На море в Гърция 2015 - II

• 100 174
  • 789
  •   1
Отговори
# 435
Двата варианта са абсолютно равностойни Simple Smile
До цент Grinning, това много ме впечатли, и не е само там, навсякъде, където има две алтернативи, цените са еднакви и това е умишлено, иначе потокът ще се насочи само през едното място.
За още се сещам от личния си опит, Аргостоли-Ликсури на Кефалония, прекосяването на Мраморно море след Истанбул и обикалянето на залива.

Някой питаше за толтаксите, този сайт според мен изчислява вярно с дребно отклонение от центове, но вчера нещо не се отваряше и не го пуснах тук http://www.olympusplaza.gr/road-trip-planner/

# 436
  • Варна
Двата варианта са абсолютно равностойни Simple Smile
До цент Grinning, това много ме впечатли

Стига де , не се заяждай , ясно , че до цент и минута е невъзможно Simple Smile
Да кажем + - 5-10 %

# 437
Здравейте! Моля за  съвет и мнение!  Миналото лято почивахме във Вурвуру, решихме да  повторим. Избрахме това- http://www.halkidiki.com/house-lila/index.htm,  след запитване получих  снимки на три студия с различни цени,  избрахме  студио №3. Веднага поисках да изпратя депозит, оказа се че   дамата  е            
объркала банковата сметка и заради тази грешка платих комисионна на банката 60лв.  Пак пуснах  парите  този  път  на правилната  сметка.  Отдъхнах  си като реших,  че всичко е наред, но късно снощи тя ми е писала, че май студио  №3 вече не било свободно и днес щяла да пита родителите си какви  места има. Чудя се  какво да правя, мислех, че след десетдневна кореспонденция и изпратен депозит съм резервирала, дали може да пристигнем и да няма къде да се настаним. Някой имал ли е подобен казус? Какво ще ме посъветвате?  

# 438
  • Бургас
karamell случи ни се тази година през агенция. Уточнихме всичко, платихме и се обадиха че няма свободни места. Променихме датите с няколко дни. Ужасно неприятно е, много се ядосах Twisted Evil

# 439
  • София
Хайде, момичета и момчета  Grinning който не е планувал още морето, време е.
Аз обаче още се двоумя в коя посока да поемем. Мъжът каза "Където кажеш, тръгваме" Ами сега?
Аз искам или към Пелопонес (но пък той е огромен) или към Парга (но пък юни дали водата ще е достатъчно топла?). Помогнете ми с избора за район и настаняване. Към Лефкада ако изберем Парга може и да не слизаме. Но ми е много трудно да реша като не познавам и двете дестинации. Децата не ги интересуват гледки и красоти. Те искат плаж (с пясък), вода и слънце. всичко друго за тях е без значение.

# 440
Водата около Парга няма да е по-студена от тази на Пелопонес.

Като слизаш надолу, няма абсолютно правило водата да става по-топла. Напротив, има места далеч на юг, където е по-студена отколкото на Халкидики - защото е открито море, а не затворен залив; или защото има в близост големи течения; или защото духа (по островите). Причини бол, зависи от конкретното място и от метеорологичната обстановка.

И двете дестинации си заслужават - едното е на половината път обаче.
Самата Парга няма кой знае какви плажове, Амудия е мястото за децата ти в този район. Или Врахос, но там е по-дълбочко.

На Пелопонес плажовете са безкрайни, но не знам дали би ти харесало да биеш целия този път и да се закотвиш на едно място, без да изръшкаш многобройните забележителности и красоти наоколо...

# 441
  • София
Включвам се с едно питане към тези, които ползват агенции за резервация на почивки.Досега все сами си организирахме отпуските, но тази година се възползвах от ранни записвания през тур.агенция.Кореспондираме само чрез мейл.Всчико изглежда точно засега.Направих  февруари месец едно плащане на депозит, след което преди няколко дни доплатих  цялата сума.Изпратиха ми ваучер на мейла,който трябва да представя на  хотела на място.Чудя се това достатъчно ли е ?Има ли нещо специфично в съдържанието на въпросния ваучер newsm78 Там няма описан платежен документ, а ми се струва че трябва да има нещо подобно?!?! Моля споделете мнение по темата

# 442
Ето едно клипче, как се стопля водата в Средиземно море  https://www.youtube.com/watch?v=M8OpKEXsVP8 и едно само за Гърция https://www.youtube.com/watch?v=yU0UqXUdZJg

# 443
Обади се в хотела с номера на ваучера и попитай дали има такава и такава платена резервация на твоето име. Предполагам, че всичко ще е наред.

# 444
  • София
Параход, така е. Затова се чудя какво да правя. Дали струва биенето на толкова път сега на долу. Малкия едва ли ще издържи пътуването и обикалянето от едно място на друго. Той е нетърпелив и поради тази причина все още сме на варианта отправна точка и близки плажове. И аз се замислих много за Амудия, обаче нещо не можах да си намеря място за настаняване, което да ми допадне особено. Май е далеч да сме в Парга и да пътуваме до плажа, нали?

# 445

Аз все пак да попитам за някакви отзиви за Неа Перамос , как е водата там през втората половина на юни ? Плажът ?

# 446
                 В района на Парга водата беше МНОГО студена в края на юни преди 2 години.  От хотела твърдяха, че било изключение,  но и на Корфу няколко дни по-рано също беше подходяща за изгубване на крайници. Не сме влизали във водата въобще за 7-8 дни.

# 447
Никой нищо за Корфу. Sad Дали поне някой инфо как е водата края на май?

# 448
Края на май е студена.

# 449
  • в града на вечния купон
Мерси за  съветите  и инфото!

Общи условия

Активация на акаунт