Пролет пукна, майно ле, Великден дойде! 156 Американски зайци скокнаха!

• 58 461
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
  • Емаесесаесесапипиа
На теб явно ти е трудно да разбереш, че някои хора /повечето/ имат сериозни финансови затруднения в началото при преместването си тук, и $1000 и кусур долара за зъболечение е непосилна сума.

Всъшност за 10000 става въпрос.... днес откриха, че нови два рут канала трябва да се правят, на зъби, на които дори не подозирах, че имат нужда от нещо докато не ме заболяха зверски в петък. Иначе още 4 коронки и 16 пломби, ако не възникне нещо в последствие, което е много вероятно. Май решаваме да тръгваме към  Мексикото. Ще се отчета като се върна...

# 376
 Само внимавай с пешеходстването в Ларедо, даже местните ги е страх. Стискам ти палци.

# 377
На теб явно ти е трудно да разбереш, че някои хора /повечето/ имат сериозни финансови затруднения в началото при преместването си тук, и $1000 и кусур долара за зъболечение е непосилна сума.
Предполагам знаеш кога съм си правила зъбите...всъщност идея си нямаш, бяхме току що дошли, мъжът ми си загуби работата (бяхме на ънимплоймънт иншуранс), аз бях бременна (което значи ,че никой не ме взе на работа) и ни се наложи да правим зъби.

Но пък съм губила зъб, заради неправилно лечение или лечение на пърче и знам колко скъпо е след това да вкараш всичко в ред. А и какво значи по емърджанси да летиш до др край на света.

Бейби, много е трудно да ако тръгнеш по -съдебен път. Имат си асоциация, която ги пази. При мен аз подадох иск и изчезнаха не само моите рекорди, ами и тези на съпруга ми

Последна редакция: вт, 07 юли 2015, 01:23 от Titina

# 378
  • usa
титина, не се заяждам, но може би ще помогне на другите ако споделиш как сте си оправили зъбите при американски зъболекари без доходи. взели сте заем ли? наистина не се заяждам, любопитно ми е. за мен не е случайно, че бедните хора дори със зъболекарски застраховки са масово без зъби.

fapua, имай предвид, че не всичко, което препоръчва ам зъболекар е необходимо, ако имаш възможност, потърси второ мнение. на 14годишния син на приятели например искаха да правят 7 - седем!, коронки.

Последна редакция: вт, 07 юли 2015, 03:10 от миз

# 379
Правихмне ги в Канада (там имах зъболекар на който вярвах), да теглихме заем. Тук съм ходила три пъти на зъболекар, първия - по спешност, след като започнаха да ме прехвърлят от специалист на специалист - самолета и в Канада (изпадат в ужас от използвани пинове - а в Бг ме убеждаваха, че е най-новото в технологиите). Може, но в България..сплавта от която се прави е толкова твърда, че всеки опит за премахване или пробиване, чупи зъбът. И така се сдобих с два импланта. Предложиха ми и мост, но това озн. да изпилят два здрави зъба...
На всичко отгоре всеки е работил на парче, това цялостна визия за челюст, изтъркване на зъби, заради различна височина, болки в гърба заради натоварване на лицевите мускули...не че и тук всички са на ниво, но търсиш. От колеги знам, че има офиси, където има финансов адвайзор и предлагат разсрочено във времето плащане.
Миз, съгласна съм, че ако имаш добра застраховка, и си от малък в системата...нещата са ок. Ако обаче идваш като нас и в един момент се появи проблем, не познаваш системата, за тях българските материали са неприемливи и влизаш в омагьосан кръг.

# 380
  • usa
не е въпрос само на добра застраховка. ние сме с много добра застраховка според зъболекари. не сме и зле финансово в никакъв случай, но като загуби съпруга зъб неотдавна, каза `майната му` и  реши, че дупката в дъното на устата е по-приемлива и може поне да изчака в сравнение с цена за имплант, която покрива един семестър учение в университет на отрочето... и се сещаш, че не на всеки дават заем тук, нали? както и не всеки може да се реши да вземе заем като е финансово отговорен и не е сигурен в доходите си? съгласи се, моля, че при избора на сигурна загуба на зъб като не можеш да му платиш лечението и вероятност да го спасиш, макар и с не 100% сигурно лечение в мексико или бг, избора на лечение все пак не изглежда толкова безотговорно, нали Simple Smile))?

# 381
  • Чикаго / София
   Напълно съм съгласна с миз. Човек понякога не може и $50 вноска за изплащане на месец да си позволи. За това пишех. Явно при вас проблема не е бил, чак толкова сериозен, все пак сте си позволили самолетни билети до Канада и заем, нали. Ние не можехме да си го позволим. И пред перспективата да стоиш с болки в зъбите, или да поемеш риска и да направиш, това което можеш за момента, за да си оправиш зъбите - избираш второто. Макар и с риск.  Ясно ми е и на мен, мисля и на fapua, че цената за в бъдеще може да е висока за това решение, но в момента явно е най-доброто което може да се вземе. Всеки се надява на късмет. Никой не ти гарантира, че и лицензираният зъболекар, няма да "си остави ръцете" и да имаш проблеми след време.

Успех fapua, и сподели впечатления после.

# 382
Простете за грубата намеса, но изобщо не разбирам fapua. И няма нищо общо с липсата на средства и ходенето до Мексико. Щото ако трябва да сме честни пътят и хотелът няма да са безплатни също.

# 383
 Ходих си до Бг. за да правя зъби и билета, двуседмичен престой и оправяне на всички зъби, ми струваше колкото естимейта след иншурънс тук само на единия ми проблем, иншурънса ми е приличен.

# 384
Цитат
Иначе още 4 коронки и 16 пломби
тук една коронка е $1000+рут канал още $1000,хайде да сложим и една по-евтина пломба $200.
Ники не си груба,то си е проста математика,а и жената ако си е с кола до там бензина и ще е не пове4е от $800,не съм на ясно колко стурват мотелите и хотелите в мексико но при всички случаи няма да струва $11000.Поради същата причина и аз ще си ходя това лято в бг,първо защото имам чудесен зъболекар в бг,не е много евтин(но пак излиза по-евтино от "лицензираните"тук0,и второ ще се видя с близките ми хора) два рут канала и 2 коронки тук биха ми стрували $4000,билетът ми до бг е $1300,ето пак стигнахме до проста математика.
Фапуа успех!

# 385
Фапуа, където и да решиш, проучи добре.

Вече работя само с лични препоръки и много четене в интернет. Машината за пари е наистина страшна. Миналата пролет нямах време да рисърчвам много и на сляпо отидох само след една препоръка при един, който заяви, че имам нужда от 7 коронки и н`ам си колко кариеса. Изписа ми антибиотик за венеца и докато ми дойде време за фолоу ъп, си намерих друг, който ми направи 3 коронки по МОЕ желание. Всичко си беше на мястото и беше въпрос на моя преценка кога да ги направя, но ми харесаха работата и материалите му.

Кой правеше оил пуллинг? Колко време трябва, за да свикнеш? Преди или след сутрешното кафе се прави?

# 386
  • Чикаго / София
 Ники, със сигурност ще излезе много по-евтино там да си направи зъбите.  Говорим само за финансовата страна на въпроса. Друг е въпросът, че мен би ме било страх да отида в Мексико и бих предпочела България, но всеки действа според ситуацията си.

# 387
Ойл пулинг-преди закуска/кафе. Работи добре с душ,като 1ва дейност за деня дорде още спя. Аз още не съм свикнала,оф и он съм, Sick но понеже има файда, та кери он. Дори и за 10ина мин да е само,пак е бонус. После зъби,флос,листерин и престава да е толкоз мазно..
*
Цените на мед.услуги са просто феноменални. Преди 2с. ДХ беше в болница за камък в бъбреците,само операцията е $ 28.459. Сега чакам сметките по престоя в скъпоценното заведение. Застраховката ни е сред най-добрите в града (унив.храни 1/3 град) и пак сме на черешата,с връх. Та да не се налага и превантивност до дупка..

# 388
Като казах заем, не е това, което нормално се има в предвид - имахме лайн оф кредит и от там. Купих билетите и тръгнах, а за болките- бях подута и на антибиотици, но нямах зъболекар тук...Инюе билета ми до канада е на цена като да си отида до БГ.
Като казах добра застраховка, имах предвид да си я ползвал от дете. При една добра поддръжка нещата ги държат под контрол.
В Мексико съм била няколко пъти, но дори и мексиканците (живеещи тук) са с предубеждение за гигурността там. Има ходшт на зъболекар в Панама или Коста Рика, точно заради сигурността там.

# 389
  • usa
анет, да се оправя дх и да не го сполетяват вече бъбреци! а ти си направи два ойл пулинга преди да отвориш сметката за анестезиолога  и три преди тази от болницата. да не кажеш после, че не си била предупредена!

Общи условия

Активация на акаунт