ДУБАЙ 9-та тема

• 84 932
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Бурж Халифа сайт - горе в дясно има бутон Book Now.
За възрастни:
На етаж 124 0 има тераса, преградена със стъкла, като може да се качите по стълби на 125 етаж. Там има магазин за сувенири, бонбони и снимки.

етаж 124 преди залез/преди 17:00 часа - AED 125 (около 62 лева на човек)
етаж 124 след 17:00 часа  - AED 200 (около 100 лева на човек)
етаж 125 + 148 преди 17: 00 - AED 300 (около 150 лв на човек)
етаж 125 + 148 след 17:00 - AED 500 (около 250 лв на човек)

Като се качите, може да стоите колкото искате, като предполагам, че тези, които се  качват след 16:00, преди 17:00 сигурно информират, че е време за слизате, за да няма такива, които остават за залез, а са платили по-малко.

# 631
Ето примерни оферти в сайтовете им за групово пазаруване:

http://www.yallabanana.com/deal/Dubai?tag=Boats-Dhows - пак оферти за яхти и корабчетата по крийка и марината.

https://www.groupon.ae/deals/royal-blue-5 AED 699 - яхта, 2 часа круиз за снимане по крайбрежието на Дубай и Марината. Неограничени безалкохолни напитки на борда, може да се носи храна. На лодката може да се качат около 15 човека. Цената е 350 лв за цялата яхта, ако сте повече хора си я делите.

Нещо, което много исках да резервирам, но другите хора, с които бях се отказаха е хеликоптер:

https://www.groupon.ae/browse/dubai?category=things-to-do&ca … 3=helicopter-ride
http://www.yallabanana.com/deal/Dubai/aerogulfhelitour495aed-1
По 150 лв на човек е. 15 минутина обиколка на Дубай от въздуха, вкл. взимане от хотела. Прелитат на града, над палмата, над островите "Земя".

Има и сутрешно сафари - без лагера.

http://www.desertsafaridubai.com/morning-desert-safari.html
http://www.getyourguide.com/dubai-l173/desert-safaris-tc37/?part … scCFQ4SGwodpJgA1w

Всичко може да се резервира през сайтовете - онлайн, плащането е предимно с кредитни карти, но на места приемат и дебитни.

# 632
Ех, така се зарадвах, като прочетох за обиколката с хеликоптер по 150лв на човек.
За съжаление е по 308лв на човек, без право на снимане.

# 633
  • Гражданин на света
Сигурно вече ще досадя но се надявам да е последен въпрос. Как да си резервирам сафари и круиз още от тук, така че да стане ясно че имам ваучер от книгата? Изобщо как действат тези ваучери, само за резервация на място ли?   bouquet

# 634
Ех, така се зарадвах, като прочетох за обиколката с хеликоптер по 150лв на човек.

Не са забранени снимките с малък фотоапарат, а само с полупроф. и професионални големи... и т.н.
Останали са  само 20 мин обиколки, да. Другите са изкупени.

# 635
Здравейте, моля да ме извините, ако е питано вече...

С коя тур.агенция бихте препоръчали да за организиране на пътуване до Дубай?
Досега съм гледала Руал, Астрал и 2м-ко, но съм раздвоена?
Някой имали, който е организирал цялото пътуване чрез агенция? Най-много искам да има човек от фирмата, който лети с нас от София и е през цялото време с хората, дори на екскурзиите. Имали такова животно въобще?
Също кой хотел бихте препоръчали и кои екскурзии си заслужава да се направят (например сафарито, градината, Халифа)?

# 636
  • Варна
Ahava, много благодаря за изчерпателния пътепис! Много полезна информация!
Аз понеже сега сглобявам бюджета се чудя на ден какви пари да предвидя за храна и напитки. Само двамата с мъжа ми сме и не сме претенциозни за ядене.
Можеш ли да се сетиш някакви примени цени в заведения, магазини? Примерно сандвич с безалкохолно или пица, сладолед, вода?

И викаш не ти беше трудно да караш там? Ох много ме замисляте с тоя рент а кар. Ние ще сме само 4 дни в Дубай, единия от които ще е в Абу Даби. За там май май ще предпочета кола, но за другите се чудех- имаме ваучер за Биг Бус и мислех с него да обиколим първия ден, на втория да идем до АбуДаби, третия сутринта плаж,а  вечерта сафари и на четвъртия да направим пак ранен плаж и обиколка в Емирейтс мол и после към летището.  Та не знам реално колко време ще ни остане за 'свободно мотаене' насам-натам.

Заведенията по марината до колко работят? Четох, че до късно сте стояли, дрес код има ли?

# 637
Ahava, много благодаря за изчерпателния пътепис! Много полезна информация!
Аз понеже сега сглобявам бюджета се чудя на ден какви пари да предвидя за храна и напитки. Само двамата с мъжа ми сме и не сме претенциозни за ядене.
Можеш ли да се сетиш някакви примени цени в заведения, магазини? Примерно сандвич с безалкохолно или пица, сладолед, вода?

И викаш не ти беше трудно да караш там? Ох много ме замисляте с тоя рент а кар. Ние ще сме само 4 дни в Дубай, единия от които ще е в Абу Даби. За там май май ще предпочета кола, но за другите се чудех- имаме ваучер за Биг Бус и мислех с него да обиколим първия ден, на втория да идем до АбуДаби, третия сутринта плаж,а  вечерта сафари и на четвъртия да направим пак ранен плаж и обиколка в Емирейтс мол и после към летището.  Та не знам реално колко време ще ни остане за 'свободно мотаене' насам-натам.

Заведенията по марината до колко работят? Четох, че до късно сте стояли, дрес код има ли?

ХРАНА
В супемаркетите е евтино - да си купиш вода (определено е нужна доста вода), по-добре да си купите от магазин на пакети, защото там едно шишенце ще е под 1 дирхам, а в заведенията ще ви струва от 5 дирхама нагоре. Повярвайте, няма смисъл да си мислите, че като си купите вода от нялкъде по пътя ще е студена - ще е студена точно 10 минути, няма и толкова. По-добре да си носите с вас.
За да се ориентирате какви са цените по заведенията в Дубай, може да видите в Дубай мол например, всяко заведение си има менюто качено в сайта им.
Влизате тук - http://www.thedubaimall.com/en/Dine
Изберете какъв тип заведения да разгледате. Например кливате на Cafes, отварят се имената на заведенията. Избирате Angelina. Под описанието на заведнеието има линк, който се казва:

Click here to check the menu

Като кликнете на линка и ви отваря менюто с цените. Ще може да се ориентирате колко ще излезе.
Около 40 -80 дирхама за пица, спагети. Салатите са между 20-60 дирхама. Напитките са между 5-10 дирхама.

КОЛА
Аз съм за колата - спестява толкова много време в пътуванията, че ще имате повече време за повече разхидки и разглеждания. Също ще ви е най-удобния транспорт до Абу Даби. До там може и с такси, но не знам каква е цената. Има и екскурзии. Обикновено на рецепция в хотела има бюро на агенция, която предлага екскурзии. Дори във вашия да няма, все в някой хотел на близко ще има бюро с човек, който ще ви запише за екскурзия до Абу Даби, с организиран транспорт и гид може би.
Но с кола е много по-удобно, ще имате възможност да си седите до късно вечер в Марината и по други места, да си минете откъдето пожелаете, за да разглеждате от колата. Това е, честно казано - Дубай е едни сгради, които предимно се гледат от вън.

Имаше две или три кафенета, които работеха цяла нощ - или поне ние винаги сме си тръгвали към 03:00... Така че може и да работят докато има хора. Със сигурност има къде да седнете. Моловете затварят в 23:30 или 24:00, смисъл няма отворени заведения мисля, самия мол не заключва врати, паркинга продължава да работи, така че можете да си излезете с колата. Предполагам, че сега в туристическия сезон, може би кафенетата около фонтаните ще работят до по-късно вечер.
Моловете да доста скучни, ако няма да пазаруваш от магазините - наистина няма какво да правиш там, освен да се криеш от жегата и да ядеш в заведение. Фонтаните, аквариума, ски пистата се разглеждат за 5 минути.
С кола ще спестите много време и ще може да обърнете внимание на местата, които най-много са ви харесали.
Ние обиколихме Дейра, Финансовия Център, Мол Дубай, Фонтаните, Бурж Халифа, Емирейтс Мол, Палмата с кафе в Атлантис, плаж в Ал Мамзар, Марината на разходка за 2 дни точно, останалите сме се връщали в Дубай Мол, за ядене и гледане на фонтаните, и в Марината за релакс. Единия ден ни беше пълен с яхта + сафати и направихме плаж. Имахме един цял свободен ден, който можехме да използваме за Абу Даби, но се отказахме, защото повече сгради не ни се гледаха.

И ние бяхме за 4 дни.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2015, 12:09 от Ahava

# 638
  • Вестерос
Страхотен разказ. Все едно съм била с вас. Благодаря! Зареди ми деня.  bouquet

# 639
  • софия
ХОТЕЛ ИБИС АЛ БАРША Е НА МНОГО ГАДНО МЯСТО, В НИЩОТО НА МАГИСТРАЛАТА. Е, ВЕЧЕ МОЖЕ ДА СА ЗАСТРОЛИ ОКОЛО НЕГО, НО Е МНОГО ДАЛЕЧЕ ОТ МЕТРОТО. АКО МОЖЕТЕ ГО СМЕНЕТЕ.

ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА ГЛАВНИТЕ БУКВИ, ПОВРЕДИ МИ СЕ ЛАПТОПА.

# 640
  • София

Тръгваме към  обществения плаж на Джумейра, плажуваме.
На кой плаж точно? Jumeirah Beach Park е затворен до края на 2016.

Джумейра Пъблик Бийч, надявам се да не е затворен.

Ahava, много благодаря за отговора! Нещата ми се изясниха. Hug

# 641
Момичета, какво е мнението ви за Dubai city tour? Препоръчайте ми и фирма Peace

# 642
Аз да кажа за сафарито -ако имам възможност бих избрала само разходка в пустинята, не ми хареса продължението с вечерята - редим се на опашки за храна /вярно, бързо става/, програмата не беше кой знае какво, снимки с камилата пропуснах, защото ми беше жал за горкото животно...

# 643
Аз също съм заинтересована за ваучери , някой ако продава да пише.

# 644

Не са забранени снимките с малък фотоапарат, а само с полупроф. и професионални големи... и т.н.
Останали са  само 20 мин обиколки, да. Другите са изкупени.
Единият ти линк е за оферта от януари 2013, т.е. е изтекла оферта. Аз коментирах този в групон. Обиколката е за 307.43лв. на човек.

Общи условия

Активация на акаунт