Пролет пукна, майно ле, Великден дойде! 156 Американски зайци скокнаха!

• 58 230
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Ако съм на Фапуа ще си направя блог. Доста ще е посещаван.

# 526
соу, бягаш по тъч линията ми се струва  Sunglasses

# 527
Тук зайци да искаш.... Замразени в багажника няма как да стигнат до тук... Технически невъзможно.

Като сме подхванали темата я кажете какви куриозни случки имахте в началото.
Аз ще започна първа. Влизаме в страната, емигрейшън офицерът ми казва, че е задействана с влизане процедурата за ССН , но аз нали чета какво казват хората в др форум сутринта вдигам мъжа ми и в офиса на службите. Изчакваме една порядъчна опашка от 100+ човека... За да разберем, че са задействани при влизане. Това и още няколко съвета от старите кучета дето се оказаха далеч от дйствителноста и си научих урока -вярвай само на официалните правителствени сайтове.

# 528
на нас само зелеите ни карти пристигнаха директно.иначе за сошъл номера трябваше да подаваме на място.

# 529
Пристигам пресна, зелена - ниво на английски от песни тип ''либидидби дау ю''. Започвам да гледам риалити шоута, да слушам живия език. И така шоу след шоу  що хаус уайфс изгледах...и имаше едно шоу ''women behind bars'' , много време се чудих защо все затворнички дават, а не печени барманки  Laughing Laughing

# 530
Разписах се с 3 имена на ИД. Жената каза "разпиши се" и аз си мисля "ще сравнява имената сигурно". Една година подписвах всички документи така.

# 531
пс.около нас къщите са над $700.000.С изискване даун пеъмънт 20%.
Процентите мисля зависят от това за какъв заем се класираш. Мишокът изкара един контракт в армията и сега има право на VA лоун, който те освобождава от даун пеймънт и няма застраховка заради това. А кънвеншънъл също можеш да вземеш, но плащаш въпросната застраховка на разликата между това колко даун пеймънт сложиш докато станат 20%.

Слушала съм само легендите за зайците в багажника, и аз съм ги изпуснала.  Laughing

...''women behind bars'' , много време се чудих защо все затворнички дават, а не печени барманки  Laughing Laughing

Joy

# 532
е как сте изпуснали...Родителите на дамата тръгваха с кола от Бг. и багажник пълен със замразени зайци и още нещо беше...Минаваха през Франция и Испания за да посетят и другите си дъщери и да освежат  леда, качваха се на ферибота и право в Сиатъл с тяхната си кола. Много забавни истории разказваше.
Защо никой не помни ника на потребителката?

# 533
  • usa
Родителите на дамата тръгваха с кола от Бг. и багажник пълен със замразени зайци и още нещо беше...Минаваха през Франция и Испания за да посетят и другите си дъщери и да освежат  леда, качваха се на ферибота и право в Сиатъл с тяхната си кола. 
... и така по два пъти на година.

# 534
  • Емаесесаесесапипиа
Добре че изяснихте това за зайците, че нещо не го разбрах две страници назад...

Историята ми до тук може да е невероятна, но всичко от нея ни се случи до сега. С пет деца и в България не сме много стандартно семейство. Само да поясня, че идвахме с други представи за живота и това, какво ще правим тук. Част от нещата на които разчитахме не се сбъднаха, част от други неща, които не очаквахме ни се случиха......като дойдохме всичко се оказа по-различно от както сме си го представяли, но изборът беше да се върнем или стоим - и за това тъпо и упорито стоим и правим каквото трябва да се направи въпреки нещата, които изникват.  И ни се случват и хубави и не толкова хубави неща...
Питах за медицински социални застраховки за децата - не можело. Трябвало или имигрант или поне от пет години пребиваващ в страната. Все пак ще потърся и други опции. Студентските оферти за застраховки  са много скъпи на човек.

# 535
  • WA, USA
спомням си че живееше при вампирите само, а и  зайците си ги спомням, ама после много ни се разсърди.

Мишки, ще вземате ли? Много се радвам. И аз като твоя Мишок започнах работа към щата че да мога да покажа колко съм надеждна, на чак щатския университет ме иска, ама май решихме да не се възползваме от това и ще наемем нещо като решим да се местим догодина, че още не сме решили къде и може да не ни хареса като се озовем там.

Кой знае какви изцепки не сме имали или не си спомням, само ми беше странно защо не ме разбират като кажа кант=can't ама те и другите американци не ги разбират саутджързиънз, така че не си го слагах много на сърцето. Строителството ми беше голям шок, всичко ни приличаше на бунгало на морето, а ето на че вече 8 години притежаваме едно такова.
За соушъл и ние трябваше да кандидатстваме на място, споменът ми е от една лоша намръщена леличка.

# 536
Руми, той записа, защото това беше единствения вариант към момента за сигурна работа и здравни застраховки, за да си народим деца и тн. Слава на Бога, че се върна жив и здрав от деплоймънт и да живее Трайкеър, от голям борч ни спасиха. А иначе тъкмо прочетохме част от документите за заема, има още газилиън страници.  Laughing Тъкмо ви се вайках за онази скъпата къща и решихме да прегледаме всички стари, които по една или друга причина не сме видяли. Дадохме оферта за друга, приеха ни я, направихме инспекция, тн. За десетина дни толкова много напредък имаме, колкото нямаше няколко месеца, пу пу пу!

Нищо, ама нищо не е както си го представяхме. Дойдохме септември, веднага намерихме работа, но мъжа ми напусна много бързо заради селски пинизи между колегите, с които работеше. Няколко месеца се видя в чудо със сменяне на работи, май месец бях резервирала билети да се прибираме, но в крайна сметка решихме да стиснем зъби и още да поостанем и да пробваме. И не съжалявам, даже така съм се размечтала, ах дано. Вързала съм няколко гюллета на глезена, да не летя много в облаците и си се надявам. Планове да искаш!

# 537
  • Калифорния, САЩ
Като сме подхванали темата я кажете какви куриозни случки имахте в началото.

Дойдох тук с годеническа виза. И след няколко дни отиваме да подпишем. Служителят ме пита: "Ти сигурна ли си, че искаш да се омъжиш?". А аз: "Yes" и въртя главата наляво-надясно (по български, т. е. тук това е НЕ). Така два пъти, човекът ме гледа озадачено, а аз му се усмихвам. ММ ме сръгва лекичко с лакътя и прошепва: "Кимни, кимни.". Усетих се накрая, кимнах.
   Все още се майтапим, че дори след 17 години гаджета, не съм била сигурна искала ли съм го или не  Wink.

Фапуа, аз също прочетох поста ти преди да го изтриеш  Hug Hug Hug.

# 538
Тази със зайците беше Форкс и "живееше" във Форкс, Вашингтон, имаше картинка на профила едно хъски. Освен това се оказа, че е неуравновесена тийнейджърка от Сандански, последната и мъка беше дали не е осиновена. Ама тогава на историята с близнаците и аз се хванах яко.

Новопристигнал гаф имаме и ние като Титина - пресни, пресни на опашката за ССН, даже и с 10 месечния тогава Мишо. Дойде нашия ред и жената вика, че трябва само да чакаме да дойдат по пощата.
Редовно навъртахме километраж да отидем до мястото, вместо да с еобадим по телефона, защото говоренето по телефона ми докарваше нервна криза, нищо не им разбирах ... и все още понякога не им разбирам, добре че съм се понаучила какво може да ме питат, та се пооправяме.

# 539
А куриозни случки да искаш...хем скоро Mr. Green обаждам се на АЕ, питат ме за номера на грейн кард. Аз спокойно обяснявам, че са ми я прибрали емигрейшъна. И така 15 мин, давам аз номера на паспорти, тя пак иска зелена карта. Хеле накрая я намерих сканирана, давам, не става.... Бях на ръба на нервна криза, докато накрая съществото не каза кредитна карта. На всичко отгоре, моята не е зелена, а и номерът го набирам още като звънна... Абе цирк.

Общи условия

Активация на акаунт