СЕДМИ КЛАС - 61

• 40 616
  • 765
  •   1
Отговори
# 90
Времето за работа по първи модул е достатъчно малко. Гледайте всички естествени нужди по възможност да бъдат задоволени преварително. Всяко пикане, ядене и пиене по време на тази първа част, могат да изиграят лоша шега на всички. Това не са пеленачета, които да не могат един час да издържат без да джвакат солети или шоколад. Да не говорим колко дразнещо е това за всички останали. След края на първи модул, могат да ходят до тоалетна.
Винаги има деца, на които от притеснение им се дохожда до тоалетна. По принцип, до края на първи модул не се допуска децата да излизат от стаята, но практиката показва, че не само има места, където това се случва, но и квесторите пречат на работата, дезинформират децата, подсказват (къде грешно, къде вярно). Така че, важно е децата да знаят правилата и да не се подвеждат по казаното от квесторите, защото всяка година има немалко случаи на неинформирани учители.
Или казано в резюме - гледайте всичкото ядене, пиене и тоалетни да приключат преди началото на изпита, за да не се разсейват децата и да си "изяждат" от времето за работа. Не по-малко важно - да знаят добре правилата за провеждане на изпита, за да избегнат подвеждане от страна на квестори, родители и други деца. Също много важно - в никакъв случай да не се опитват да преписват или подсказват. Обяснете на децата си, че по време на изпита всички приятели са им съперници и се борят наравно с тях за място в едикоеси училище.

# 91
  • София
Бабаади, абсолютно съм съгласна с мнението ти.

# 92
Детето ми има урологичен проблем. На олимпиадата по химия това го е прецакало. Дали са теста около 45 мин след настаняване в залата. Работил е 1 час, след което позивът е станал неудържим. Предал и излязъл. След като се изпикал, се сетил какво го питат в едно от подусловията, което не е решил, ама след дъжд- качулка. Било е елементарно, ама! За да нестане пак същото, трябва да съм предварително готова за всякакви обстоятелства. Нямам против и с уринатор да го пратя, стига да му позволят да го ползва, ако не го пускат да иде.
В тоя ход на мисли- колко по-късно от началния час реално дават материалите и започват да пишат? Има ли и тук латентно време? Щото в него мехурът се пълни..........

# 93
  • Пловдив
ra2, има. Все пак паролата за разсекретяване на варианта се дава в определен час. След това има технологично време за размножаване на изпита. Зависи колко деца има в конкретното училище. Едно е да са две паралелки с 18 деца, друго 8 по 25.
Добре е да си организираш всичко предварително, а и квесторите са учители от други училища и няма да знаят за проблема на детето ти.

Честит Празник на всички празнуващи! /Цветница или Великден/!!!!!

# 94
  • София
ако трябва и памперс да си сложи, важното е да изкара изпита!

# 95
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
ако трябва и памперс да си сложи, важното е да изкара изпита!
И аз щях да предложа памперс, никой няма да знае, въпросът е дали ще може да го използва, хората в съзнание трудно вършат тази работа в памперс.  Дори нашите пациенти, които са неподвижни, но адекватни често не могат да уринират в памперс и предпочитат на количка да ги водят до тоалетна

# 96
  • София
Може да е смешно, но е все пак някакъв вариант, поне може да се обмисли, изпитът е важен. А и е доста възможно това да подейства успокояващо предвид целия стрес от изпитното преживяване и да не засили допълнително позивите.

# 97
Днес Детска академия пусна дата за SASMO, която съвпада с Дружба 7 и ме вкара в чудене.

# 98
  • София
какво е това?

# 99
Сингапурска математическа олимпиада; мисля, че моята ходи миналата година.
http://mathsolympiads.org

# 100
  • Пловдив
Някоя майка от Пловдив с дете, което е било на ПИ по БЕЛ в ОМГ?
Да виждате резултатите на децата? че при мен линковете не са активни, та се чудя къде е "повредата" - при мен или при тях.  newsm78

# 101
И при мен не са активни.

# 102
  • Варна
Има резултати от ПИ във Вектор на 28 и 29 март.

# 103
  • No Line On The Horizon
Аз виждам резултатите от ПИ в ОМГ Пловдив. Ако има желаещи, мога да погледна.

dundi73, изпратих ти на пощата резултатите на нашите деца.

# 104
То и аз ги видях ама по-добре да не бях.

Общи условия

Активация на акаунт