Страсти- градините в София, кампания 2015/ 2016

• 50 766
  • 812
  •   1
Отговори
# 390
  • Sofia
Въпросът й не е кога се представят, а могат ли да се извадят сега или датата на изваждане трябва да е след класирането. Естествено от общината не отговарят по същество. Аз още чакам да ми отговорят дали малкият ми син има право на 0,1 т. предимство от големия при положение, че големият ще бъде отписан от градината в близките месеци.

# 391
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
medimed  ... в секция "Необходими документи" в профила на моето дете под номер 10 и 11 са посочените документи т.е аз трябва да ги предоставя на директора на ОДЗ при ЗАПИСВАНЕ от 11.05 до 20.05 ... Питам: може ли да се извадят от 27.04-01.05 ... Отговарят ми, че ще ми трябват месец септември ... Ако отида да си записвам детето без тези документи, но с отговора от "Обратна връзка" Директорката на ОДЗ дали няма да ме отреже ... Как мислиш? Та, си е точно "компютри и компоти" ... Аз питам за А, а те ми отговарят за  А1 ... Да - пак е А, ама не съвсем ...

# 392
Аз искам да ви попитам: тези две неща - >

1/ Здравно-профилактична карта на детето, попълнена от личния лекар – оригинал.
2/ Имунизационен паспорт или писмо от личния лекар за имунизационния статус на детето съгласно изискванията на Наредба № 15/2005 г. на Министерството на здравеопазването за имунизациите в Република България - оригинал.

Могат ли да се извадят тази седмица? Или трябва да са с дата след класирането на 08.05?
Аз имам някакъв спомен от миналата година, че при записването след класирането в ясла само провериха дали са налични, и при тръгването през септември гледаха съдържанието, но както казва зелено човече, и аз мисля, че винаги е добре човек да е подготвен с всички необходими документи, защото не се знае в каква ситуация може да попадне. Все пак се разпределя оскъден ресурс с висока пазарна стойност Wink

# 393
Здравейте,
А служебната бележка за местоработата (за яслата) преди или след класирането трябва да е издадена? Не успях да намеря някъде в системата да е уточнено. Мерси предварително!

# 394
  • София

Защо за компоти? Отговорили са за компютри  Wink

Тези документи се представят при постъпване, а не при записване ... Т.е. всички документи свързани със здравето на детето, вкл. изследвания за паразити, ПКК и урина се носят в ДЗ седмица преди ПОСТЪПВАНЕТО.

Кое не е ясно тук  newsm78
[/quote]

Ами не е така, това, което аз виждам пише:

Внимание! Ако бъдете класирани, трябва да представите следните документи при записване в детската градина. Всички документи трябва да имат указаното съдържание. В противен случай записването ще бъде отказано.

............................

Здравно-профилактична карта на детето, попълнена от личния лекар – оригинал.
Имунизационен паспорт или писмо от личния лекар за имунизационния статус на детето съгласно изискванията на Наредба № 15/2005 г. на Министерството на здравеопазването за имунизациите в Република България - оригинал.

# 395
  • Малта
medimed  ... в секция "Необходими документи" в профила на моето дете под номер 10 и 11 са посочените документи т.е аз трябва да ги предоставя на директора на ОДЗ при ЗАПИСВАНЕ от 11.05 до 20.05 ... Питам: може ли да се извадят от 27.04-01.05 ... Отговарят ми, че ще ми трябват месец септември ... Ако отида да си записвам детето без тези документи, но с отговора от "Обратна връзка" Директорката на ОДЗ дали няма да ме отреже ... Как мислиш? Та, си е точно "компютри и компоти" ... Аз питам за А, а те ми отговарят за  А1 ... Да - пак е А, ама не съвсем ...

След записване е ! Ти нали имаш здравният картон на детето, него може да носиш, там е описано всичко за имунизациите. След което директорката ще ти каже кога да и донесеш и копие попълнено от Л.Л. + бележката за имунизациите.

Моя опит от тази година е следният:
1. Бяхме класирани (на междинно през януари).
2. Обадих се на директорката, определи ми среща
3. Отидох със всички документи за мен и таткото + здравния картон на децата
4. Директорката ми даде срок, в който да занеса и въпросните здравен картон + бележка за ваксините + изследванията.
5. Занесох ги в определения срок (беше около 10-тина дена)
6. Уговорихме дата за постъпване
7. Заведох децата на въпросната датата
 Peace

# 396
  • София
Текущ прием е едно, прием пролет с почване есен е друго.
Аз имам ясен спомен, че съм носила мед. документи и м. май, и есента. Със сигурност са били с дата след класирането. Отделно всяка есен нов картон, но това е по-натам.
Аз ако съм една директорка и ми се явите сега приети за записване с почване наесен, ама без мед. документи, с чиста съвест ще ви откажа записване. Има ли списък необходими документи за записване? Има. Включени ли са медицински (2 отделни точки от списъка)? Включени са.

# 397
Въпросът й не е кога се представят, а могат ли да се извадят сега или датата на изваждане трябва да е след класирането. Естествено от общината не отговарят по същество. Аз още чакам да ми отговорят дали малкият ми син има право на 0,1 т. предимство от големия при положение, че големият ще бъде отписан от градината в близките месеци.
Предполагам че голямото ти дете е набор 2008 и в такъв случай не ползваш предимство. Там изрично е оказано че предимството е ако има брат или сестра и те не тръгват на училище от септември месец. Всичко се разглежда към септември месец. Тогава вече голямото дете няма да е в същата градина.

# 398
Миналата година записах дъщеря си точно с прием май месец за септември. Доколкото си спомням занесох медицинския картон заверен от доктора, втори картон с два листа който се носи всяка година, плюс бележка за ваксини, а на есен дадох направените изследвания. Трите неща останаха при нея и после на есен изследванията защото тях ги искаха в срок до седмица - въпреки че по някаква МН пише че важат един месец -ама кръв и урина ми казаха до седмизца предварително. Друг е въпроса при посещаващо вече дете и класирано другаде-кога точно се изтеглят тези документи. На есен като почне реално или при записването. Защото единия картон и ваксините добре-дават се всяка година, но другия където реално е копия на този от лекаря, само че те там си го водят в градината-мерки,тегло е един и си върви във всички години. Е този картон за деца ходеще вече в ОДЗ или СДЯ трябва да се вземе, но кога?

# 399
  • Малта
Току що говорих с нашата ЛЛ и тя каза, че при преместване от СДЯ в ЦДГ, медицинските документи се изтеглят автоматично и не е нужна тя отново да ни попълва картоните
ВЪПРОСЪТ ми е:
важи ли това за всички документи, когато няма промяна.

Сега ще пиша и през ИСОЗД със същия въпрос  Rolling Eyes

# 400
Ами те другите два както ти писах се носят всяка година наново-така че и да не ти ги даде сега, спокойно може да си ги купиш и завериш при личния лекар.

# 401
Когато някой е с повече точки, но детската градина му е второ желание, това значи ли, че тези, които са с по-малко точки, но с първо желание ще влязат преди него?

# 402
Когато някой е с повече точки, но детската градина му е второ желание, това значи ли, че тези, които са с по-малко точки, но с първо желание ще влязат преди него?
Не. Водещ е броят на точките.
Има голяма вероятност обаче този, на когото му е второ желание, да се класира в градината по първото си желание и тогава по-долните му кандидатури се премахват.

# 403
  • София
Здравейте!
При нас е следният казус, за който моля за помощ.
Мъжа ми е с договор за управление като фирмата се намира на територията на общината, където ще кандидатстваме в ясла. В необходими документи се иска трудова книжка, но при договор за управление, такава няма. Какво се представя в тези случаи.
Някой сблъсквал ли се е с този проблем?  newsm78
Благодаря предварително   bouquet

# 404
Понеже се коментират картона и паспорта, погледнах календара и се обърках. Колко време има за записване след класиранията - 1 или 2 седмици?

И като се замисля, когато записвах детето на ясла, май носих медицинските документи, защото имахме дискусия на тема 1 непоставена ваксина, за която носих отделна бележка, когато реално постъпи.

Въпросът е при прехвърляне от ясла в първа група дали мога да взема документите от яслата или трябва да нося нови?

Последна редакция: пн, 27 апр 2015, 20:19 от Diavenna

Общи условия

Активация на акаунт