47 тема на ЕЛП - ароматна, начетена, пролетна

• 20 422
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
  • София
И по темата:
Скрит текст:
Ако чака мен, ще живеете в полярен студ до второ пришествие  Laughing

# 361
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
И по темата:
Скрит текст:
Ако чака мен, ще живеете в полярен студ до второ пришествие  Laughing

Joy Joy +1

гладът броди там, където вчера бяха изпуснати всичките яденета  Blush за сметка на това имаше много работа, дълги разходки и напоителни разговори докъм полунощ. точно в този ред  Blush

# 362
  • n/a
Ще живеем, Атти, не живеете  Mr. Green
Все(я)ки(а) с приноса си за глобалното
застудяване. Като се замисля - може да
се окаже дело благородно   Laughing Затова е
по-добре да не го правя (това за замис-
лянето) - несвойствено е някак  Mr. Green

# 363
  • София
Да кажем дружно - Не на глобалното затопляне! Не на озоновата дупка! Изяж още един шоколад!

Моят кантар вече дори и напролет го е страх да изпълзява от тайното си скривалище под леглото  Mr. Green

Добри  Hug по повод напътствията от другата тема - майка ми е същата като мъжа ти, способна е да ме заблуди дори на родната ми улица с нейните североюжни описания  ooooh!

# 364
  • n/a
Амин!

Може да му е студено, Атти, затова да
се е скрил. Смразяваш го.

# 365
  • София
Да мре от студ, гадината! Какво само се заяжда с мен? Вторият да слезе, та вторият да слезе!  Crossing Arms

# 366
  • n/a
 hahaha hahaha hahaha

Те да не са се наговорили?  newsm78
Сега ако и Добри рече, че
изрича същите думи - ще
да е кантаров заговор.

# 367
  • Пазете Гор
....майка ми е същата като мъжа ти, способна е да ме заблуди дори на родната ми улица с нейните североюжни описания  ooooh!

Този модел обяснявачи са добре, но има една подобрена версия, която винаги безкрайно ме затруднява - указват посоките с "нагоре" и "надолу", и с " по-нагоре", и "по-надолу". С времето установих, че "нагоре" почти никога не значи да хванеш по стръмния път, а че имат предвид посоката, която носът на обясняващия сочи в момента.

По-късно схванах, че това правило не е абсолютно. Някои тунингови модели казват "нагоре" за посока, която носът им е сочел в момента на опознаване ня мястото, пък ако ще и преди 40 години да е било.

Има и други, които обясняват тайнствено, с термини и теренни белези, които се знаят само от някой там техен кръг посветени: " Хващаш оттука покрай Мирчово ливаде, все покрай бориките и от Горчивата чешма хващаш не долния, а пътя, дето го прави Вели с фадромата към каптажа. След отбивката за каптажа слизаш към Глоговница и ще видиш насреща"... онова дето търся. Ще го намеря на вЪрба, дето викат по нашия край.

Абе как може да обичате котки? Отвих нежния разсад, а почвата му се затоплила и гадта легнала връз него, смачкала го, разложила се на лапи и козина, мижи и ме гледа леко отегчено! Няма и метлата, на която обикновено лежи - дребните я отнесли наннякъде вчера в игрите си. Намерих пустата метла, донесох я и тоя мустакат таласъм веднага легна отгоре й. Дреме й за разсада!  Не само лежи, но и чопли с нокти, разплита метлата и я гризе проклетото. 7 лева метла, дебела, със сап. А аз, глупакът, хрущялчета от супените кокали му вадих днеска, зер гладно да не спукяса, дзвера му ниеден.

# 368
  • София
Таласъм  hahaha

Имам котки, нямам разсад! Постигнала съм вселенското равновесие  bowuu

# 369
тъй, тъй, Куркума  Hug разбирам те прекрасно.
гледам баир. дигнал се нагоре гаче ли под полата на вселената ще бърка, а те ми сочат натам и викат "надоле" - щото реката била текла от ляво на дясно, а баира бил отдясно - значи надолу  Crazy
питам, абе реката по тоя баир ли се качва? нагоре ли тече?
не, отговарят ми, избикаляла го, ама посоката била такава  Crazy

Blushаз още  насочвам с престари репери: от кино "сердика" по посока кино "Левски"...  Blush

# 370
  • София
МУХА! Аз още си карам със "спирката на кино Дружба"  Laughing

# 371
а знаете ли защо не намирам хотел Плиска?  Crazy не било хотел вече - банка било  ooooh!

сега вече се изгубих окончателно  Laughing

# 372
  • n/a
Когато ме упътват с посоките на света,
ми се причинява трайна загуба на вся-
каква ориентация. Трябва да направя
сериозни изчисления от'де изгрява ог-
неното кълбо. И почти възхищение из-
питвам към хората, които могат да на-
пътстват с посоките на света по тъмно.
Израз от типа "източен вход" или "юж-
ната дъга" звучи съвсем автентично на
китайски.

# 373
а обръщали ли сте картата, за да показва точно каквото виждате  Blush
много ми се смяха навремето  Blush  а сега GPS-а обръща посоките и никой не му се смее  Crossing Arms

# 374
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Когато ме упътват с посоките на света,
ми се причинява трайна загуба на вся-
каква ориентация. Трябва да направя
сериозни изчисления от'де изгрява ог-
неното кълбо. И почти възхищение из-
питвам към хората, които могат да на-
пътстват с посоките на света по тъмно.
Израз от типа "източен вход" или "юж-
ната дъга" звучи съвсем автентично на
китайски.

+ 100 поне.
Много мразя като ми кажат " на юг" или "на север". Даже и в апартамента ми не знам кое в коя посока е, защото не е точно, ами полу- такова, полу-онакова. Голяма мъка.

И майка ми така обяснява - тръгваш нагоре към площад Ленин (от Люлин!) - Всеки път й казвам: ако не си в планината, няма посоки "нагоре" и надолу" - има - ляво, дясно, направо и обратно.

Навремето една възрастна колежка така ме шашкаше. Питам я: откъде взе бананите? От Тевекилиев. Какво е това? Магазин. Къде е? На Клементина. Коя е Клементина? Перпендикулярна на Мария Луиза. Коя е Мария Луиза? Бе дето излиза на Княгиня Евдокия... И така до безкрай.

А за Варна да не говорим - там не знам нито едно ново име и като си говоря с някого, все едно на различни езици си говорим.

Кино Дружба и на мен ми е ориентир. И площад Ленин. И Плиска. И Феята.

Общи условия

Активация на акаунт