ДУБАЙ 9-та тема

• 85 148
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
Благодаря на mileto88, lyuba84 и Dusty за бързите отговори!
С ваша помощ разрешавам полека лека притесненията си и подреждам пъзела в организацията на пътуването ни.
Медицинската застраховка изглежда много изгодна и удобна! Благодарение на съветите ви, със сигурност ще се възползваме от нея.

А за дълго ходене в жегите какво бихте препоръчали – някакви леки обувки или маратонки?
Замислям се за сандали walkmaxx, но нещо не ми изглеждат особено надеждни....
Интересно ми е също и това, дали на летището проверяват флаш картите, флашките и лаптопите за съдържанието им...?
Сега се сещам, че и куфари трябва спешно да купувам.... Имате ли мнение по въпроса – за качество, марки, магазини..?

# 406
  • sofia
Nik.Net
Със сигурност си вземи затворена лека обувка тип гуменка, сандалите се пълнят с пясък, в пустинята си  Wink
Аз куфари от Турция обикновено купувам, но веднъж от Карефур (преди 3г ми се наложи да взема набързо) взех Мюлер, а ние определено пътуваме и искам да ти кажа, че наскоро се прокъса леко ципа, доволна съм 25лв беше големия.
Март на връщане от Истанбул спряхме в Одрин и си взех мнооого голям твърд куфар за 120лв, ноооо предимството на меките куфари е че не се чупят. На връщане от круиза,на който бяхме април ми го счупиха  Sad
caresssss , като гледам високата цена на хотела(поне за моите дати) сте ок да се придвижвате с таксита - става хотела, метрото е доста далече. Пише, че има фри шатъл до Дубай мол, което също е супер.

# 407
Nik.Net
Със сигурност си вземи затворена лека обувка тип гуменка, сандалите се пълнят с пясък, в пустинята си  Wink
Аз куфари от Турция обикновено купувам, но веднъж от Карефур (преди 3г ми се наложи да взема набързо) взех Мюлер, а ние определено пътуваме и искам да ти кажа, че наскоро се прокъса леко ципа, доволна съм 25лв беше големия.
Март на връщане от Истанбул спряхме в Одрин и си взех мнооого голям твърд куфар за 120лв, ноооо предимството на меките куфари е че не се чупят. На връщане от круиза,на който бяхме април ми го счупиха  Sad
caresssss , като гледам високата цена на хотела(поне за моите дати) сте ок да се придвижвате с таксита - става хотела, метрото е доста далече. Пише, че има фри шатъл до Дубай мол, което също е супер.
За моите дати 4-11 септември успях да го букна с канселиране за 540 лв. за двама (7 нощувки). В момента цената за същите дати е над 900 лв. Изглежда хубав хотела, но и мен ме притеснява, че е далече от метрото. Другият вариант е с шатъла или с такси до Дубай мол (струва ми се близо) и от там да хващаме метрото....
Имам и няколко други въпроса. Тъй като целта на посещението ни е 1 година от сватбата (6 септември) се чудя кой е по-удачния вариант за вечерта - сафари или круиз с вечеря по Марината (със сигурност ще изпитаме и от двете като удоволствие, но се чудя точно в деня на годишнината кое да изберем).
Тъй като бюджетът ни е не особено голям... многоооо ли ще изпуснем ако не се качим на Бурж Халифа?
Също да питам рисуването с къна само на ръката ли е? Може ли и на глезен, рамо... ?

# 408

Сега се сещам, че и куфари трябва спешно да купувам.... Имате ли мнение по въпроса – за качество, марки, магазини..?

Ние преди Дубай си купихме този комплект, който според мен е доста изгоден и за сега съм много доволна:

http://mirano.bg/set-trolere-tene1-mirano

# 409
  • sofia
caresssss , цената е супер, взимайте го 2км са до мола, ще взимате такси ако шатъла не става.
Бурж Халифа аз лично ако се върна назад 100% бих я пропуснала и да си кажа от сега, че март няма да се кача пак

# 410
Nik.Net
За моите дати 4-11 септември успях да го букна с канселиране за 540 лв. за двама (7 нощувки). В момента цената за същите дати е над 900 лв. Изглежда хубав хотела, но и мен ме притеснява, че е далече от метрото. Другият вариант е с шатъла или с такси до Дубай мол (струва ми се близо) и от там да хващаме метрото....
Имам и няколко други въпроса. Тъй като целта на посещението ни е 1 година от сватбата (6 септември) се чудя кой е по-удачния вариант за вечерта - сафари или круиз с вечеря по Марината (със сигурност ще изпитаме и от двете като удоволствие, но се чудя точно в деня на годишнината кое да изберем).
Тъй като бюджетът ни е не особено голям... многоооо ли ще изпуснем ако не се качим на Бурж Халифа?
Също да питам рисуването с къна само на ръката ли е? Може ли и на глезен, рамо... ?

Ние пропуснахме вечеря по Марината,но пък се качихме на Бурж Кхалифа и ходихме на сафари. Като за годишнина Марината е по-романтичния вариант. Ние бяхме края на септември когато се качихме на Бурж Халифа,беше много ясно времето и се виждаше прекрасно. Хубаво е изживяването,само дето няма какво да правиш горе повече от 10 мин,за да си направиш някоя снимка. Не съжалявам(нали е най-високата сграда в света все пак). Сафарито за мен лично е УНИКАЛНО  изживяване,бих повторила и дори потретила,също е включена вечеря,така че може да мине като изненада за годишнината

# 411
Здравейте отново!
Сърдечни благодарности на caresssss за отделеното време , за доброто отношение и отговорите на моите въпроси на лично съобщение!

Установих , че ако организирам пътуването си самостоятелно , чрез букинг и самолетни билети чрез wizz спестявам около 100 евро / оферта по лични параметри и финансови възможности/, което все пак е нещо.
Ще бъда благодарна ако някой от по-запознатите ми помогне с ориентир на няколко въпроса ?
1. Хотел в Ал Барша или в Дейра при положение , че в програмата няма да имам включени екскурзии и посещения на описаните и най-често посещавани обекти. Интересувам се освен от наличие на басейн в хотела , приемлива близост на пясъчен плаж , посещение на фонтаните , на Мола на Емирствата и "златния пазар" ?

Благодаря предварително ако някой отдели от времето си за да ми отговори!

# 412
bebeOgi, от Дейра и Ал Барша, аз бих избрала Ал Барша. Peace

# 413

Барелина, благодаря !  bouquet

# 414
  • sofia
и аз! много ми е циганско в Дейра

# 415
и още едно за от мен. Само мога да споделя, че като обиколяхме в района на Дейра, бях много щастлива, че хотелът ни не е там - нямаше да мога да издържа цяла седмица да гледам....

# 416
  • sofia

ей така изглеждаше Дейра в петък в 13ч, направо улицата не се виждаше

# 417
Благодаря ви момичета за отговорите тук !  bouquet
Благодаря на Bogiana за кореспонденцията на лични съобщения!  Hug

Много отзивчиви хора видях , че има и затова ще си позволя да питам :
1. Не можах до този момент да намеря информация / актуална / за цената на златото в Дубай ? Може ли някой пътувал в последната 1 година да сподели?
2. Моля, също така за мнение / ако някой има опит и желае да го сподели/ какви разходи за храна, минерална вода , безалкохолно , кафе , посещение на плаж - пясъчен, таксита, транспорт / метро , автобус -сладолед са нужни на един човек на ден за да е о.к .Нямам ориентация, защото нямам идея от цени , иначе с курсовете дирахам - лев, дирхам - щатски долар и евро съм наясно?
3. Когато от даден хотел / не знам още кой , но в Ал Барша/ искам да отида до Дейра на пазара за злато как мога да се ориентирам с метро , с автобус кой и в каква посока да взема, още повече къде трябва да сляза ????
Сигурно звучи нелогично и глупаво , но питам и благодаря предварително ако някой сподели знание и опит касаещи моите въпроси . Не мога като Жоро с личния блог за Дубай да тръгна с книга с разпечатка 200 страници - абсурд , нямам никакво време да се занимавам с такова нещо.
Ние ще посетим Дубай / живот и здраве/ по- скоро като почивка на море и разходка за малко пазаруване отколкото за посещение на каквито и да било атракции. Ще гледаме фонтаните , ще видим каквото може , но така разхождайки се и минавайки покрай нещо.Нарочни екскурзии - не ни се занимава в това пътуване !
4.Знае ли някой какви са цените освен на златото , на дрехи / например якета, кенарени ризки и нещо подобно, дънки , както и на часовници, телефони , таблети / ? Изброените неща за които имам интерес да си купя къде мога да ги търся на по-достъпни цени - на някакви пазари и по-скромни магазини или ? Цените в МОЛ-овете убийствени ли са ?

# 418
За пазара - от хотела хващаш метрото /червена линия/, слизаш на спирка Буржуман и хващаш метро /зелена линия/ до спирка Al Ras. От там пеша 500-600м и сте на пазара. На връщане схемата е същата Grinning
Ето линк за метрото : линк
Ето карта от метро станцията до пазара: линк

# 419
Барелина , благодаря ти !   bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт