Да, децата са невинни гълъбчета и е в техен интерес да останат такива възможно най-дълго. Не някакви идиоти да им смущават детския свят с дебилни рисунки.
Човекът е същество на словото. Словото изразява и мисли и абстрактни понятия и точни научни факти.
Тези картинки са една гротеска, приличат на рисунки по вратите на обществени тоалетни. Как може да защитавате това грозилище.
Че само да ги гледаш е обидно.
Секса не трябва да е обиден и грозен и представен по този дебилски начин.
На дъщеря си съм обяснила толкова, колкото съм преценила, че и е нужно да знае на тази възраст. Всяко знание идва тогава, когато човек стане готов да го възприеме. Ако познанието дойде по-рано -или не го възприема или го възприема изкривено.
И даже смятам, че ранното познаване на въпросите на секса е по-травмиращо, отколкото късното им познаване. Въпросния Кънчо и Янош са едно изнасилване на детското възприятие. Особено за момиченца. На тези картинки е изобразено и раждане по начин, по който никога не бих го нарисувала на 7 годишна дете. Че то ще се отврати и ще се уплаши от раждането.
Моето дете видя раждане на конче в една ферма. Е-знае откъде излизат кончетата и съответно бебетата. Но тази картинка е гнусна и обидна просто-засягаща чуствата и представите на едно дете.
Отношението, чувствата, отговорностите - не се предават с картинки, а с общуване.
Аз още чакам да чуя знае ли разликата между анатомия и физиология.