Сега дрехите ми ще си имат дом и няма да са на купчини в кабинета Simple Smile

# 689
  • n/a
Така се правят най-добрите покупки. Честито, Ване  Hug

Един петък почти към края си. След още един ден
току-виж и седмицата, работната, и тя запраздни-
ла. И всичко това в най-хубавите дни на годината.
Хубавината е в продължителността им.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт