На море в Гърция 2015 - II

• 100 023
  • 789
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте,
моля някой ако е ползвал ферибота от Волос до Скопелос да сподели дали се усеща вълнението на морето. Имам ужасна морска болест и се притеснявам, че няма да издържа 2 часа и половина плаване с ферибот. Виждам че се движи в заливи и не би трябвало да има вълнение, но ще се радвам да получа информация от първа ръка.

Плаването с ферибот до Скопелос мисля, че продължава над 3,00 - 3,30ч. По- бързо е с корабчетата само за пътници, но на тях вълнението се усеща повече, най-вече в предната им част. С ферибота при нормално време не би трябвало да се усеща кой знае колко.

П.п. Аз също ще пътувам натам в началото на септември и сега си погледнах писмото от "хазяина":
 If you travel by your car then you have to take a "conventional boat" which takes 4 - 4,5 hours to reach Skopelos.
If you will not bring your car, you could travel with a "highspeed vessel" which takes 3 hours to Skopelos or a "flying dolphin" which takes 2,5 hours.

Hellenic Seaways, ANES ferries and Aegean Flying Dolphings are the operating companies of Volos.

Последна редакция: вт, 12 май 2015, 14:15 от noideass

# 646
Днес звънях и по телефона - отново никаква реакция. Дали някой се е свързвал успешно наскоро или да имате информация какво се случва?
Много просто - още не са отворили.Водата там е 18 градуса !

Да, но би трябвало да приемат резервации. Там, където искахме да отидем, още през февруари нямаше места.

# 647
  • София
Здравейте,
моля някой ако е ползвал ферибота от Волос до Скопелос да сподели дали се усеща вълнението на морето. Имам ужасна морска болест и се притеснявам, че няма да издържа 2 часа и половина плаване с ферибот. Виждам че се движи в заливи и не би трябвало да има вълнение, но ще се радвам да получа информация от първа ръка.
Плаването с ферибот до Скопелос мисля, че продължава над 3,00 - 3,30ч. По- бързо е с корабчетата само за пътници, но на тях вълнението се усеща повече, най-вече в предната им част. С ферибота при нормално време не би трябвало да се усеща кой знае колко.
 П.п. Аз също ще пътувам натам в началото на септември и сега си погледнах писмото от "хазяина":
 If you travel by your car then you have to take a "conventional boat" which takes 4 - 4,5 hours to reach Skopelos.
If you will not bring your car, you could travel with a "highspeed vessel" which takes 3 hours to Skopelos or a "flying dolphin" which takes 2,5 hours.
Hellenic Seaways, ANES ferries and Aegean Flying Dolphings are the operating companies of Volos.
O, извинявам се. Не догледах, че става въпрос за Скопелос. Моят отговор е за Скиатос. До Скиатос се пътува 2:30ч. След това до Скопелос в зависимост дали се слиза на Глоса или Скопелос, пътуването продължава още от 40мин. до 1:30ч.

# 648
Здравейте! Имам конкретно питане - искам информация за хотел Ситония Вилидж в Геракини, Халкидики. Разбира се, ако някой има конкретни впечатления ще съм много благодарна да ги сподели с мен. Съпруга ми е направил резервация за юни именно за този хотел. Лично аз съм с големи резерви и ми се щеше да почиваме в Турция, но стореното сторено. Момичета интересува ме всичко, което Ви е впечатлило, хубаво или лошо - условията в стаите, храната в ресторанта (ще сме на полупансион), плаж, обслужване и т.н. Днес прочетох някой неща, разгледах снимки, но нещо не ми се напаснаха нещата. Отзивите за хотела са от едната крайност до другата. Плащането е направено с посредничеството на агенция, но те разбира се бълват само суперлативи за хотела. Благодаря Ви предварително и ще очаквам с нетърпение да споделите лични впечатления или впечатления на Ваши познати, почивали там.

# 649
  • Sofia
martikom, за самия хотел нищо не мога да кажа, но в Геракини съм ходила и много ми хареса. Все пак зависи какво търсиш. Тихо, спокойно, но има къде да се разходиш. Плажът е много хубав - дълъг, широк, с хубав пясък. Селцето е малко, не очаквай супер купон. Но има няколко таверни, няколко магазина, пекарна, магазинчета за сувенири, май и аптека имаше, но не съм сигурна. Приятно, тихо селце.

# 650
Савина, благодаря много за бързия отговор. Не търсим купон, все пак отиваме с детенце, което е голямо вече, де - на 9 г. Интересува ме дали ечисто морето и плажа, има ли водорасли, дълбоко ли е. Има ли зони свободни за плажуване или задължително е ползването на шезлонг и чадър и т.н. Но наистина ти благодаря, все пак за първи път ще почиваме в Гърция, та ми е притеснено...  bouquet

# 651
От всеки гръцки плаж минимум 50% са свободна зона, по закон, обикновено са повече. Нафрашкани с хора плажове са 1 на 100, в нисък сезон - нула на 100.
Въпреки това, шезлонгите и чадърите на повечето места са безплатни, ползват се срещу консумация от заведението, към което са прилежащи (фрапе, сок или нещо подобно). Някои хотели имат собствени чадъри и шезлонги, за вашия не знам.

Морето е чисто и общо взето по-добро от повечето турски плажове, въпреки че аз не съм очарована точно от плажа на Геракини. Но ако мръднете 20-30 км надолу по Ситония, ще можете да се насладите на истински лазур. В Егея като правило няма водорасли заради голямата соленост на водата.

# 652
  • Варна
Имам конкретно питане - искам информация за хотел Ситония Вилидж в Геракини, Халкидики.

Почивали сме там седмица - октомври 2013.Не е хотел , а вилно селище , част от огромен 5* стар хотелски комплекс който от доста години не работи - фалирал е.Къщичките са много - над 20 , двуетажни с по мисля 8 студия и една по голяма сграда в която е рецепцията и ресторанта.Няма бийч бар , шезлонгите са безплатни.Всичко казано от Савина и Параход е вярно .Много е хубаво - за цената си Simple Smile.Закуската е стандартна - в казармата и викахме ''компле'' , вечерята е тип '' домашна кухня'' не чак толкова разкошна , но напълно достатъчна.Ако тръгнете с нагласа 4 или 5* турски ол инклузив ще останете тотално разочаровани.На ЛС ще отговоря на конкретни въпроси да не разводняваме темата Simple Smile

Последна редакция: вт, 12 май 2015, 18:31 от peterky2002

# 653
  • София
Мерси на отговорилите за ферибота до Скопелос. И аз съм гледала времето за пътуване само до Скиатос, обаче на Скиатос нощувките са доста по - скъпички, а и има повечко туристи. Май ми отпада като дестинация.

# 654
Момичета, някоя може ли да ми каже нещо за Aristoteles Holiday Resort And Spa? Резервирах стая за юли през booking. Никога не съм ходила в Гърция. Ще водим и детето. Някоя ходила ли е там?

# 655
Благодаря сърдечно на всички, които ми отговорихте Hug!  Имам наистина още много въпроси, но няма да досаждам. Ще се възползвам от предложението на  peterky2002 и ще го "тормозя" на лични! Лека вечер от мен  Peace

# 656
  • Sofia
здравейте момичета,
не съм чела отдавна темата, но миналата година ми беше изключително полезна при вземане на решение къде да си прекарам отпуската. Искам да питам за идеи къде може да се иде на море в Гърция с бебе , което в момента е на месец примерно края на август началото на септември. Сигурно може навсякъде, но с малко бебе не съм пътувала а и то е доста ревливо в момента. Едно от изискванията ми е да е максимално близо и да има хубав плаж с плитки и спокойни води, че имам и друго малко дете. Фен съм на обикалянето по различни плажове , но тази година ми се иска да се установя на едно място и да не мърдам оттам.

# 657
Къщите с крайбрежна градина във Вурвуру. Псароянис, Зинозис, Филипос, Врахос, Йоана...

# 658
  • Sofia
Миналата година бяхме с бебе на 3 м в Ставрос, до Неа Врасна. Студиото беше в Мариа Лукс. Като изключим факта, че бяхме в разгара на сезона и беше фраш, плажа е хубав и чист, срещу хотела, плитко море в което топнахме и бебето, много добро отношение и разбиране в хотела. Пътя е малко, което ни беше основен ориентир тогава. Сега разглеждаме малко по-на юг, на Ситония. Имахме една страхотна почивка Септември в хотел Деспотико, имаше и много бебета тогава, но засега обявяват доста високи цени, та изчакваме.

# 659
  • София
Някой има ли наблюдения за Алеа Хотел в Торони? http://www.toroni-allea.gr/

Общи условия

Активация на акаунт