СЕДМИ КЛАС - 61

• 40 497
  • 765
  •   1
Отговори
# 720
  • Пловдив
vivianka, и за хуманитарната пак ще трябва да ползва градски транспорт. Не бива местоположението на ЕГ да ви отказва от тях. Помисли - 25 мин. с влак от Асеновград са точно, колкото да стигнеш от Тракия до центъра.  Peace От гарата има директни автобуси до ЕГ. От нашия квартал примерно няма /както и до ОМГ/ и евентуално моята ще прехвърля. Момчето на колежката ми пътува всяка сутрин от близко село /20 км/, от автогарата на автобуса, училището е до КАТ. Ами няма проблеми момчето с пътуването. До началото на учебната година сам в Пловдив не беше идвал.  Peace Два пъти се изгуби на връщане от училище, с малко навигация по телефона сам се "намери".  Laughing След една учебна година се оправя чудесно из центъра и даже до работата на майка си идва /на г..а на географията/ в подстъпите към Столипиново.
За мен едно от предимствата на ЕГ" Ив. Вазов" е че не са на смени, учат само сутрин. И вторият език задължително е руски.  Grinning

# 721
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
Май притесненията за това как ще се справи детето в големия град са само за майката  Laughing  Децата доста по-бързо се справят, отколкото си мислим ние. Rolling Eyes 
За ЕГ" Ив. Вазов"  си права и е едно от първите ни желания. Другото е че много деца от Асеновград пътуват в тази посока и няма да е сама. Все ще си намери другарче. Абе, основните ми притеснения са относно пътуването. Да не загуби, да не и се случи нещо....като всяка майка.

# 722
  • София
По БЕЛ нищо не помагам - учила съм тия неща преди почти 30 г. Най-много да я объркам. Има добра учителка както в у-ще, така и на курса. На самата нея много и се отдава БЕЛ, отделно чете много. За сега показва отлични резултати на всички пробни, на които се е явила. Чат-пат ме моли да проверя някой преразказ, който е направила самостоятелно в къщи. Правя го по таблицата, която dundi спомена.

Виж по математика активно участвам в процеса.  Grinning

# 723
  • нейде там, където ....
По БЕЛ - преразказите спорни въпроси от тестовете се носят на учителката, в часовете за консултации.
Предишна година имахме случай на дете, при което имаше голямо разминаване в оценките - в училище и школата. Поговориха, изясниха се нещата - различни типове задачи, различна сложност, малко повече нерви и престараване тук-там. Успоредно с школата, детето започна да ходи в часовете за консултации. Като се изясниха критериите - няма проблем с покриването им. Беше полезно и за другите деца.

# 724
Май притесненията за това как ще се справи детето в големия град са само за майката  Laughing  Децата доста по-бързо се справят, отколкото си мислим ние. Rolling Eyes 
За ЕГ" Ив. Вазов"  си права и е едно от първите ни желания. Другото е че много деца от Асеновград пътуват в тази посока и няма да е сама. Все ще си намери другарче. Абе, основните ми притеснения са относно пътуването. Да не загуби, да не и се случи нещо....като всяка майка.

В класовете и на двете ми деца има доста дечица от вашия град. Никакъв проблем не е пътуването. Едното ми дете дори няколко пъти ходи във вашия град да играят футбол. Пътят е кратък, а и транспорта е добре уреден. 
Струва  ми се безсмислено да се редят желания от сега като още не са излезли резултати, статистики.  Сигурно е, че детето има желание, но то би се изпълнило с едно-две училища. Ако иска език - при добро класиране - езиковите гимназии, при по-слабо - хуманитарната. Там езикът през цялото обучение е  с хорариума на езикова гимназия, а и преподавателите са им много добри.  Ако иска професия - към съответното професионално училище. Малък е шанса само за СП в ОМГ.  Там по традиция влизат деца с много висок бал, и то само 26 за цялата област. Но над 5-6, хайде максимум 10 паралелки... и то в нашия неголям град - някак си не виждам смисъл.

# 725
Ходих на контестация за ВМС, щерката я бяха ощетили с 5 точки, не бяха преброили 2 вярно решени задачи, сега има 86 т., вместо 81.

# 726
  • Варна
За професионална гимназия трябва медицинско свидетелство.
Специално ли е свидетелство(да знае детето какво да каже на личния лекар) и има ли някакъв срок на валидност т.е. ако го извади в началото на май, нали ще важи до 16-19 юни?  Crazy
Тези дни детето има час при ЛЛекар, та да я свърши и тази работа.

Да не забравя довечера да накарам девойката да си намери ученическата лична карта, че тя е важен документ за матурите.

# 727
  • Пловдив
Стейси Грей, ЛЛекар трябва да знае какво медицинско да даде, трябва да има цветоусещане. За валидност не знам. А не може ли да го извади по-късно?
Освен с ученическа лична карта може да отиде на матурите с лична карта, ако вече има, или с бележник. Т.е. с документ, на който има снимка.  

G..D.., сама знаеш, че желанията не се редят според резултатите от изпитите и според статистиките, а според желанията на детето/семейството. От резултатите зависи само броят на желанията в заявлението.  Peace

# 728
  • Варна
Ох, Дунди, то тогава точно за направление за очен лекар ще ходи.
Искаше ми се да подготвим всичко, което може още от сега.  Crazy

Вчера ни предупредиха, че само с лична карта или ученическа лична карта се явяват на матурите. Специално за бележника казаха, че не става.  Crazy

# 729
  • Пловдив
И каква е разликата между ученическата лична карта и бележника, че не ми е ясно?  newsm78
И двете са с печат от едно и също място и с еднаква степен на възможност да бъдат фалшифицирани. Т.е. и двете реално не са документ за доказване на самоличност. До миналата година можеше с бележник, сега на можело.  ooooh!

Личната карта си е официален документ за самоличност, но точно в 7 клас една доста голяма част от децата не са навършили възраст за такава.

# 730
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
Ние по времето на матурите няма да имаме възраст за лична карта, а пък дали със ученическа карта или бележник ще разбера на РС, въпреки че за вече даже бележника е с по-голяма тежест. Обаче сега като се замисля наистина може да е с карта, защото бележниците на някои деца може да са събрани от класен .

# 731
Гледах миналогодишния инструктаж. В него пише само  " документ за самоличност" без никакви уточнения.
Ако не се допуска явяване с бележник, а детето няма лична карта и ученическа лична карта и сте притиснати от времето, вероятно международен паспорт би свършил работа ( ако има такъв).
Но пък до 20 май има достатъчно време за издаване на нова ученическа лична карта.

# 732
  • Пловдив
Като казахте събрани от класен - миналата година в селото на колежката класната беше събрала нарочно ученическите карти и бележниците на седмокласниците, за да не ги загубят преди матурите. А пък служебните им бележки бяха залепени с тиксо по чиновете, пак със същата цел. И родителите се оказаха без служебни бележки след това трябваше да си искат нова разпечатка, с разправи, разбира се.  

# 733
  • София
Бъдете готови и с бележника, и с ученическата лична карта. Ако сте я изгубили, направете си нова.

# 734
Със сигурност си е затрил ученическата карта, последните няколко пъти ходи на кино с бележник.
Ще правим нова, добре че повдигнахте въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт