Страсти- градините в София, кампания 2015/ 2016

• 50 766
  • 812
  •   1
Отговори
# 180
В общината смених настоящият си адрес,при което автоматично поискаха данните на двете деца,за да сменят и техния настоящ адрес...Явно това се налага при смяна на настоящия на майката,но дали изобщо ще ми ги искат при записване на децата...Би трябвало да не ги искат,след като представям моето удостоверение,но хората се презастраховат вече,на фона на лудостта с необходими документи,критерии и други от сорта!
Само ако има деца от различни бракове или съжителства, ако е необходимо да се докаже броят на децата в семейството - беше обсъждано скоро Simple Smile

# 181
  • София
Удостоверения за настоящ адрес за всички деца, вписани в семейния профил, издадени преди датата на класиране. Удостоверенията се представят само в случаите, когато в семейството се отглеждат деца от различни бракове или различни съжителства без брак на родителите/настойниците.

С мъжът ми нямаме брак, с едно дете сме, моя постоянен и настоящ адрес са еднакви - трябва ли да вадя такава бележка? (ММ е с различен постоянен и настоящ адрес от моя)

Благодаря!

# 182
При различни адреси на родителите, адресът на детето е винаги адресът на майката.

# 183
Удостоверения за настоящ адрес за всички деца, вписани в семейния профил, издадени преди датата на класиране. Удостоверенията се представят само в случаите, когато в семейството се отглеждат деца от различни бракове или различни съжителства без брак на родителите/настойниците.

С мъжът ми нямаме брак, с едно дете сме, моя постоянен и настоящ адрес са еднакви - трябва ли да вадя такава бележка? (ММ е с различен постоянен и настоящ адрес от моя)

Благодаря!

Аз мисля, че не трябва, защото това следва да се отнася само  в случаите, когато в семейството се отглеждат деца от различни бракове или различни съжителства без брак на родителите/настойниците.

# 184
  • София

Благодаря!

Аз мисля, че не трябва, защото това следва да се отнася само  в случаите, когато в семейството се отглеждат деца от различни бракове или различни съжителства без брак на родителите/настойниците.

Мерси! И аз така мисля, но е написано толкова неясно за мен, че реших да попитам!

Последна редакция: пн, 06 апр 2015, 22:12 от go_bory

# 185
Мисля, че назад в темата имаше дискусия по въпроса за имунизационните паспорти. В секцията НД в системата излиза: Имунизационен паспорт или писмо от личния лекар за имунизационния статус на детето съгласно изискванията на Наредба № 15/2005 г. на Министерството на здравеопазването за имунизациите в Република България - оригинал.

# 186
Здравейте, имам въпрос отностно първо класиране :
Ако са пуснати 16 места за социалната опашка, но са записани
15, които обаче са по 2-ро или 3-то желание, ще се прехвърлят ли
незаетите 15 места още на 1-во класиране или ще се чака за тези
места, да се пуснат на 2-ро?

П.С. Теоретично имам предвид, ако тези 15 деца се класират по първо желание!

# 187
  • София
Зависи дали тези деца са приети на друго място по по-горно желание. Ако са приети - незаетите места още при 1-вото класиране се прехвърлят в общата опашка.

# 188
Значи теоритично, ако тези 15 деца са приети по първо желание,
15 места отиват в общата опашка още на първо класиране!

# 189
  • София
Да.

# 190
  • София
Предполагам, че миналата година е коментирано, но не откривам отговор на въпроса си-та, ще питам. Wink
Детето ми посещава ДЗ в друг район и силно се надявам на прием по-наблизо тази година.
Питането ми е относно документите от ЛЛ-за имунизациите и ЛК.
Трябва ли да ми изготвят нови (с актуални данни) или се взимат миналогодишните от настоящето ДЗ?

# 191
От около три седмици следя движението по опашките, на които чакаме и какво установих - дотук четири деца които бяха с толкова точки, колкото и ние, вече са с 0,1 отгоре и съответно по-напред в списъка... Надали родителите са сменили адрес или пък работа... Възможно е, ама пък всичките ли... За мен тези хора имат сговорчив работодател, с когото са провели разговор за тая прословута бележка за месторабота... Защо не, след като няма контрол, какво толкова рискуват... А колко време още има до 8-ми май и колко още деца ще дръпнат нагоре в списъка пак така с 0,1, ехеее. Никога няма да се класираме  Tired

# 192
Според мен е по-лесно да си смениш настоящия адрес, отколкото да си извадиш фалшива бележка от местоработата. Коя сериозна фирма ще се съгласи на това? А иначе всеки има приятели/ близки/ роднини.

# 193

На мен пък ми е интересно как ще представят трудови книжки? Май хора на по 30-35 години ще постъпват за пръв път на работа или пък ще има масово изгубване на трудовата книжка?  Mr. Green

# 194
Според мен е по-лесно да си смениш настоящия адрес, отколкото да си извадиш фалшива бележка от местоработата. Коя сериозна фирма ще се съгласи на това? А иначе всеки има приятели/ близки/ роднини.

Ами значи може и това да е, но определено се забелязва движение в посока 0,1 нагоре при деца в гранични групи или такива точно след граничните.

Общи условия

Активация на акаунт