Мамо,мамо я кажи,как се правят бебета?----издателство Кибея

• 13 518
  • 184
  •   1
Отговори
# 150
Да, права си, sophiemmaspencer,  Peace , грешката е моя. Но  влагалището е И копулативен орган, нали.

# 151
  Вагината е сборен образ, присъства и в художествената литература, включително и феминистката проза.
 Вулвата не се радва на същата популярност, пък и звучи по-гадно.

# 152
 Вагината е сборен образ, присъства и в художествената литература, включително и феминистката проза.

Така де, но тук не става дума за това как ще го нарича детето или как е в художествената литература, а когато го запознаваме с частите на тялото. Хем - кажете им точните имена, пък хем - ама това звучи гадно  Laughing
Според мен като дойде моментът за посочване на имената трябва да се кажат точно и да се поясни, както ти си го направила кое къде се ползва. То е ясно, че ще си му казва, както преди си го е наричало, там с някаква измислена детска дума, но в главата му вече се загнездва грешна представа за собственото  му тяло. Което прави излишно цялото упражнение, с което уж искаме да му кажем истинските имена на частите  Crazy

# 153
Абе ако искате и на латински им ги кажете. Показаха се тук съвсем нормални картинки и наименования от медицински, адаптирани за деца енциклопедии.

Точно "пишока на тати в храсталака на мама" ли трябва да бъде.  Sick

Що за олигофрени са я творили тази книжка...

# 154

Така де, но тук не става дума за това как ще го нарича детето или как е в художествената литература, а когато го запознаваме с частите на тялото. Хем - кажете им точните имена, пък хем - ама това звучи гадно  Laughing
Според мен като дойде моментът за посочване на имената трябва да се кажат точно и да се поясни, както ти си го направила кое къде се ползва. То е ясно, че ще си му казва, както преди си го е наричало, там с някаква измислена детска дума, но в главата му вече се загнездва грешна представа за собственото  му тяло. Което прави излишно цялото упражнение, с което уж искаме да му кажем истинските имена на частите  Crazy

Да, и да им се каже в подходящото време, защото аз още помня когато двегодишното на наши приятели рецитираше в ресторанта - "boys have a penis, girls have vaginas".

# 155
  Това май е цитат от един филм в който Щварценегер беше учител в детска градина и едно детенце непрекъснато се изправяше и казваше същото. Явно току що му бяха преподали у дома този важен житейски урок. Laughing

# 156
Ето, рецитирали са, че момиченцата имат вагини, не вулви  Joy Joy .
В "Ченге в детската градина" ли  Laughing , забравила съм.

# 157
  Това май е цитат от един филм в който Щварценегер беше учител в детска градина и едно детенце непрекъснато се изправяше и казваше същото. Явно току що му бяха преподали у дома този важен житейски урок. Laughing

Да, и там го имаше. Баща му беше гинеколог.

Но мят цитат също е "верен". Момичето сега е на 12 и от време на време родителите и напомнят, за да я дразнят.

На английски "ваджайна" звучи по-добре. Освен това 90% от хората тук никога не са чували за вулва, докато всеки е чувал ваджайна. Оттам и общоприетата терминология. Но това не я прави научно достоверна.  bowuu  Joy

# 158
Точно "пишока на тати в храсталака на мама" ли трябва да бъде.  Sick

Това звучи точно като вдъхновено от писоарното изкуство в училищата, няма да забравя едно стихче, прочетено на стената:

Моята пишка като бежова мишка
на сперма ухае, та се не трае.

Гениално е, направо да го включват в книжките за най-малките, подходящо е като обяснение за полюциите в предпубертета.

# 159
# 160
  • Пловдив

Това звучи точно като вдъхновено от писоарното изкуство в училищата, няма да забравя едно стихче, прочетено на стената:

Моята пишка като бежова мишка
на сперма ухае, та се не трае.

Гениално е, направо да го включват в книжките за най-малките, подходящо е като обяснение за полюциите в предпубертета.
Полюцър!

# 161
Абе книгата не ме смущава кой знае колко,ама този цитат си е направо дискриминационен!!!!!

"Порасналият човек може да прави деца на жената.

Забележете,не е употребено мъж,а човек..Поредното набиване в канчетата на децата,че мъжкото е човек,а другото си е просто жена.. ooooh!

Относно това..Цитат от линка..

"Потресена съм! Не знам кое е по-отвратително - картинките или текста. Как да обясня на детето си сега всичко в тази книжка", коментира възмутена майка."...

А аз пък съм потресена от простотията,лицемерието и невежеството на повечето "зрели"индивиди....

Начи до оня ден,неква коза опищя орталъка,че и направили забележка в МОЛ-а,да си прибере млекоцентралите,пък то кърменето и майчинството били святи и не нам си кво..
Е как така,се приема,че майчинството и всичко свързано с него е "свещено",но самият акт който води до майчинството,е грешен,мръсен,порочен,и как видиш ли да обясниш на едно дете какъв е начинът по който се е появило на бял свят..Аууу,ми то срамота да се говори за тва,нищо,че всички го правят..Празник е 'гат си се родил,ама зачатието ти е тема табу и грях...Пълно безумие ooooh!

Последна редакция: чт, 09 апр 2015, 18:36 от Какво?

# 162
Празник е 'гат си се родил,ама зачатието ти е тема табу и грях...Пълно безумие ooooh!
Ами да празнуват как "На тати бежовия  пишок като мишок се гмурва в храсталака на мама"  Mr. Green
Само че ако трябва всяко гмурване да се празнува, то делници няма да останат.

# 163
Как съм я пропуснала тази тема. Книжката е отвратителна. Никога не бих обяснила на детето си по този начин. Отвратително е, че някой преценява вместо нас, кога точно едно дете е готово за подобни илюстрации. Децата не са еднакви. Ако едно дете на 7 годишна възраст е съзряло за подобна информаця, то друго не е. Смятам, че тази възраст е прекалено ранна за толкова детайлни книжки. Дъщеря ми беше на 4, когато родих. Първото, което искаше да види беше пишито. Показах и го. Помага ми да сменяме памперси. Гледа го, пипа го, разглежда го. Пита ме отдолу под пишито какво е това, което виси. Просто обясних, че така сме създадени. Както мишито ни е с еди каква си форма, така и пишито е просто с такава форма. Гледа го, пипа го има няма две седмици и загуби интерес. До ден днешен не е проявила отново интерес към пишито. Към онзи момент беше и въпроса как се раждат бебета. Казах че ги вадят от коремчето. Пита ме да ли го режат, казах да. Пита ме боли ли. Обясних че докторите правят всичко много внимателно и не ме нараняват. С това интереса приключи. Ако някой към днешна дата, даде на детето ми подобна пародия на книжка, ще го убия. В нашето училище са категорично забранени всякакви телефони, таблети и електронни утройства.

ПС: Hedra Радвам се, че не си преподавател на детето ми  ooooh!. Дано пазиш личните си разбирания само за себе си и не опресняваш сексуалните познания на децата ни в тази крехка възраст.

# 164
Зачудих се нещо... Защо има книжки, обясняващи на децата как се правят бебетата, а няма такива, които да развенчават мита за Дядо Коледа?  Поне обясняващи кой всъщност плаща подаръците за Коледа. Thinking
Със сигурност родителите повече ще им се зарадват...

Общи условия

Активация на акаунт