Страсти- градините в София, кампания 2015/ 2016

• 50 766
  • 812
  •   1
Отговори
# 465
Обаче, на теория в желаната ДГ може местата да се заемат още на първо класиране, документите да са редовни на всички деца и този план отпада. Не е ли по-добре да заложиш на нещо сигурно?
Ние играем на сигурно, но може би има и родители, които са склонни да рискуват. Може би наистина са най-много тези, които прото висят от минали години.

# 466
е, нали след всяко класиране имаш право да разместваш желанията newsm78
Да, но ако те приемат, губиш точките да поредност на желанието за желанието, по което те приемат, а точките за следващите желания се намаляват с 1, т.е. ако на първо класиране детето е прието по 2-ро желание, 3-те точки за 1-во желание остават, губят се точките за 2-ро желание, за 3-то се намаляват с 1 точка, което на практика пак означава, че се губят Simple Smile

# 467
  • София
По иф от Bueno за вчерашната РГ
1.Санкцциите за непостъпили, 60/90 дни ще се броят от 15.09;
На предната среща бяха казали - 01.09, че ще текат тези дни.
Сега обаче остава 15.09, така ли?

# 468
  • СОФИЯ
1.Санкцциите за непостъпили, 60/90 дни ще се броят от 15.09;
На предната среща бяха казали - 01.09, че ще текат тези дни.
Сега обаче остава 15.09, така ли?
Да. На 15.09 изписвали децата от предучилищната. На практика май го правят по-рано, но това е аргументът.

# 469
Има и родители, които са си решили проблема с отглеждането по друг начин и просто не влизат в профилите. Миналата година имаше идея да се чистят такива профили, но после отпадна.
1.Санкциите за непостъпили, 60/90 дни ще се броят от 15.09;
2.Няма да се изискват оригинали на трудова/служебна книжка, само копие;
3. За децата със СОП има някакви редакции в Ръководството;
4.При договор за управление - само служебна бележка; /това ми е малко странно. От кого ще изхожда, от възложителя ли  newsm78/
5.При втори трудов договор - за него само сл.бележка;
6.За СОЛ - документът остава "Справка по чл. 36, ал. 3 от З-на за регистър БУЛСТАТ; /не съм погледнала разпоредбата/
7.В сайта на ДО ще бъде публикувана иф в кои райони и у-ща ще има подготвителни за 5 и 6 г. деца;

За МВР и пр. не разбрах дали е решено нещо.

Добавям към написаното от мама Саня:

1. При договор за управление-"да се представя служебна бележка  от работодателя с всички реквизити – изх. №, ЕИК, подпис и печат". Ще поискаме пояснение по казуса кой в случая се явява работодателя или служ. бележка се издава от името на на компанията, на която лицето е управляващ.

2. За родители с втори трудов договор, които искат да ползват ДК5 по втория си трудов договор: За доказване на трудова заетост по основното трудово правоотношение представят трудовата книжка и служебна бележка от работодателя или осигурителя, която съдържа изходящ номер, мокър печат с подпис и ЕИК на работодателя, а за ползване на предимство по адрес на местоработата – трудов договор или служебна бележка от работодателя по втория трудов договор, съдържаща изискващите се реквизити в т.ч. и адреса на месторабота.

3. За всички останали случаи ( вкл. и всички държавни служители ) се представят копия от съответно: служебни, трудови или осигурителни книжки.

Благодаря на Мама Саня и Буено за информацията! А за служители, за които тези документи /трудова или служебна книжка/ представляват класифицирана информация има ли някакво решение?

P.S Мама Саня, не се притеснявай, всички изпушваме понякога. То си е човешко Simple Smile

# 470
  • София
...
Да. На 15.09 изписвали децата от предучилищната. На практика май го правят по-рано, но това е аргументът.
Де да беше наистина 15.09 изписването...
На нас с половин уста и малко скърцане на зъби ни отпуснаха юни и юли, като за август категорично ни забраниха да пишем 'да' в молбите. А в съседната градина пък искали ПГ още на 31.05 да ги гонят щото лятото учителките били длъжни да си използват отпуска.

Въпроси от този сорт - с изписването на ПГ и извиването на ръце за лятото - пак ли към дирекция Образование на СО трябва да се пращат? Аз по друг повод писах на таз дирекция, да видим дали ще получа изобщо отговор.

# 471
Обръщам се с молба за информация относно 40 ОДЗ "Жар птица" в Красна поляна, по-конкретно яслените групи. Всяко впечатление е от значение Simple Smile Мерси предварително!

Аз живея в блока до 40 ОДЗ. Не знам как стоят нещата вътре в градината, но по мои впечатления отношението специално към ясленчетата не е особено добро. Извеждат ги много рядко навън. И ако въобще ги изведат, стоят само в пясъчника нагъчкани 20 деца и това е. Един път чух една от госпожите как се разкрещя на дете на година и половина някъде, че й ''било омръзнало да го слуша как реве''....ами то е бебе....а бебетата доста често плачат.... Направи ми много лошо впечатление.

# 472
Някой може ли да ми каже за СОЛ, което не упражнява нито свободна професия, нито занаятчийска дейност трябва ли да се вади справка по чл. 36? Преди или след класирането? Ако не как ще докажем, че местоработата е в района на ДЗ..?

# 473
  • Sofia
Благодарности и от мен за усилията и споделената информация   bouquet

# 474
  • София
Новини и съобщения

29.04.2015 Уточнения във връзка с предстоящото първо класиране с прием от месец септември 2015

Уважаеми родители,

Във връзка с предстоящите класирания за прием от м. септември 2015 година, Ви информираме, че на 07.05.2015 г., след заключване на системата в 18:00 часа и преди извършване на първото класиране за учебната 2015/2016 г. под граждански контрол на 08.05.2015 г., ще бъде извършена проверка за некоректността на следните критерии, заявени в профилите на кандидатстващите деца:
-   социален критерий 8 (СК8);
-   допълнителен критерий 4 за ЦДГ и ОДЗ (ДК4);
-   допълнителен критерий 5 за СДЯ (ДК5).

Обръщаме внимание, че съгласно т. 2.1.2 от Правилата за приемане на деца в общинските СДЯ, ОДЗ и ЦДГ на територията на Столична община, родителите/настойниците на кандидатстващите деца носят отговорност за коректността на подадената в ИСОДЗ информация.  

Уточняваме, че предимство по СК8 могат да ползват деца, които имат поне един родител/настойник или брат/сестра с трайно намалена работоспособност от 71 % до 100 %. Братът/сестрата с трайно намалена работоспособност задължително трябва да са въведени в семейния профил.

Предимство по ДК4 за кандидатстващи за детските градини ще се признава само за деца с родители/настойници, работещи на трудов договор в общинските детски заведения и училища най-малко 6 месеца преди класиране и не са в период на предизвестие.
Точки по ДК4 не се начисляват за деца с родители, работещи в държавни или частни детски заведения и училища, както и за родители, работещи във висши учебни заведения. Баба или дядо на кандидатстващи деца, работещи в общински детски заведения или училища също не носят предимство по ДК4.

Предимство по ДК5 (за СДЯ)  ползват само деца, на които поне един родител/настойник е с медицинско образование и работи в общинско лечебно или здравно заведение на територията на Столична община не по-малко от 6 месеца, година преди заявяване на предимство в ИСОДЗ. Списъкът на общинските лечебни заведения на територията на Столична община може да видите на адрес: http://www.sofia.bg/firmi.asp?page=DKC
Точки по ДК5 за СДЯ не се начисляват за работа в държавни или частни лечебни и здравни заведения.

При установяване на некоректно заявени данни съобразно изискванията на критериите, предимствата ще бъдат премахнати и ще бъдат изпратени съобщения до родителите.

Столична община

Последна редакция: ср, 29 апр 2015, 22:03 от waterlilia

# 475
  • София

Добавям към написаното от мама Саня:

1. При договор за управление-"да се представя служебна бележка  от работодателя с всички реквизити – изх. №, ЕИК, подпис и печат". Ще поискаме пояснение по казуса кой в случая се явява работодателя или служ. бележка се издава от името на на компанията, на която лицето е управляващ.

2. За родители с втори трудов договор, които искат да ползват ДК5 по втория си трудов договор: За доказване на трудова заетост по основното трудово правоотношение представят трудовата книжка и служебна бележка от работодателя или осигурителя, която съдържа изходящ номер, мокър печат с подпис и ЕИК на работодателя, а за ползване на предимство по адрес на местоработата – трудов договор или служебна бележка от работодателя по втория трудов договор, съдържаща изискващите се реквизити в т.ч. и адреса на месторабота.

3. За всички останали случаи ( вкл. и всички държавни служители ) се представят копия от съответно: служебни, трудови или осигурителни книжки.

Никъде в новини не пише нищо за втория трудов договор. Извинявам се, но не разбрах - ако кандидатствам с втори трудов договор трябва да представя и бележка и книжка от първия работодател, а от втория само бележка, а дори може и само трудовия договор, така ли?
И друго аз къде в системата трябва да напиша, че ми е втори трудовия договор за да ми изискват и документите от първия работодател, защото в необходими документи първият работодател ще липсва, ако не се попълва никъде?

И последно - системата на 7 май в 17ч ли се заключва както пише в календара или в 18ч както пише в новините от днес?

# 476
Обръщам се с молба за информация относно 40 ОДЗ "Жар птица" в Красна поляна, по-конкретно яслените групи. Всяко впечатление е от значение Simple Smile Мерси предварително!

Аз живея в блока до 40 ОДЗ. Не знам как стоят нещата вътре в градината, но по мои впечатления отношението специално към ясленчетата не е особено добро. Извеждат ги много рядко навън. И ако въобще ги изведат, стоят само в пясъчника нагъчкани 20 деца и това е. Един път чух една от госпожите как се разкрещя на дете на година и половина някъде, че й ''било омръзнало да го слуша как реве''....ами то е бебе....а бебетата доста често плачат.... Направи ми много лошо впечатление.

Уфф, лоша работа. Да се чуди човек какво да прави... Щото там към момента напливът е най-малък, по първо желание може да се влезе дори без жребий, за разлика от 48 и 51 ясли, където за граничната група с 8,1 точки остават по 4-5-6 места, за които ще се борят 15-20-25 деца. Да се надявам ли на късмет или да играя на сигурно?!... Голяма дилема. Благодаря за отговора иначе!

# 477
Публикувам отговора на въпроса, който зададох в обратната връзка относно служителите на МВР, ако някой друг се интересува:
Въпрос:    
[2015-04-29 16:57:54]  Здравейте, имам следния въпрос: бащата на детето е служител в системата на МВР. След запитването му относно представяне на копие и оригинал на служебна книжка от МВР заявяват, че такава информация за тези служители е класифицирана и не може да се предоставят никакви копия и оригинали на каквито и да е документи /не съм сигурна имат ли служебни книжки и какви документи имат, не съм изследвала ЗМВР/. В този случай, за такива служители ще се искат ли копия на служебни/трудови книжки при записването на детето и може ли да се откаже записване на детето, тъй като очевидно е невъзможно да ги представим. Благодаря предварително! 

Отговор:При записване на детето трябва да представите служебна бележка и копие от служебна или трудова книжка заверена с "Вярно с оригинала". Може да се заличат поверителни данни. 

Кво беше за компютрите и компотите.......... Почвам сериозно да се нервирам, аз какво питам, те какво ми отговарят. Абе ако имаше някакъв вариант да се вземе документ макар и със заличени част от данните, аз дали щях изобщо да им пиша.........

# 478
  • СОФИЯ
...
Де да беше наистина 15.09 изписването...
На нас с половин уста и малко скърцане на зъби ни отпуснаха юни и юли, като за август категорично ни забраниха да пишем 'да' в молбите. А в съседната градина пък искали ПГ още на 31.05 да ги гонят щото лятото учителките били длъжни да си използват отпуска.

Въпроси от този сорт - с изписването на ПГ и извиването на ръце за лятото - пак ли към дирекция Образование на СО трябва да се пращат? Аз по друг повод писах на таз дирекция, да видим дали ще получа изобщо отговор.
Да, пак до ДО.

Публикувам отговора на въпроса, който зададох в обратната връзка относно служителите на МВР, ако някой друг се интересува:
Въпрос:    
[2015-04-29 16:57:54]  Здравейте, имам следния въпрос: бащата на детето е служител в системата на МВР. След запитването му относно представяне на копие и оригинал на служебна книжка от МВР заявяват, че такава информация за тези служители е класифицирана и не може да се предоставят никакви копия и оригинали на каквито и да е документи /не съм сигурна имат ли служебни книжки и какви документи имат, не съм изследвала ЗМВР/. В този случай, за такива служители ще се искат ли копия на служебни/трудови книжки при записването на детето и може ли да се откаже записване на детето, тъй като очевидно е невъзможно да ги представим. Благодаря предварително! 

Отговор:При записване на детето трябва да представите служебна бележка и копие от служебна или трудова книжка заверена с "Вярно с оригинала". Може да се заличат поверителни данни. 

Кво беше за компютрите и компотите.......... Почвам сериозно да се нервирам, аз какво питам, те какво ми отговарят. Абе ако имаше някакъв вариант да се вземе документ макар и със заличени част от данните, аз дали щях изобщо да им пиша.........

Отново нЕмам думи за отговорите на Обратна връзка. Защо не опиташ да звъннеш по тел. в дирекция "Образование. Тел. ги има на сайта им.

# 479
Мами, моля помагайте. Бащата работи на адрес 1332,София бул.„ Сливница”570, Кой административен район е това: район Връбница или район Люлин. Мога ли да ползвам ползвам предимство ДК 5 в този случай за район Люлин?

Общи условия

Активация на акаунт