На море в Гърция 2015 - II

• 99 996
  • 789
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив

Цитат
Харесах апартамент във Фанари. Но не намерих никъде никакви отзиви...
Моля кажете изглежда ли ви съмнително това? http://www.kampantais-apartments.gr/bg/
[/quo

Здравей,аз съм писала за Фанари ,пусках и снимки. За апартаментите-защо да е съмнително ,там са си   Laughing,май само цените им бяха височки .Ако студиото ви е към морето-ще имате чудна гледка. Улицата пред тях вечер се затваря за автомобили и се изнасят маси от таверните,може да е малко шумничко.Плажът,който е в близост до изхода на пристанището е чудесен-пясъчен и е плитко -http://www.kampantais-apartments.gr/wp-content/uploads/2015/02/f … -area-150x150.jpg този е . Има и друг много хубав плаж до къмпинга,но си трябва кола ,на около 2 км . на изток е .Около този апартамент има и други,които се посещават основно от българи ,но не им взех тел.  Embarassed.
не се отваря снимката...

# 691
Цитат
не се отваря снимката..

Снимката е от горния линк -тази с полуострова http://www.villa-theodora.gr/photos/1297426219/l_Fanari%20-%20Ba … acuda%20beach.jpg

# 692
  • София
Здравейте   bouquet.
Може ли да помоля за малко инфо  Praynig
Имам няколко въпросчета. Ще съм ви благодарна, ако може да ми отговорите.
  • За Никити и плажовете след Никити ще ни трябват ли от тези обувки за водата, които предпазват от морски таралежи  newsm78
  • Четох на няколко места, че има детски клуб в Никити - срещу 3 евро на час. Знаете ли дали все още го има, за деца до каква възраст е подходящ и къде точно се намира?
  • Бях питала и миналата година, но пак да си питам - може ли да ловим риба в морето без някакви документи като риболовен билет
  • По пътя за Никити минава ли се през магистрали, които се плащат? Гледах по някакви сайтове, но ми дава, че няма такси по този път, което не ми се струва достоверно  newsm78.
Благодаря ви предварително  Hug

# 693
Акваобувки - не, платени магистрали - не, клуб има(ше), в частта вдясно от пристанището, където е пешеходната алея с ресторанти и сергии, но не съм го ползвала и подробности не знам.
За риболова - повечето хора ловят без никакви разрешителни, как е законовата регламентация- не ми е известно.

# 694
Разрешително ти трябва само ако влизаш с лодка да ловиш риба. От брега - не.

# 695
Здравейте,
доста изчетох от темите, но ще бъда благодарна ако помогнете.Планирали сме почивка на Закинтос за седмица.Планът ни е на отиване да спрем за три дни в Парга, да го разгледаме , както и околностите.
След Занте, ми се иска да се приберем по друг път към България.Може би през Делфи и Ламиа? До Атина за ден-два не ни се ходи.Приемам идеи за интересни места за разглеждане пътьом.Или друг път за прибиране.

# 696
Здравейте,
доста изчетох от темите, но ще бъда благодарна ако помогнете.Планирали сме почивка на Закинтос за седмица.Планът ни е на отиване да спрем за три дни в Парга, да го разгледаме , както и околностите.
След Занте, ми се иска да се приберем по друг път към България.Може би през Делфи и Ламиа? До Атина за ден-два не ни се ходи.Приемам идеи за интересни места за разглеждане пътьом.Или друг път за прибиране.

jab4e, би ли споделила кой плаж и хотел избрахте на Занте. В момента продължавам лутане в търсенето най-вече на плаж ,защото ще сме без кола най вероятно.

# 697
Привет, наближава нашата първа почивка във Вурвуру. Ще сме в къща Врахос, втората седмица на юни.
Какви анти-комарни пособия да си носим?
Електрическите пособия за включване в контактите за стаите - да, спрейове за тяло?
Нещо за двора да се пали - нали има като факли едни, или някакви лампи против насекоми?...Кое действа най-добре...

Даже четох, че някои си носели и от тези мрежи против комари, които са като балдахин...Ние ще сме точно там на лагуната, дали ще ни изядат гадовете?  Laughing  Crazy

# 698
  • София
Благодаря ви. Страхотни сте   bouquet.

# 699
Здравейте,

Само на суров план ми беше за миналия септември, не го осъществих, но бях планирала седмица на Закинтос и после по маршрута Kilini-Kalamata-Sparti отсядане на Лакония за няколко нощувки, Еlea или малко по-южно. От тази изходна точка ден за Елафонисос, ден за Монемвасия и др. Има специалисти тук по Пелопонес, те ще ти дадат повече информация, само попрочети и питай конкретно.

# 700
След Занте, ми се иска да се приберем по друг път към България.Може би през Делфи и Ламиа? До Атина за ден-два не ни се ходи.Приемам идеи за интересни места за разглеждане пътьом.
Доста е бавен тоя маршрут, но е много красив. Излизате от Килини на север през Рио-Антирио (мост 13.20 евро, ферибот 6.5 евро) и после карате по северния бряг на Коринтския залив. Можете да спрете за хапване в Нафпактос или Галаксиди - и двете са много живописни места, едното е съвсем близо до моста, другото е в източния край на залива, преди да тръгнете нагоре към Делфи. След като разгледате Делфи, продължавате нагоре през планината Парнас, има страхотни гледки, но и пътят е с доста завои. Връщането на магистралата е точно при Термопилите - можете да кривнете да разгледате мемориала и да се изкъпете в топлите минерални извори (те са направо в реката, няма развито спа).

Има и вариант да минете по южния бряг на Коринтския залив, от страната на Пелопонес. Тогава можете да разгледате Акрокоринт, Коринтския канал (слиза се от магистралата за него, иначе се пропуска!) и евентуално да кривнете навътре малко към Микена и Нафплио - удължава пътя малко, но си струва. После магистралата минава през Атина. Има и алтернативна отсечка Елевзина-Тива, която спестява минаването през Атина и е горе-долу същото като време.
Близо до Делфи можете да скокнете и до Арахова. То Делфи не ви се губи и в този вариант, но за него другият маршрут е по-удобен.
Като цяло, вторият маршрут е доста по-дълъг дори без отклонението за Нафплио, но пък се кара основно по магистрала. Тя, от своя страна, е платена Simple Smile

Местата, посочени от Евхен, са чудни, но те изискват сериозно отклонение от маршрута и повечко допълнителни дни.

Последна редакция: пт, 15 май 2015, 14:27 от Параход

# 701
  • София
Евхен доооста лежерно се отклонява Mr. Green,и на мен ми се иска да се отклоня натам Rolling Eyes

Параход добре е обяснила маршрута Peace

# 702
evhen,параход Благодаря ви за предложенията!Интересни идеи, ще разгледам внимателно. Пелопонес много ми се нрави, но за там си трябва време, много нещо има да се види.А така набързо, само си е отбиване на номера.За да усетиш едно място си време.Ще  си е отделно пътуване.
dalina_50Запазила съм студио в покрайнините на Циливи.За плаж нищо конкретно не сме мислили.С кола сме и не мисля да се ограничаваме с един ,единствен плаж.Ние обичаме да обикаляме, така че и предложение за някое не толкова туристическо и популярно място на острова ще е полза.

# 703
evhen,параход Благодаря ви за предложенията!Интересни идеи, ще разгледам внимателно. Пелопонес много ми се нрави, но за там си трябва време, много нещо има да се види.А така набързо, само си е отбиване на номера.За да усетиш едно място си време.Ще  си е отделно пътуване.
dalina_50Запазила съм студио в покрайнините на Циливи.За плаж нищо конкретно не сме мислили.С кола сме и не мисля да се ограничаваме с един ,единствен плаж.Ние обичаме да обикаляме, така че и предложение за някое не толкова туристическо и популярно място на острова ще е полза.

bouquet

# 704
Здравейте на всички. Харесах един хотел на Олимпийската ривиера- хотел Кронос в Платамонас. Моля ако някой има впечатления от този хотел и от плажовете в близост до него да ги сподели. В понеделник трябва да платим, а още не съм сигурна дали е хубаво там.

Общи условия

Активация на акаунт