Страсти- градините в София, кампания 2015/ 2016

• 50 766
  • 812
  •   1
Отговори
# 600
Ако при 10 места социален критерии има на 10 и 11 място има близнаци, те отиват ли на жребии с останалите деца с еднакъв брой точки или ако всички се класират там се отпуска едно място, по спомен не мисля, че има жребии,но все пак ще помоля някои да потвърди.
Благодаря.
Отиват на жребий, близнакът с по-малкият изтеглен номер се класира, другият близнак (с по-големия номер) също се класира - като "некласиран близнак", за което се отпуска допълнително място.
Ако близнаците са с равен брой точки не само помежду си, а и с други деца, има риск някое дете (не-близнак) от граничната група да изпадне, ако и двамата близнаци изтеглят по-малки номера от него.

# 601
А защо се тегли жребии при положение,че при близнаци се отпуска едно място?Така някое дете от останалите може да не се класира и да не отпускат място, така ли? Иначе не намирам логика.

# 602
  • София
А защо се тегли жребии при положение,че при близнаци се отпуска едно място?Така някое дете от останалите може да не се класира и да не отпускат място, така ли? Иначе не намирам логика.

Защото има възможност и да не бъдат класирани. А и е по честно да се борят с другите за място, а не директно да ги класират.

# 603
Алекс в този пример точно няма как да не се класират, ако още едно дете се запише с равен на техния брои точки да, но сега един от тях се класира и при жребии и единствено има вероятност вместо да отпуснат едно място за близнак да не отпуснат за сметна на някое от осталите деца с равени на близнаците точки, което да отпадне.
Иначе да...

# 604
  • София
Алекс в този пример точно няма как да не се класират, ако още едно дете се запише с равен на техния брои точки да, но сега един от тях се класира и при жребии и единствено има вероятност вместо да отпуснат едно място за близнак да не отпуснат за сметна на някое от осталите деца с равени на близнаците точки, което да отпадне.
Иначе да...

newsm10 newsm10 newsm10 Не съм прочела до край въпроса. Но иначе знам, че при равен брой точки както всички минават на томбола. И е напълно възможно да оцелят късата клечка и да не се класират.
Знам за такъв случай от миналата година. Wink

# 605
Не се отпуска едно място за близнаци. Просто има възможност в определени случаи да се отпусне допълнително място за втори близнак, ако той е останал под чертата.

# 606
А какво става ако единия е останал под чертата и няма възможност да се отпусне едно място,ако се отпуска в определени случаи?!
Алекс благодаря-;)

# 607
  • София
Не се отпуска едно място за близнаци. Просто има възможност в определени случаи да се отпусне допълнително място за втори близнак, ако той е останал под чертата.

Хмм много странно. Ние миналата година като кандидатствахме директно класираха и другият близнак. Определено не виждам логика да не се отпуска място за некласиран близнак.
То така родителя какво ще прави с другото дете? Аз ако съм няма да си запиша тогава детето след като и другото не е класирано.

# 608
Случаите, в които се отпуска допълнително място, са точно тези - по изтеглен номер единият близнак е класиран, а другият не. Няма начин единият да го приемат, а другият да не го приемат.
Но ако и на двамата им стигнат точките (или изтеглените номера) да се класират на редовно място, допълнително място не се отпуска.
Също така има вероятност по точки/изтеглени номера и двамата близнаци да останат под чертата. Примерно граничната група е 6 деца (две от които близнаци) за 4 места , точно двамата близнаци вземат, та изтеглят най-големите номера. Тогава остават некласирани и фактът, че са близнаци, в случая не им помага с нищо.

Дописвам:
Сега като гледам - наистина горе съм се изказала малко неясно и може да се тълкува двусмислено. Сега се надявам, че се изразих по-точно и нещата са ясни. Ако искате, разгледайте някои лог-файлове от класирания - като се илюстрират с пример правилата и механизмът, човек ги осмисля по-добре.

Последна редакция: вт, 05 май 2015, 10:30 от BlyaSSSachka

# 609
  • София
Момичета, казах на мъжа ми само да пита за района на работата, а той направо взел служебната бележка. Ще е проблем ли, ако се класираме на 8-ми май, че бележката му е от днес - 4-ти май?

Да, ще е проблем, защото може на 5 май да го уволнят (пази Боже) и ще е декларирано невярно обстоятелство. Наново ще трябва бележката да се извади. Това е по логика.
А ето как е по списък изискуеми документи: "6, Служебна бележка от работодателя, че *** работи по трудово или служебно правоотношение в *** с район на месторабота: ***. Служебната бележка трябва да съдържа изх. №, мокър печат с подпис и ЕИК на работодателя. Копие на трудова/служебна книжка, като лицата имат право да заличат трудовите си възнаграждения. За работещи по договор за управление - служебна бележка от работодателя, че родителят е осигурен за всички осигурителни случаи, която съдържа изходящ номер, мокър печат с подпис и ЕИК на работодателя. За работещи родители в страни - членки на ЕС се представя легализиран превод на документа, въз основа на който родителят полага труд, издаден не по-рано от един месец преди датата на класирането."

# 610
Понеже на няколко пъти става въпрос за датата на бележката от местоработата, ще ви кажа как процедирах с голямото дете. Бележката беше извадена СЛЕД класирането, но в нея фигурираше текст, че лицето работи там от дата Х (която дата е преди класирането). Така съставен, документът отговаря на всички изисквания на "Необходими документи" и недвусмислено обхваща момента на класирането.

# 611
Много благодаря за разясненията за механизма за класиране.
Сега с моите криви сметки се опитам да установя, ако има общо 10 места за социален критерии, от които от 2-ро до 10-то място децата са с второ или по ниско желание с 10+ до 6 т., по мое мнение би трябвало те да се класират на други места и тези 9 да отидат за общи критерии.
Дали правилно разсъждавам?

# 612
Много благодаря за разясненията за механизма за класиране.
Сега с моите криви сметки се опитам да установя, ако има общо 10 места за социален критерии, от които от 2-ро до 10-то място децата са с второ или по ниско желание с 10+ до 6 т., по мое мнение би трябвало те да се класират на други места и тези 9 да отидат за общи критерии.
Дали правилно разсъждавам?
Да. Ще получите още по-ясна картина ако намерите и прегледате групите по първо желание на тези, които кандидатстват по второ желание във вашата група. Тази работа е малко пипкава, но не е невъзможна.

# 613
  • София
зелено човече, благодаря за отговора. Ако покажем оригиналните трудови книжки, необходимо ли е да ги снимаме? И не е ли излишно да се снимат всички страници? Може би трябва само първата и последните при настоящият работодател, кому са нужни предишните?

# 614
Ето отговор от обратната връзка..............тоя път бях груба, защото вече ми писна официално да няма нищо по въпроса.
Въпрос:
[2015-05-04 23:00:19]  Няма ли да публикувате някаква официална информация в системата за родителите работещи в системата на МВР, ДАНС, МО и др. служби за сигурност, за които исканите от вас служебни или трудови книжки представляват голям проблем, защото са класифицирани? Изобщо имате ли някаква представа когато приемате определени изисквания, че те могат да доведат до пълен хаос след като не сте съобразили всичко? Много семейства чакат уточнения по този въпрос преди класирането на 08.05.2015 г. Благодаря предварително! 
Отговор:
Родителите, които имат отношение по този въпрос, са информирани. 

Общи условия

Активация на акаунт