ДУБАЙ 9-та тема

• 85 658
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
  • sofia
ivelina666 , разказа ти ме върна и замечта, Дубай е приказна дестинация, която винаги ме вълнува и не случайно ще се върнем през март!
хайде,очаквам още разкази със снимки

# 316
  • Берлин
ivelina666 - адмирации - един от най-стегнатите и по същество разкази.
Някой питаше с ТА или самоорганизиране - ПРОЧЕТЕТЕ този пост и е ясно - самоорганизирането с помощ оттук е не толкова сложна задача

# 317
Благодаря ви, надявам се да съм била и аз от полза за някого, както всички пишещи тук ми бяха полезни на мен.

Ние сме пътували с един полет май, и нашия полет имаше закъснение 1 час, но в 12.30 кацна в София /на 29 май/  Grinning
Ая, да и ние на 29 се завърнахме. Бяхме с една много непослушна малка дама, не може да не сте ни забелязали, постоянно трябваше да викам по нея Simple Smile

# 318
  • София
Ivelina666, аз също благодаря за чудесният ти разказ!  bouquet
Аз всеки ден си променям мнението за рент-а-кар. Май наистина е по-добре със. Имам следният глупав въпрос. Ние сме 4ма възрастни+ 2 деца /едното на 8, другото на 14г./, според вас каква кола да вземем? В смисъл, осемгодишното е много дребничко и слабичко, спокойно може да седне в някой, могат ли да направят проблем за това /досещате се, че питам заради цените на колите, седеместните започват със от около 500лв нагоре/?

# 319
Доколкото знам, децата задължително трябва да са на задните седалки и да са завързани с колан. Колата, която ни дадоха на нас нямаше колан в средата отзад и трябваше аз и малката да сме с един колан, а до нас бабата с другия колан. Притеснявах се, ако ни спрат полицаи какво ще кажат, но за щастие никой не ни е спирал. Веднъж ползвахме такси, за да си стигнем до колата и съответно малката трябваше да седне в мен, но таксиджията нищо не ни каза, а и бяхме за кратко разстояние. За цялото време полицаи на пътя видях само 2 пъти. Та не мога да дам еднозначен отговор. Би било на ваш риск.

# 320
  • Варна
Здравейте, тепърв дръпвам да чета темите назад, но много спешно ми трябват 2-3 съвета, за да знам дали изобщо да резервирам изгодните билети, които намерих:

1. Датите са за началото на Август- толкова ли е зле в горещините?
2. С мъжа ми ще пътуваме само двамата и сме с ограничен бюджет- в смисъл трябва ни хотел колкото да има къде да спим- храна и удобства не са приоритет. Някакви предложения?
3. Метро мрежата добре ли е развита? Ще сме там (евентуално) за 3 дни и не искам да се хвърлям да видим всичко на всяка цена, но все пак трябва да можем да се придвижим някак си- близо ли са разположени забележителностите?

Предварително много благодаря! От това, което ме посъветвате ще реша дали да букирам и ще се върна да чета подробности.   bouquet

# 321
  • sofia
Не са близко забележителностите в никакъв случай. За 7 дни изминахме 1100км с колата, прецени.
Цените на хотели август са много добри

# 322
Здравейте, тепърв дръпвам да чета темите назад, но много спешно ми трябват 2-3 съвета, за да знам дали изобщо да резервирам изгодните билети, които намерих:

Температурите август са 40-45 градуса на сянка.
За плаж не бих рискувала, иначе водата ще е суууупеер топла.
Има туристи, които ходят през лятото, заради по-ниските цени  Money

2. С мъжа ми ще пътуваме само двамата и сме с ограничен бюджет- в смисъл трябва ни хотел колкото да има къде да спим- храна и удобства не са приоритет. Някакви предложения?
Хотелите ще са свалили здраво цените през август, защото няма туристи.
Най-евтини са хотелите в Дейра и Бур Дубай.

3. Метро мрежата добре ли е развита? Ще сме там (евентуално) за 3 дни и не искам да се хвърлям да видим всичко на всяка цена, но все пак трябва да можем да се придвижим някак си- близо ли са разположени забележителностите?
Метрото е евтино и удобно, но зависи кои забележителности ще искаш да видите.
Може да ви се наложи и да хванете такси.

Предварително много благодаря! От това, което ме посъветвате ще реша дали да букирам и ще се върна да чета подробности.   bouquet

# 323
  • тук-там
Ние сме пътували с един полет май, и нашия полет имаше закъснение 1 час, но в 12.30 кацна в София /на 29 май/  Grinning
Ая, да и ние на 29 се завърнахме. Бяхме с една много непослушна малка дама, не може да не сте ни забелязали, постоянно трябваше да викам по нея Simple Smile

И ние бяхме с този полет.  Peace
Аз няма какво да допълня към вече споделеното. Най-вече плажувахме и мързелувахме - това беше и целта.
Дубай ни хареса мнооооого. Ако можеше и обслужващия персонал да се редуцира - ама......

# 324

Температурите през август според мен ще са доста по-високи от 40-45 градуса. Толкова бяха в началото на май. За днес ми излизат едни 50 градуса http://www.accuweather.com/en/ae/dubai/323091/current-weather/323091.
Когато говорихме с месните там ни разказаха, че температурите са 50+ и до следобед е трудно да стоиш повече от 10 мин. навън.  Но като сте само за три дни просто може да подберете да посетите местата на закрито.

# 325
Температурите през август според мен ще са доста по-високи от 40-45 градуса. Толкова бяха в началото на май. За днес ми излизат едни 50 градуса http://www.accuweather.com/en/ae/dubai/323091/current-weather/323091.
Когато говорихме с месните там ни разказаха, че температурите са 50+ и до следобед е трудно да стоиш повече от 10 мин. навън.  Но като сте само за три дни просто може да подберете да посетите местата на закрито.
Ти видя ли на сайта, който си дала какви са били температурите за август миналата година?  Mr. Green
Даже дават прогнозни максимални за август 39 градуса.

На този сайт също може да се види каква е била температурата в даден ден в миналото.
Ето за август миналата година ЛИНК
Максималната за месеца е била 46 градуса. За 2013 е била 44 градуса.

Лятото в Дубай е адски горещо и всеки сам си преценя.
Както вече писах, не бих рискувала за плаж даже.

# 326

Ти видя ли на сайта, който си дала какви са били температурите за август миналата година?  Mr. Green

Не, не съм си правила труда да проверявам години назад, за да докажа, че август са съвсем нормални температурите там - само едни 39 градуса. Просто за мен информацията, която беше дала е подвеждаща за хората, които не са били там. Всеки би си казал е какво толкова 39 градуса не е толкова и тук понякога достига толкова. Не мога да се съглася, че през май са по-високи от август, но дори да са около 40 по термометър ще се усещат страшно много. А въпросът беше друг "Август- толкова ли е зле в горещините?" - да, дори повече отколкото си представяме.

# 327
  • Варна
Благодаря ви много! Видях по-назад, че даже сте разработили програма за такива кратки пътувания и ще я взаимствам  Flutter
Жегата сякаш не ме плаши много- от Варна сме и не сме затъжени за плаж въпреки, че ще го посетим задължително колкото да се каже, че сме били.

За хотели набързо погледнах офертите на Pride i Citymax през Agoda дава по-добри цени, отколкото Букинг. Общо взето  1000лв за двамата с Уизеър за 4 дни в Дубай с полет и нощувки ми се струва супер офертичка. Само, както казва колежката ми, периода е такъв, че все едно Германец да дойде на почивка на Златните през Февруари- освен на закрито другаде не можеш да седиш.  Joy

# 328
Герито,
Пробвай през самият сайт на Ситимакс - имат 25% процента отстъпка и би трябва да е още по-добра цената им.

# 329

Ти видя ли на сайта, който си дала какви са били температурите за август миналата година?  Mr. Green

Не, не съм си правила труда да проверявам години назад, за да докажа, че август са съвсем нормални температурите там - само едни 39 градуса. Просто за мен информацията, която беше дала е подвеждаща за хората, които не са били там. Всеки би си казал е какво толкова 39 градуса не е толкова и тук понякога достига толкова. Не мога да се съглася, че през май са по-високи от август, но дори да са около 40 по термометър ще се усещат страшно много. А въпросът беше друг "Август- толкова ли е зле в горещините?" - да, дори повече отколкото си представяме.
Явно не си прочела мнението ми. Писала съм 40-45 градуса и, че в Дубай през Август е адски горещо.
Проверката за минали години е точно с 1 клик на мишката. Мисля, че не трудно Laughing

Гери, в миналата тема бях писала примерна програма за няколко дни. Кои са ти датите? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт