Пролет пукна, майно ле, Великден дойде! 156 Американски зайци скокнаха!

• 58 197
  • 741
  •   2
Отговори
# 660
Pupitka, а защо не банков трансфер - попитахте ли какви суми може да прехвърляте по банков път онлайн? Мисля, че моята банка пращаше смс на българския ми номер с код за потвърждение и толкоз. Аз съм прехвърляла все под 1000лв, но предполагам може и на няколко пъти да се направи, ако има някакви ограничения за сумата.

Разнасянето на толкова много кеш по джобовете ми се струва много странно на мен  newsm78

# 661
... но ме поздразни изказването, че едва ли не разчитаме само на хорска помощ, което изобщо не е така.
Както и да е, днес ходих до моята банка и ги попитах как действаме в този случай, а те ми отговориха, че не би трябвало да има проблем при теглене от техен банкомат с карта Маестро.  Peace
Kakво се разбира под "техен банкомат"

Малко четиво за кафето (Муха ми е лична приятелка, която поради благородност душевна и наличие на време не се уморява да отговаря последните 10 год на въпроси на нови емигранти. Също така е много компетентна и факир на търсенето в Гугъл)
http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/3030215/page/0/fpart/all/vc/1

За непознати си мисля само най-лошото, до доказване на противното  Mr. Green  За приятели - също  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 662
  • The QC to be!!!
Ами така ми казаха. Служителката като че не бе много сигурна. Каза,че нямало проблем от бг сметка да се тегли,но трябвало да се проучи дали банкоматите на местно ниво работели с моята каръа….
ooooh!
А...Ще декларираме надвишаващата сума и толкоз. Crossing Arms
Така би било най добре.  Peace

# 663
Декларира се цялата сума, а не надвишаващата

# 664
За гифт-таксите да кажа, ако даряващият не е Ам. гражданин/резидент и изобщо няма общо с УСА, никой (нито даващ, нито получаващ) не дължи никакви такси в УСА, каквато и да е сумата.
Но като тръгне да превежда пари (над 5 хил лева) от българска банка - трябва да декларира произход. Това, няма да е проблем, защото ще покаже, че парите са му били дадени преди това от същите хора, на които ги праща.

Пупитка, като цяло с български дебитни и кредитни карти може да се пазарува и да се теглят пари в кеш (мисля около 0.5% е таксата за кеш), просто е малко по-досадно, защото ги блокират по-лесно (заради чуждите транзакции) и всеки път трябва да се обясняваш на бг къстъмър сървиз. За предпочитане е да не е Маестро, макар, че Маестро приемат почти навсякъде, където и Мастъркард.
Да се декларират парите не е проблем, още повече, че сумата съвсем не е чутовна, но не бих се разхождала с всичкия кеш, който имам, по джобовете. Не искам да звуча като начална учителка, но можете ли да си позволите риск да загубите тези пари? Неразумно ми се вижда, при положение, че има няколко други начина да ги преведете до УСА.

Вземете си 1000 долара + останалите пари в 1 кредитна и 1 дебитна карта от БГ и като си отворите сметка, си банков трансфер си прехвърлете останалите пари в американската. Ще ви струва 40тина долара в такси, разделени между получаващата и изпращащата банка. В днешно време, при наличието на толкова електронни методи за движение на пари, кеш има нужда да носят само хората, които имат причина да не декларират парите Peace

Джейн, как е в НЙ, ходихте ли?

Последна редакция: чт, 27 авг 2015, 11:45 от Лeни

# 665
Лени, не още, на 7 септември пътуваме от Вашингтон за Ню Йорк. Родителите ми пристигат в понеделник. Аз вчера чистих 7 часа Simple Smile)

И аз точно това се опитах да разбера - защо се обсъдиха всички варианти освен обикновен банков трансфер?

# 666
Хюстън, имаме проблем.  Mr. Green Кажете, моля ви, за тези хлебарки! Чета разни форуми за новодошли или плануващи да се местят в Хюстън и всеки втори пост е за хлебарки. Направоооо започнах да се депресирам  Laughing

# 667
Хаха, сладките летящи хлебарки, големи колкото българско врабче? Няма да се плашиш в Тексас всичко е голямо, гълъбите ни са като кокошки Laughing Но Флоридските хлебарки са по-едрички от нашите Laughing Това лято съм виждала само една, но си ги има живеят си, но не са домашни, а и посуми имаме разхождат си се и зоровци наминават, а цикадите са по-грозни от хлебарките Laughingняма да им се плашиш.

# 668
Хлебарките са големи, цикадиите също. Песента на цикадиите в началото звучи в началото като песен на щурци, но много по силна. Купонът е като ги видиш как се търкалят в краката ти или се заплетат в косата ти. Иначе и огнени мравки имаме (голям проблем), и гущери и змии. Комарите ни са малки, но хапят много качественно.
 Хлебарки има ужасно мниго в рентал пропъртийс

# 669
Благодаря за разясненията! Тези гадинки са ми фобия и ще се надявам на късмет и силни препарати за апартамента тогава. Комарите не ме плашат, родом съм от речен град с много комари, та имам някакъв тренинг. Влагата и жегата също не ме плашат.

# 670
И комарите и влагата и жегата са нещо, което не можем да сравним с тези в Бг. и аз си мислех, че комарите от Силистра няматя аналог, но тези са.....абе ела да видиш. Доброто е, че на жега и влага се свиква.

# 671
Titina, аз пък съм от Видин  Grinning Дано ги видим скоро-скоро американските комари! Сега се сещам и за още един плюс, който обсъждахме с мъжа ми, на заминаване скоро след визите- ще пристигнем в някакви по-човешки температури около февруари-март, а не лятото директно.

# 672
Джейн, хареса ли ви НЙС?

Хиър, трябва да ти призная нещо.

Всеки път, когато пълня каната "Брита", се сещам за свекърва ти  Laughing

Допълвам.

Внимавайте, ако купувате So Delicious Dairy Free продукти. Последният път взех 12 кисели млекца (бадемови с ягоди) и трябваше да изхвърля 6 заради силно изразен мухъл: плътни, зелени петна с размер над куортър.

Първите ми две оплаквания доведоха единствено до извинение от страна на фирмата, обещание да уведомят ОТК и обяснение, че подобно нещо се случвало по-често с органик продукти.

Чак когато отговорих, че е недопустимо правилно съхраняван продукт със срок на годност 10/1/15 да е в толкова лошо състояние и че няма повече да купувам тяхно производство, тогава ми предложиха и купончета. Не връщане на парите, а купончета.

Как ли па не. Няма количество купончета, които да ме накарат да купя отново подобен продукт. И парите да ми върнат, пак ще избера друга фирма.

Последна редакция: нд, 13 сеп 2015, 00:05 от Фея Кръстница

# 673
Не знам на какво се дължи, но понякога като правя кисело мляко, и престои по-дълго се появяват червени пеъна по повърхността. А е органик млякото,

# 674
С влагата и жегата не се свиква в Чикаго нямаме хлебарки или поне аз не съм видяла,цикадите са гадни звука е побъркващ,комари също няма поне където сме ние.

Общи условия

Активация на акаунт