СЕДМИ КЛАС - 61

• 40 503
  • 765
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Варненки, в събота мисля в 1 ЕГ също ще има Ден на отворените врати . Влезте на сайта на гимназията!

# 706
  • Варна
Доволна съм от родителската среща в училище. Много подробно ни обясниха, стъпка по стъпка как преминава седмокласната галимация.  Grinning Позаписах някои работи, но така или иначе от тук не мърдам за да не объркаме нещо.
На излизане от залата се запознах с класния ни ръководител-вие ли сте класния ни на еди си кой клас(разпознах го от снимката му във фейсбук),да- аз съм.  Mr. Green Много умни били децата, много хубав клас.
Девойката докато се напъва по пробни, мама и татко ще ходят малко да починат в Малта, че после започваме летния сезон. Притеснено ми е малко, че ще я виждам по-рядко и то точно, когато ще има най-голяма нужда от подкрепа, но трябва да се справим.  Hug

# 707
  • София
Пък аз изпуснах нашата родителска онзи ден, защото бях дневна. Росен ми беше казал, че ще има друга допълнителна за седмокласниците и аз се успокоих, че важното няма да го казват тогава, но се оказа, че са съчетали нещата Sad
Мислех да звъня на класната, но се отказах. Тя милата е толкова зле информирана и толкова далеч от нещата, че едва ли ще ми каже нещо, което тук да не мога да науча, та и отгоре Laughing
Винаги съм била добре и подробно информирана за всичко, благодарение на форума и Вас  Hug
На децата също би трябвало да разяснят в подробности, все пак те кандидатстват ,а не родителите им  Peace

Утре няма да е на училище дзверо, защото ще ходи на републиканско Shocked Тренира от вчера, дето се вика, но треньорката го агитира, не че ще се класира за на пред (защото в събота е и на пробен и ако вземе да премине случайно квалификациите ще трябва да мисля варианти Laughing), но ей така за спорта ooooh! Лошото е, че имат математика утре и започнаха успоредниците и като знам колко добре са списани учебниците, се притеснявам да не пропусне нещо, което да не може да научи сам после Confused

# 708
  • Варна
Аз под сурдинка научих от шефката в школата ни, че детето има отлична оценка на последния ПИ математика. Някои работи били разсекретени вече, а нали я видях на родителската среща, та минах да я поздравя, представих се чия майка съм и така.  Laughing
В събота ще се разминем с детето, когато ще е научило вече окончателните резултати.

Лиани, в темата ще си помагаме с инфо, да научим всичко необходимо, не се тревожи.  Hug Успех на Росен на състезанието!

# 709
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
Добра вечер. Днес хич нямах време да пиша. Прегледахме набързо във сайта на РИО-Пловдив специалностите. Ми много ми се видяха тия паралелки и така ми се струва, че място за всички ще има. Моята мома нещо взема да се ослушва и за Хуманитарна гимназия във руски. Има време разбира се. Ще мислим, ще решаваме.
Във училище по физика и химия нестига че е зле, ами имали още цял раздел за вземане. Кога ще го преподават, научават, матури....Небъдна работа.
Иначе госпожата ни по математика от уроците ни препоръча едни тестове да купим за решаване и утре ще видя в книжарницата където ми каза че ги има. Ако има желаещи мога да ви споделя какви са.
Иначе днес следобед решава задачи, утре имат спортен полуден, след което ще разпуснат на пицария с приятелка и от там пак на уроци по математика. Във събота ще е на пробна.
Не ни е много натоварена програмата, нормално са ни разпределени задачите.

# 710
  • София
Стейси ,благодаря   Hug  Браво на момичето  bouquet Ще се справи и само.

Моят заплес седнал да пише нещо по литература и пише ли пише. Влизам да го видя какво прави, какво толкова пише, а той...хванал да чете детска книжка  Shocked  Много му се сторила интересна и решил, че ще е късичка и така писа домашно до 22,30 ooooh!

# 711
  • столицата
Ха.-ха. Има доста интересни детски книжки. И аз не им устоявам понякога.
Да питам и аз нещо. Вие как проверявате съчиненията на децата си,особено ако  не ходят на уроци или школа? Аз не мисля, че бих се справила. Тестовата част е ясна,но преразказите?

# 712
  • София
И понеже днеска явно ми е ден за писане, да споделя и друго. На РС, когато попитаме за оценки и се почва едно обяснение от страна на учителите, че видиш ли ние излишно се притесняваме. Как да не бъдем бележкари, как нямало значение оценката, как те нарочно понякога пишели по-ниски оценки та да стимулирали децата и разни ей такива. ама как да няма значение, като всичко си има значение. Айде, ЗИПовете няма значение да кажем. Ама госпожата по БЕЛ вика при всяка ниска оценка родителя идва при мен, сякаш че аз съм виновна. Ама детето ако не е учило и претенции за оценка няма. Ама като знаеш че е учило детето и на уроци ходи и накрая една тройка да изпляска. А във нашия клас има случай 2,3 и 4 в клас по олимпиади и състезания 6. Другото тройка на контролна, връща я, следващия час изпитва на същия материал и има 6. Това са примери не от моето дете, а споделено от родители в класа като си говорим.
При вас подобни случаи има ли? Става въпрос за деца, които учат, стараят се, родителя следи нещата. Тези които по принцип не учат те нямат и претенции.

Всяка година се въртят тези неща в училищата. Не зная тези хора акъл имат ли, нарочно ли го правят, не им пука ли, вярват ли си... Направо избеснявам как така могат да говорят възрастни хора. Много се съмнявам, ако е за техните деца, да мислят по същия начин. Не е възможно възрастни хора, завършили висше образование, т.е. минали през ситото на важността на стотните, да говорят такива глупости. Вместо да помогнат на децата, те правят всичко възможно да ги закопаят. Единственото положително нещо е, че децата виждат как трябва да мислят за себе си, защото не могат да разчитат на чуждите хора, дори когато тези хора са авторитети. Житейски урок, така да го нарека. И многоо добър повод за сближаване на родителя с детето 0 детето усеща, че може да разчита само на родителите си.

# 713
  • Пловдив
Ха.-ха. Има доста интересни детски книжки. И аз не им устоявам понякога.
Да питам и аз нещо. Вие как проверявате съчиненията на децата си,особено ако  не ходят на уроци или школа? Аз не мисля, че бих се справила. Тестовата част е ясна,но преразказите?

Аз не съм съвсем боса в материята по БЕЛ, но пък не това ми е основното занимание. За съчиненията-разсъждения търся структура - увод, изложение, заключение. Трябва да мога да открия тезите и защитата им, ясно формулирани увод и заключение. В противен случай се преработва, докато тази схема не бъде изпълнена. Добре, че с тази гадост приключиха първи срок. Догодина ще го мислим, живот и здраве.

За преразказите - на страницата на МОН има много симпатична табличка с критерии за оценка на преразказа. По нея човек без опит може да се ориентира какво се търси в преразказа. Аз основно гледам да няма пропуснати моменти, да се спазва глаголното време, да няма повторения, лексикални неточности и разбира се всички думи да са написани правилно и запетайките да са си на мястото. И го чета поне 2 пъти /в зависимост от сложността на текста/.  Peace

vivianka, гледайте и двата списъка, току виж девойката си хареса и нещо по-различно от ЕГ, което да сложите на по-задна позиция. Ако не й стигне балът за ЕГ, хуманитарната гимназия не е лош вариант. Така че не го изключвайте. Разгледайте професионалните гимназии. Аз лично съм набелязала 26 паралелки от двата списъка, като само първите 2-3 позиции са ни ясни. Девойката ще има време да мисли, да реди и да променя желания.   Simple Smile

# 714
  • Sofia
Ужас! Има дете с такова име?!?
От списъка на участниците в "Талантлив химик"...

Скрит текст:
Путю Ибрахимов Хасанов   12 СОУ "Цар Иван Асен 2"
Може и да е някаква странна шега, ама...

# 715
  • София
сигурно е Петю, ама има опасност да му излезе прякор на детето заради печатна грешка. Е и У са съседни клавиши, лесно е да се объркат на БДС.

# 716
Нищо не проверявам по БЕЛ, само ще объркам моята. На 2-3 пъти видях промени в това, което сме учили ние и новите правила, най-вече в правописа на думите.
Щерката пък се разболя, брат й също, явно някакъв грип върви. Температура, главоболие, ако не се закрепи днес, на никакъв пробен няма да ходи утре в Междучасие. Така или иначе, в училище започват серия пробни и който е под 5,50, му дават упражнения и за вкъщи. Щерката каза, че ще иска упражнения даже и да е над 5,50, чак ме учуди с този си ентусиазъм.

Последна редакция: пт, 24 апр 2015, 09:04 от Анонимен

# 717
  • Варна
Аз под сурдинка научих от шефката в школата ни, че детето има отлична оценка на последния ПИ математика.

То и моя е на опашката за шестици, ама ще видим като излязат резултатите. Ако съдя по сложността на задачите, би трябвало отличните оценки да са доста. Wink Но пък се наддявам да придобие малко повече увереност, че иначе с трудните задачи доста се смачква. Whistling

Преразкази съм проверявала два-три пъти, критериите ги има, не е трудно да види човек накъде са нещата ориентировъчно.

Последна редакция: пт, 24 апр 2015, 09:14 от julisa

# 718
  • Sofia
сигурно е Петю, ама има опасност да му излезе прякор на детето заради печатна грешка. Е и У са съседни клавиши, лесно е да се объркат на БДС.

Аз не пиша на БДС и не мога да направя такава релация, но, доколкото знам, имена, завършващи на -ю се водят стар правопис и от поне 30 години се изписват с -ьо.
Дано да е грешка, но пък не гледат ли тези хора...

# 719
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен

vivianka, гледайте и двата списъка, току виж девойката си хареса и нещо по-различно от ЕГ, което да сложите на по-задна позиция. Ако не й стигне балът за ЕГ, хуманитарната гимназия не е лош вариант. Така че не го изключвайте. Разгледайте професионалните гимназии. Аз лично съм набелязала 26 паралелки от двата списъка, като само първите 2-3 позиции са ни ясни. Девойката ще има време да мисли, да реди и да променя желания.   Simple Smile

Разгледахме ги снощи и така като я слушам мойта седмокласничка доста се ориентира към хуманитарната. заради руския език и затова, че е доста по-близо до гара/ автогара в сравнение със другите езикови гимназии. Въпреки че първото и желание беше да учи там. Ние имаме и поръчан справочник от инспектората, но казаха че ще е готов в началото на май. Ще редим специалности, ще мислим.... Но за мен лично най-важното е че тя самата има желание. Не е като да я карам аз.

Жасмин, незнам какъв ви е вируса, но взимай сериозни мерки. Тая година моята мома хем е голяма всички вируси изкара, а с малкото и до болница стигнахме, защото не можа да се пребори. Последния точно такъв беше във началото със температура, главоболие, след което и с болки по цялото тяло. Но температурата 4 дена си я поддържаше и много трудно се възстанови. Иначе във отделението педиатъра сподели, че никога не е било като тази година масово големи деца боледуват във сравнение със минали години. И действително беше пълно със големи деца.  Извинявам се че се впуснах във такова обяснение, но много ми дойде и на мен със тия вируси.

Общи условия

Активация на акаунт