Пролет пукна, майно ле, Великден дойде! 156 Американски зайци скокнаха!

• 58 207
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Не е вярно, че няма написани правила. Информацията се изпраща до федералния резерв (31cfr)Под $10к се има предвид не само пари в кеш, но и др монетарни инструменти-чекове, травел, чекове, други.
На всичко отгоре сумата се декларира при подаване на данъчната декларация, т.е влиза в облагаемия доход.

# 631
  • The QC to be!!!
Не е вярно, че няма написани правила. ...
Къде пише на кого за колко $ над $10К ще искат обяснение от къде са дошли тези $, дали са негови и т.н.?  newsm78
В линка който дадох ги пише монетарните инструменти.  Peace Кредит карти не се броят.

България няма ли споразумение за двойно облагане с щатите?  newsm78

# 632
Къде пише на кого за колко $ над $10К ще искат обяснение от къде са дошли тези $, дали са негови и т.н.?  newsm78
31 cfr

# 633
  • The QC to be!!!
Къде пише на кого за колко $ над $10К ще искат обяснение от къде са дошли тези $, дали са негови и т.н.?  newsm78
31 cfr
То този код има над 10 раздела и не знам си колко си под раздели. Знаеш ли по точно или имаш ли текста където пише, че всеки внасящ сума над $10К ще бъде запитан да доказва пройзход?

# 634
Като превеждахме парите за даунпеймънт на къщата го бях открила, предполагам го иМам записано някъде из записките. Тогава от банката ми казаха къде точно да го търся и какви документи да им представим.
Иначе всекидневно пускаме подобни декларации за чековете, които изпращаме/получаваме.

# 635
  • Sunshine state
Вариант Б е да преведем парите на доверен човек там. Иначе откриването на сметка там е абсолютно задължителна за нас. Фея, не знам дали има такава банка тук,трябва да проверя.

# 636
Ако преведете парите на др човек в САЩ, той трябва да мине през това. ( приятел ни преведе над $10к да му купим една машина, видях се в приключение с декларирането им - добре, че правих износ на машината).
Варианти:
Превод през paypal (има такси обаче)
Електронен трансфер от бг банка към банка в Сащ. Трябват ти кореспондиращи банки. Можеш да си наредиш сама превода по електронен път (от твоя сметка в бг до твоя сметка в Сащ)

# 637
  • The QC to be!!!
Като превеждахме парите за даунпеймънт на къщата го бях открила, предполагам го иМам записано някъде из записките. Тогава от банката ми казаха къде точно да го търся и какви документи да им представим.
Иначе всекидневно пускаме подобни декларации за чековете, които изпращаме/получаваме.
Подчертаното е много важно, и разбирам защо са искали да се доказва. Вече е така когато става на въпрос за суми над $5К за закупуването на имоти.

Но не всеки внесъл $ над $10К в щатите трябва да дава обяснение.  Peace Да, попълва се документа в линка който дадох, но в него няма нищо свързано с обяснение и доказване от къде са дошли тези пари. Но винаги, както и написах преди, могат да питат за обяснение. НО не всеки питат. Както и винаги в момента в който имат и най малкото съмнение, че това са $ от определени дейности като дръг трафик и т.н. могат да бъдат конфискувани - а ти после доказвай, че не са от такива дейности. За последното има хиляди примери. Както и да е… доказване на произход на пари е вероятно, не важи за 100% от случаите при внос над $10К.

И да преведете парите по банков път ако са над $10К пак ще се декларират, но тогава и банката ще информира аи-ар-ес - по закон са задължени. А по принцип (знам го от банков служител) почти всички банки ги информират за суми над $5К, но за над $10К е закона, но те да са на сейф саид, го правят и при транзакции над $5К. Това го знам от 2 банки в щатите, и вярно инфото ми е от мин. година - може и да се променило вече.  

Най безболезнено е пазаруване с Бг. СС в щатите и плащането и на баланса в Бг. В днешно време може на някои места и наем да се плаща с СС. Закупуването на кола също може с СС до определена сума (зависи от дилъра), и т.н. Тогава, никой няма да иска никакви обяснения.  Wink

# 638
Baby* , благодаря много за насоките!

# 639
  • Sunshine state
Baby*, Титина, много полезни насоки, благодаря!   bouquet

# 640
Влизала съм в страната със кеш доста над 10К. Декларирах си ги. Никой никога не ме попита за произход. Мисля, че законово трябваше да ги декларирам при излизане от БГ също, но това не съм го правила.

Влизала съм и без да се усетя (носех кеш за приятели, пък лични мои пари, не знам още какви валути по джобовете ми) пак със сума надвишаваща 10К. Очевадно не съм ги декларирала...

Подкрепям Бейби за банковото инфо. Така и аз ги знам нещата, макар, че не съм си актуализирала инфото последните години (но и не съм чувала за промени!)

Преди год затворих последната си БГ кредитна карта, но сетъп-ът преди това беше следния - карта с мин. такси за плащания в чужбина, с малка год такса беше линкната към дебитна сметка от коята всеки месец автоматично се прехвърляха сумите, похарчени по СС. Дебитната сметка си я захранвах от 2 други мои сметки чрез електронното банкиране на съответните банки. Цялата галиматия ставаше изцяло и изключително онлайн, без да занимавам приятели и роднини с моите глупости.

PS Това работеше безупречно преди 10-11 год. ПОследните 5 не съм поглеждала онлайн банкиранията/апликациите на БГ банките, но предполагам, че нещата са много по-добре организирани и модерни. Най-изнервящото нещо, което може да ви се случи е секюрити сертификати/ел.подписи проблеми и висене на тел с ИТ отдел на банката, а също и изтекла и предиздадена карта, която искат да се вземе на място Rolling Eyes

Ако имате приятели по банките или просто хора, които са в час ги питайте за препоръки. А и в края на краищата един банков превод не е толкова скъп, че да налага толкова заигравки и времезагуби. Пари по сметка на приятел не бих пращала, няма нужда и с това да бъдат ангажирани.

Последна редакция: нд, 23 авг 2015, 11:20 от Agent Provocateur

# 641
Момичета,  един въпрос далеч от темата, която обсъждате, но ми е дошло на главата... Simple Smile
Родителите ми ще идват на гости,  има ли някаква опция за предплатена карта за телефон без договор, както в България, на някой от мобилните оператори тук?

# 642
  • WA, USA
Момичета,  един въпрос далеч от темата, която обсъждате, но ми е дошло на главата... Simple Smile
Родителите ми ще идват на гости,  има ли някаква опция за предплатена карта за телефон без договор, както в България, на някой от мобилните оператори тук?

да има много такива телефони pay as you go се казват обикновено - отиди в най-близкия оператор или Уолмарт и попитай.

За парите няма какво да кажа, нямаме опит, не сме декларирали преди като сме носили, може да не е било правилно, нямали сме последици.

# 643
Аз все още карам с такава карта, чакам да дойде време за нов телефон, за да подпиша договор  Mr. Green

Аз съм с т-мобайл, talk, text & data, unlimited за $55 с tax и fees за онлайн плащането.

Рекламират и по - евтини, на спринт, мисля. От walmart аз взех в началото (за месец, два) и не работеше data-та. След няколко часа висене на телефона със съпорт, се отказах и след време взех т-мобайл.

Ние всички пари прехвърлихме по банков път, като се преместихме тук. При това онлайн, защото на мм сметките бяха в Лондон. За къщата прехвърли $20к и не сме имали проблем. Мисля, че трябваше да се обади на банката, за да потвърди трансфера по телефона, но това беше.

Аз прехвърлях от пиреус без проблем малки суми (под 1000лв), докато не си забравих паролата за онлайн банкирането и както каза Агент, тя трябва да се смени на място. От миналата пролет не съм се прибирала и тази сметка си седи, не знам колко пари има останали в нея, защото не мога да проверя. Яд ме е малко, че вървят месечните такси там и не мога да я затворя, докато не се прибера.

Моите родители също прехвърлиха пари на моята сметка за престоя тук (така предпочетоха) и таксите бяха под 50лв.

# 644
  • Sunshine state
Изобщо не знаех,че ще вкараме в приключения нашия приятел като му прехвърлим пари,но той сам го предложи. Може би и той не е знаел. Вариантът да си вземем картите ми се вижда най-привмлив.

Общи условия

Активация на акаунт