На море в Гърция 2015 - II

• 100 088
  • 789
  •   1
Отговори
# 555
Не мога да открия отделна тема за остров Санторини и затова ще попитам тук.Как е времето в края на септември,става ли за плаж?

Заповядай http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=603965.msg19496720;topicseen#msg19496720

# 556
  • Пловдив
много благодаря  bouquet

# 557
  • София
desitka, ние миналото лято направихме нещо подобно. Влязохме в Гърция с моята дъщеря и племнника (за него задължително искаха пълномощно оригинал и копие), стояхме 2 седмици, върнахме се без децата - те останаха още два дни и се прибраха със сестра ми в България. Не са имали никакви проблени на влизане в България.

Mного ти благодаря, Ваня+Йоана   bouquet
Аз се притеснявах при излизането на свекърите от Гърция да не им направят проблем, но щом вие, прибирайки се без децата, не сте имали, значи всичко е точно и е крайно време да планирам нещо септемврийско Simple Smile

# 558
И аз искам да стигна до там.  Simple Smile А за колко дни обикаляхте по Пелопонес? разделихте ли пътуването до там? мъжът ми като нищо ще ме юрне да го вземаме на веднъж, нали и двамата сме шофьори.  Crazy
На децата хич няма да им хареса, ако направите сериозна "екскурзионна" обиколка на целия полуостров:)
Елафонисос е на 1100 км от София, които се изминават за около 14-15 ч. (сборно, ние го пътувахме бая дни).
Бяхме за 14 дни, спахме на 10 различни места и пак не ни стигна времето за най-западния пръст. Там, където ти писах за района около Патра, сме били на друго пътуване.

# 559
  • София
Уф, Блис, Параход пак благодаря. То време не остана но аз ще го мисля. Нещо ме дръпнахте с тия студени води около района на Парга та не знам. Накрая ще си отидем на...Амулиани  Mr. Green и без това му се точих миналата година.

# 560
  • София
На Пелопонес ние откарахме над 20дни,но ние сме с кемпер и нещата са различни Peace.нашата обиколка започна от Антирио и се прибрахме през Коринт

# 561
За един ден може да е малко нагорно, ако включим усложнения маршрут около Кулата и последните 120км, еднолентов път в по-голямата си част. И пак сега го пооправиха малко от Триполи до Спарти след като отвориха новия път.

# 562
  • София
 Rolling Eyes Мдааааа...все повече се замислям, че май много не сме за там сега. На малкия все още му става лошо при дългите пътувания. По завоите почти винаги имаме изпълнения...Не знам. Може да отложа още с някоя година. Иначе за островите се ослушвам но мъжът ми още не се е навил. не го разбирам но....може би е прав след като децата не искат гледки и пейзажи а вода и пясък (все още  Mr. Green)

# 563
# 564
Статията в блога пропуска много възможности, не само пътя през Гюешево и Македония.

Вярно, че трасето до Гоце Делчев през Банско не е първа хубост, но Кресненското дефиле не е по-добро. А и каква е логиката след Гоце Делчев да се буташ по селски пътища до Кулата? Излиза се през Илинден и по-малко от 100 км по-късно, на Амфиполи, се качваш на магистралата Егнатия...

# 565
  • Sofia
Нали не е проблем да пътувам със стария талон на колата, ако си нося големия талон?  newsm78 Че мъжът ми дава зор да сменям талона, но хич не ми се занимава, ако мога да го избегна.
И още един въпрос - оригиналните актове за раждане на децата трябва ли да ги нося?  newsm78 Миналия път ги носих (но вече не помня защо) и през цялото време им треперих.

# 566
Разбира се, че няма нужда от нов талон - стига да си носите големия. Новите са по желание, за който иска да носи един само документ, не са задължителни.

Относно акта за раждане, никога за 7 години не съм носила оригинал, пътуваме доста. Имам две нотариално заверени копия още от раждането и нося някое от тях, на баница са станали...

# 567
  • София
Глупости са написани, през Спанчево може да мине някой любител на силни усещания, пътуващ за Петрич. Пътя през Кресненското ми е в пъти по - рисков от този през Илинден.
За актовете - веднъж се заядоха там за оригинала и ние все носим, не сме се сетили за заверки.

Последна редакция: пт, 08 май 2015, 17:17 от yovanka

# 568
Привет!

Предстои ни пътуване до Парга на 8-ми юни с бебе на 8 месеца за 7 нощувки. Опитах с търсачката да открия информация в темите назад, но не се получи особено добре, основно ми изскочиха цитати за някакъв сериал свързан с Парга...

Та молбата ми е ако е възможно да ме посъветвате за пътя, къде е добре да се правят почивки, защото ще се наложи с малкото дете. Също и да ме посъветвате за интересни места аз посещение и разходки из и около Парга (включително еднодневни круизчета или разходки до островите отсреща). Отсядаме в един апартамент в Zigouris House. Някой да има отзиви за това място? Според това, което успях да видя в Гугъл стриий ми се струва на оживена улица. Надявам се да не е твърде шумно все пак, за да спи по-спокойно малката. Благодаря ви предварително!

# 569
Улицата е оживена, доколкото по нея преминават доста пешеходци, има заведения и е точно в центъра - иначе е затворена за автомобили. В този смисъл може да имате проблеми с намирането на паркомясто за колата и стигането с нея непосредствено до хотела (с бебе сте все пак) - видях, че хотелът няма собствен паркинг.
Самата Парга е приятна за разходки, но с изключение на крайбрежната, на която сте вие, голяма част от уличките са стръмни или стълбища, така че трябва да помислите за алтернатива на количката.
От пристанището всяка сутрин в 10 тръгват целодневни круизи за островите Пакси и Антипакси, но са до 17-18 ч. и не знам доколко са подходящи за бебето. Малкото островче, което е в залива на Парга, се стига с водно такси за 5-10 мин.
Иначе наоколо има доста неща за гледане. Най-хубавият плаж е на Амудия, 20 км на юг. Има и атракционно влакче, което се качва до крепостта над близкото село Антуса.

Общи условия

Активация на акаунт