Инвитро в Истанбул-тема 12

• 90 453
  • 730
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте,момичета!
Може да си направите резервация за ден и да се уговорите,че ако е необходимо ще доплати останалите дни. Ние винаги сме процедирали така.
Аз също съм от успелите в Истанбул/при д-р Карликая/ и когато се върнах бременна тук започнах да ходя при д-р Сигридов/ той работеше при Стаменов/. Д-р Сигридов ми казваше така "пишете по форумите да ходят поне на консултация в Турция, защото тук инвитрото не е това което трябва. Турците не правят нищо различно -освен инвитро по учебник. Но имат много добри ембриолози, техника и най-вече опит". Той проследява много инвитро бременни от различни турски клиники и има доста богат опит. Дори разказваше случай, че жена с много опити,не се отказва да продължи при Стаменов просто защото е свикнала там- с фонд или без фонд. Аз имах останал 1 опит по фонд, дори ми бяха пуснали заповедта, но като видях как работят турските ебриолози реших, че повече тук няма да се върна, ако ще да ги изгладувам тези пари.
Съжалявам,че направих няколко опита при светилото Стаменов. Информацията за турските клиники се появи доста късно, но вече имате много полезно инфо.
И при тях има неуспехи,защото като отидеш там с много опити и изтощен организъм няма как да се помогне дори и да искат.
Успех! Peace

Отидох там само след един неуспешен опит тук, така, че не смятам ,че организмът ми е бил изтощен ( ако визираш мен ). Беше най-зле проведената стимулация, това беше потвърдено и от Карликая впоследствие. Ако някой се интересува от мнението ми, др Карликая определено ми вдъхна доверие. Колкото до проф. Кахраман ( бяхме при нея преди да се случи неуспешно приключилата ми бременност, поради друга причина), та тя каза, че заради единствената ми тръба, почти е сигурна, че няма как да забременея, че ако тя ми била правила лапарото щяла да ми махне и двете тръби. Факт обаче, че няколко месеца след това забременях тук в Бг ( не при въпросното светило) с уж проблемната според професорката тръба. Така, че както е казала El_Vel, монетата има две страни. Ето, че  посочих трима турски специалисти, които имаха различни мнения, къде тогава е сто процентовото доверие и сигурност?

# 661

Разбира се, проф. Леми Ибрахимоглу
[/quote]

Извинявай, аз полюбопитствах коя е българската клиника? Благодаря

# 662

[/quote]

# 663

[/quote]
 Клиника Селена, др. Минев

# 664
Здравейте на всички. От няколко месеца ви чета  и съм изчела почти всичко назад. Имам едно дете след големи мъки /но това е друга тема/ -сина ми е вече на 5 години и някак си започнах да се престрашавам да опитаме за второ. За тукашните светила няма смисъл да коментирам - положението е страховито.
Та както си чета и писах на Севда и изведнъж се оказах със записан час за 31.07, обаче имам проблем.
Няма да успея да направя цветната снимка тук, защото точно след цикъла ми клиниката почива. Затова искам да ви питам за онази клиника до мемориал мисля че беше фулия не откривам информацията. Как става записването там, каква е цената , някакви координати и дали ако отида предния ден преди часа ми в Мемориал ще успея да я направя, .....ако обаче ми съвпада с цикъла. Как да го организирам не знам. Благодаря на всички които ще ми дадат съвет и успех.

# 665
Благодаря Белл, хубаво е да го знам в случай на нужда  Wink

# 666
  • Живее на Луната
Благодаря Белл, хубаво е да го знам в случай на нужда  Wink

Амини, стискам палци да ти потрябва съвсем скоро  Hug

# 667
 radostta84, аз направих моята цветна снимка тук: http://www.fulyaacikemar.com/.
Близо е до Бахчеджи. Седмицата преди да заминем за Истанбул, реших да си я направя там и да отида в Мемориал с готова снимка, беше ми 10-ти ден от цикъла. Час не съм си записвала просто отидох и казах, че съм за цветна снимка. Попълнихме един формуляр и на 10-тата минута вече бях легнала. Всичко мина леко и безболезнено, Изчакахме още 10-15 мин. докато ни я донесат, поисках си и диск. Услугата струваше 400 лири. Дават ти рецепта за един антибиотик, който се пие еднократно и готово.
Успех ти желая.

# 668
  • София
Сърдечно ви благодаря момичета за съветите.
radostta84 аз също съм се насочила към фуля за цветна снимка, и тъй като и аз постоянно препрочитам назад, имам спомен, че едно момиче беше писало, че от притеснение и е дошъл цикъла точно когато трябвало да направи там снимката и за нейно учудване и казали, че няма проблем, другото което помня е, че като си записвала час са и казали 600 тл, но тъй като позната туркиня и го записвала, договорили 400.
Но явно си струва 400.

# 669
Радост 84 аз даже успях да си запазя час за цветната снимка. Помолих познат който знае турски да ми запази час. А телефона го има в сайта им.

# 670
Благодаря момичета за бързите отговори. А в България къде бихте ме посъветвали да я направя, къде имат хубава апаратура?

# 671
  • При вещиците
Тропам с крак за да не пиша, но не става
 А хормони ме тресат. Пиша от телефон и ми е трудно с цитирането, НО аз много се радвам че в тази тема всички са споделяли от сърце, говорят за различни клиники в Турция и досега не се е превърнала в ода на възхвалата на клиника Х или доктор У. Така че хайде моля да не ни се възхвалява Селена. Бяхме заедно с двойка с 3 неуспешни опита в тази клиника, а в Истанбул успяха.
Бернина, нищо лично но не разбрах-забременяла си от инвитро или естествено с тази една тръба? И след случилото се в 9 гс, не мислиш ли че може да имаш нещо по онази тръба, което е попречило на ембриончето? Понякога тръбите пречат (и при мен беше така) и важно и да се махнат кадърно. Има си начини. Моите са махнати от БГ лекар много кадърно, но друг е въпроса че не струва за инвитро. И знаеш ли какво ме кефи при турците-не ги инетресува само + резултат за да си го включат в отчета, а искат здрави родени бебета. Това към което се стремим всички.
Много от момичетат тук премълчават трагедиите си, за да не се разпалват спорове от типа "ти защо говорих срещу док Х след като е най-великия". Нещата които си споделяме на лични са потресаващи и аз често си поплаквам. И аз  не съм споменавала публично кой док в БГ ми е докарал много проблеми,защото в тази тема има много по-важни неща за обсъждане. Подкрепям мненията на Бел и ЕлВел. Много неща се премълчават и никой не си прави сметка.
Дано бъда разбрана правилно. Успелите и неуспелите в Истанбул дават информация на други много или малко разочаровани. Но никой не агитира никого.
Хайде чакаме хубави новини.

# 672
Здравейте, аз съм пациент на д-р Карликая, скоро имах стимулация - от 4 фоликула, 3 замръзиха.
Необходима е втора стимулация ( за малко повече ембриончета). д-р Карликая ме посъветва да отида при тукашен лекар на 2 ден от цикъла за задържани фоликули или кисти за да започна или да отложа поредната стимулация. От Пловдив съм и треска ме тресе, кой от гинеколозите ще погледне сериозно. Някой от Пловдив с предложение за гинеколог занимаващ се с тези неща тук? или дори в София?

# 673
venitch, отивай при доктор Сигридов и изобщо не се колебай. Той е човекът, който може да ти движи нещата от тук. Аз се допитвам за всяко нещо до него и никога нищо не ми отказал. Даже без него не бих се справила. Който го познава знае за какво говоря Simple Smile
А пък аз пак да питам къде в БГ мога да се доверя за цветна снимка, без Надежда защото са в отпуска по това време по което аз трябва да я правя?

Последна редакция: ср, 24 юни 2015, 17:59 от radostta84

# 674
Естествено, че всеки сам решава, но понякога трябва да спреш , да се огледаш и да направиш равносметка. Защото нито броя на опитите, нито парите са важни, а времето - него не можеш да върнеш.
Далеч съм от мисълта да правя генерални обобщения, Амини, не хваля никоя клиника в Турция, а всяка клиника извън България. Тук имаше момиче което направи 2 неуспешни опита в Истанбул ( 1 стимулация и 2 трансфера) и каза: за мен тези 2 опита са абсолютно достатъчни, за да разбера, че в Турция не е моята клиника. Отиде в Македония и в момента е бременна.
Аз също ходя при д-р Сигридов, само ако чуете колко ласкаво се изказва за "светилата" на бълг. клиники.  Joy Joy Joy
Имам моята история и то не лека, но силно вярвам, че тя ще бъде със щастлив финал  Praynig Praynig
Момичета, не се отказвайте, но не тъпчете на едно място, търсете щастливия край на вашата приказка.
Чакаме още бебета в тази тема  newsm44 newsm44

Последна редакция: ср, 24 юни 2015, 18:13 от Edilucky

Общи условия

Активация на акаунт