На море в Гърция 2015 - II

• 100 064
  • 789
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Понеже двата предходни поста са почти еднакви, обръщам се и към двете: в Халкидики /и  в Гърция изобщо/ има хиляди хотели, семейни хотелчета, апартаменти, бунгала и пр. места за настаняване. Добре е да споделите ПОНЕ бюджета, който сте отделили за почивка. После какво очаквате от мястото: да бъде по-светско, с барове, повече ресторанти, или по-кротко и тихо - за спокойна почивка. Имате ли претенции за отстояние от плажа?

Препоръчвам ви да разгледате карта на Халкидики/и Гърция/ и да проучите малко информация, ако нещата се изяснят и можете да зададете по-конкретни критерии, със сигурност ще получите препоръки. Иначе на така зададени въпроси най-добре могат да ви отговорят в туристическа агенция.

# 256
ХОТЕЛ CHROUSSO VILLAGE е предпочитан от семейства с малки деца. Но не е на плажа. Иначе плажа е хубав, пясъчен и плитък.

Други населени места на Халкидики с хубави плажове - Вурвуру, Никити, Сарти, Каламици, Сикия

Конкретни хотели не мога да препоръчам

# 257
Имам въпроси относно къмпинг Арети / Ситония http //www.areti-campingandbungalows.gr/index.php :
- плажовете там дали са пясъчни и дали дъното е пясъчно
- някой отсядал ли е в бунгалата и защо дървените къщички са по-евтини
- доколкото разбирам има ресторант - това ли е единствената опция за хранене

Ще се радвам, ако споделите впечатления, от какъвто и да е характер, свързани с мястото.

# 258
  • Sofia
Много полезна тема. Благодаря! Heart Eyes

# 259
Въпросът е достатъчно ясен Туцка....
Да се сподели опит и мнение, както и да се даде препоръка. След като съм го задала тук следователно не са ме задоволили картите на гугъл....

Понеже двата предходни поста са почти еднакви, обръщам се и към двете: в Халкидики /и  в Гърция изобщо/ има хиляди хотели, семейни хотелчета, апартаменти, бунгала и пр. места за настаняване. Добре е да споделите ПОНЕ бюджета, който сте отделили за почивка. После какво очаквате от мястото: да бъде по-светско, с барове, повече ресторанти, или по-кротко и тихо - за спокойна почивка. Имате ли претенции за отстояние от плажа?

Препоръчвам ви да разгледате карта на Халкидики/и Гърция/ и да проучите малко информация, ако нещата се изяснят и можете да зададете по-конкретни критерии, със сигурност ще получите препоръки. Иначе на така зададени въпроси най-добре могат да ви отговорят в туристическа агенция.

# 260
  • София
Подходящ за семейства с деца:

http://www.sani-resort.com/en_GB

# 261
Въпросът е достатъчно ясен Туцка....
Да се сподели опит и мнение, както и да се даде препоръка. След като съм го задала тук следователно не са ме задоволили картите на гугъл....

Препоръчвам ти да се обърнеш към туроператор. Ние явно не успяваме от стотици хиляди хотели подходящи за почивка с дете, безброй плажове в Гърция и т.н. да ти предложим нищо според твоите изключително конкретни предпочитания. Съжалявам. Щом гугъл не е успял, ние съвсем пък няма да успеем.

# 262
Марти, зададоха ти конкретни въпроси като планиран бюджет
Едно и също ли е за теб студио за 25 евро и стая в хотел за 200 евро?
Реши какво точно искате първо

Или се обърнете към агенция както и ние направихме първите два пъти

# 263
Момичета, покрай Порто Коуфу има ли плажове некомерсиални, диви, закътани, изобщо как стои там въпроса с плажовете, +/- 50км не са ми проблем, не искам пясъчни, а каменисти, защото сме фенове на шнорхелинга. На юг от Порто елеа не съм ходила и не ги знам. Благодаря. Simple Smile

# 264
Dream Come True, в заливчетата в близост до Сикия има точно такива плажчета. Виж Tigania или North Kalamitsi в нета (един и същи е, но и с двете имена съм го срещала). Стига се по едни пътчета и има начертани посоки за Tigania. Диви и неуредени - без чадъри и заведения, ходят палаткари, харпунджии, риболовци. Супер е за шнорхелуване.

# 265
  • София
Да се отчета, че запазих бунгало на Акти Ониру за септември  Party Много благодаря на всички за отзивчивостта  Hug Сега остава да ми се отвори и по някой непланиран тридневен уикенд дотогава, та да успея да тествам някое друго местенце и по-рано  Laughing

Само един въпрос, ако някой е бил на този къмпинг - осъзнах, че от сайта не става ясно двойните бунгала имат ли кухненски бокс или ц. Питам си за всеки случай, че не ми се подновява мейл-кореспонденцията  Blush

Успех на всички   bouquet

# 266
  • София
Имам въпроси относно къмпинг Арети / Ситония http //www.areti-campingandbungalows.gr/index.php :
- плажовете там дали са пясъчни и дали дъното е пясъчно
- някой отсядал ли е в бунгалата и защо дървените къщички са по-евтини
- доколкото разбирам има ресторант - това ли е единствената опция за хранене

Ще се радвам, ако споделите впечатления, от какъвто и да е характер, свързани с мястото.

Аз съм била там през лятото на 2010 година и тогава съм писала в темата,но е доста отдавна.Двата плажа са пясъчни,но дъното не е пясъчно.Ние на по-дългия не ходехме много,да не кажа въобще,че не ни харесваше дъното,но на по-късия ходехме по-често когато не пътувахме по ръкава.При него първите 7-8 метра са камъни и после става пясък,но пък става и дълбоко,т.е. не е за много малки деца.Между другото точно на снимките му от плажчетата на сайта е играно доста с фотошоп или каквато й да е друга програма.
Бяхме в бунгало,но това по същество е малка къща от тухли,бетон и с керемиди.При тях всичко е едно към едно както е на сайта.Дървените бунгала си бяха типични бунгала,както някогашните тук по нашето море с малки стаички,компактна история - не съм влизала.
Има ресторант в къмпинга,има и магазинче със стоки от първа необходимост.Къмпингът го въртят семейство гърци.На рецепцията е жената,на магазина мъжа,а ресторанта уж  Wink го управлява сина,но той много не се вталява.В ресторантчето готвеха вкусно,но когато сина го примързяваше на обяд не отваряха,т.е. не може да се разчита за обяд.Иначе къмпингът е много чист и подреден,тихо е, има ред, дори италианците наричаха собственичката Хитлер,защото не позволяваше никакви нарушения на правилника.И другото хубаво е,че собствениците не търсят претъпкване и има много свободни зелени площи.Децата карат колелета, може да не се притесняваш за тях,тъй като е затворено пространство и е малко /в сравнение с Талата,Каламици/.Колите се оставяха на паркинг преди вътрешната бариера и в къмпинга коли не вървят.

# 267
  • Пловдив
Здравейте, до момента само ви чета за информация, но като не намерих отговор на моя въпрос, да попитам и аз. Тази година съм решила да отидем на Амулиани, доста почетох за там, но ми се иска някой, който е ходил да сподели мнение от първа ръка. Има ли такива тук? Плажовете там са прекрасни, но доколкото се ориентирах селцето е по-далече от плажовете, поне от най-хубавите. Моля, споделете ако сте били вече там.

# 268
  • софия
Здравейте, до момента само ви чета за информация, но като не намерих отговор на моя въпрос, да попитам и аз. Тази година съм решила да отидем на Амулиани, доста почетох за там, но ми се иска някой, който е ходил да сподели мнение от първа ръка. Има ли такива тук? Плажовете там са прекрасни, но доколкото се ориентирах селцето е по-далече от плажовете, поне от най-хубавите. Моля, споделете ако сте били вече там.
Много сме били и сме споделяли за там. Обобщението е - ако искаш да си до плажа си извън града, ако си в града - ходиш на плаж с кола. Плажовете не са далеч. Максимум 30 мин. с кола.

# 269
  • Пловдив
Много сме били и сме споделяли за там. Обобщението е - ако искаш да си до плажа си извън града, ако си в града - ходиш на плаж с кола. Плажовете не са далеч. Максимум 30 мин. с кола.
Благодаря ти за линковете, общо взето тях съм ги чела и ми се искаше нещо по-конкретно-като препоръка за хотелче или къща, която за предпочитане да е до плажа. Виждам че има такива места, на които пише че плажа е на 50-100м., предполагам че те са по-далеко от селото. Ще гледам още малко, така или иначе не съм решила на 100% още, задължително ще стигнем до там, ако не на почивка, то поне за ден-два да поразгледаме.

Общи условия

Активация на акаунт