Нашите мамчета чакат да изскочат великденско-АПРИЛски зайчета! - Тема 20

• 35 478
  • 766
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Честито, Мария92!

Ventana - честита годишнина;)

И аз се питам как са тиквичките и Силки.

RusalkaD - то сигурно има обичаи, ама не вярвам на всеки да му е до тях. Аз лично не бих спазвала даден обичай само защото е такъв, ако не ми е приятно (като погачата, например).

Аз тази година съм отказала всякакви приготовления за Велиден. Даже официално разпуснахме софрите. Само ще направя един козунак и така. Утре майка ми ще боядисва яйца и мисля да намина след тоновете. Свекърите сме им дали зелена светлина да ходят на вилата. Ако не съм родила до неделя - може да се съберем за обяд, ама няма да си правя планове без кръчмарката.

Cvety- спокойно, нали ще се върне за прегледа Simple Smile

# 271
  • София
Абе Цвети888,ти не трябваше ли и ти да родиш тези дни?Защо чак за 15?

Е да де, Великденско бебе чакам аз, ама признаци нямам никакви Grinning На 12-ти ми е термина, тогава съм и при док да ме види ще го бъде ли или не, била дежурна тогава. Нямам никакви контракции, нито коремът ми е слезнал надолу, явно на малчо му харесва там на топло. Simple Smile
Затова съм му дала срок до 15-ти да се появява за да го гушкам. Сега още лекувам гъби и дано да ги излекувам докато се обебя.

# 272
То понякога , както нямаш признаци така може да си родиш  Grinning

На мен днес ми казаха, че трябва да нося боядисани яйца на кумата ми и смятам в събота (тъй като утре съм на преглед и не мога) да се занимавам с това, ако не съм се обебила разбира се  Simple Smile

# 273
  • Бургас
Аз ще боядисвам яйца в събота, като заспи детето. Че иска много да ми помага за всичко и някакси няма да издържа Simple Smile
Понеже има традиция на Великден семейството да ходи в кумовете си,може би ще се съберем с кумците си. Ние агнешко не ядем,те също,но нищо не пречи да се изчукаме с яйцата.Ние дали ще ходим в кума ни не знам още.  Между другото днес доктора ме предупреди да не прекалявам с яйцата.

# 274
  • София
Маце, Carry мерси за съветите. Знаех си, че мрънкането тук помага Simple Smile след почти 4 дена след като се оплаках във форума рози следобед малчо сам си свърши работата Simple Smile Да си кажа честно никога не съм предполага, че ще ревна от щастие като видя наакан памперс  Laughing
А това за термометъра беше по препоръка на лекар все пак, така че се опитах да го изпълня, макар и очевидно неуспешно. Явно просто не е имал какво да изхвърля Simple Smile

А сега да се похваля и още нещо. Днес ни падна пъпчето Simple Smile
За кърменето, аз обикновено редувам ту едната ту другата предлагам. Вече ми слезе кърмата, с коластрата приключихме. Малкия обаче на всяко хранене различно време яде. Странното е, че от днес започна по 40-50 минути да суче и понякога се налага да го слагам ина другата за да си дояде. До вчера за 20-30 мин. приключваше и не успяваше да изяде всичко от едната. Това с кърменето на максимум 3 часа обаче става доста трудно. Налага се да го будя, защото той си спи. Послед докато сменим памперс и се накърмим и го подържа малко ба рамото отива цял час и нещо. Направо не остава време за спане.

Някой беше питал за спадането на корема как се разбира. Аз си бях отбелязала къде ми е пъпа като маркер с молив на вратата на банята Simple Smile Другото, както споменаха и преди мен, като седнеш и започне корема да опира в краката.

# 275
РоЗи ,благодаря Simple Smile
Лелеле аз как поспах следобед ..чак ме е срамм  Rolling Eyes
tsvety888 ,ако и ти си заплюваш 15.04 ни трябва поне още една мама ,за да си направим в паузите между кърменията една четворка белот онлайн  Laughing Laughing Laughing
Охх трябва ли да се събираме с кумовете на Великден ? Ами ако и нашите младоженци кажат да се съберем с тях,става лудница...
Ако стана утре рано ще боядисам яйца,нали преди изгрев казват,че се боядисват на Велики четвъртък.  newsm78
Нещо много ми натежа пупата днес,а и баш на финала и на мен една стрийка ми се лепна до пъпа.

# 276
Ако стана утре рано ще боядисам яйца, нали преди изгрев казват, че се боядисват на Велики четвъртък.  newsm78
Не, преди залез трябва!  Peace И аз ще боядисам десетина заради баткото, иначе не знам дали щеше да ми се занимава.  Thinking

# 277
Аз пак да попитам нещо във връзка с моята сага с НОИ - От днес на болничният ми пише - Изплатен, а по сметката нямам нищо.Кога да очаквам?
Притеснявам се, понеже виждам, че отгоре където са моите данни, стои стара банкова сметка, която отдавна е закрита.Предоставила съм новата заедно с болничните листове, но се чудя да не е станала някаква грешка и парите да са отишли някъде в небитието...  newsm78

# 278
Маце, Carry мерси за съветите. Знаех си, че мрънкането тук помага Simple Smile след почти 4 дена след като се оплаках във форума рози следобед малчо сам си свърши работата Simple Smile Да си кажа честно никога не съм предполага, че ще ревна от щастие като видя наакан памперс  Laughing
А това за термометъра беше по препоръка на лекар все пак, така че се опитах да го изпълня, макар и очевидно неуспешно. Явно просто не е имал какво да изхвърля Simple Smile

А сега да се похваля и още нещо. Днес ни падна пъпчето Simple Smile
За кърменето, аз обикновено редувам ту едната ту другата предлагам. Вече ми слезе кърмата, с коластрата приключихме. Малкия обаче на всяко хранене различно време яде. Странното е, че от днес започна по 40-50 минути да суче и понякога се налага да го слагам ина другата за да си дояде. До вчера за 20-30 мин. приключваше и не успяваше да изяде всичко от едната. Това с кърменето на максимум 3 часа обаче става доста трудно. Налага се да го будя, защото той си спи. Послед докато сменим памперс и се накърмим и го подържа малко ба рамото отива цял час и нещо. Направо не остава време за спане.
Препоръчвам ти да се свържеш все пак с консултант по кърмене. На тази възраст на бебето изхождане на няколко дни може да е знак за проблем. Някой беше отбелязал, че при кърмачета е нормално да пропускат дни - това е така, но важи за по-големи кърмачета - на 3-4 месеца. При новородените редовното изхождане е важен знак, че получават достатъчно кърма (или АМ за некърмени).

И да добавя още нещо - ако все пак се налага стимулиране на изхождане, термометърът не е добра идея, защото може дори да доведе до разкъсвания на и без това фините тъкани там... Има специални глицеринови свещички за деца, може да се разполовят за бебе. КАзвам го, защото тепърва ще започнат съветите от педиатри, роднини и т.н., за всякакви екзотични методи - термометри, мушката, сапунчета и какво ли още не....

# 279
Ааааа  Laughing Laughing Laughing Laughing значи мога и да не ставам посред нощята  Laughing Laughing
То,ако стана мъжът ми съвсем ще си помисли,че съм се смахнала. Ееее екстра.
  animal085

Аз колко готино клипче видях,как да се " боядисат" яйца. Докато се варят се овиват в копринен плат и като се извадят са целите в шарките от коприната. Проблемът, е че нямам нищо копринено,което искам да унищожа

# 280
Карамелче, провери ли ТУК?! Там в предпоследната колонка пише дата на ведомостта, т.е. на коя дата са преведени или ще ги преведат ... Кога ти е бил последният превод? Там всичко наред ли беше със сметката?

# 281
Карамел преводи от НОИ по сметките получаваме във вторник и четвъртък. Ако ти е от днес ведомостта, то парите трябва да бъдат по сметката ти утре. Щом като пише изплатен утре ги очаквай, ако ги няма тогава вече ще проверяваш дали няма проблем с банковата сметка.

# 282
  • Бургас
Здравейте, мамчета Simple Smile

Честито за новите бебочета, да са много здравички и късметлийчета  Heart Eyes

Аз да се похваля, че от вчера вече сме си вкъщи в цял комплект. След 14 дни в болницата най-накрая изписаха Александра и сега си се гледкаме, страхотно е да си имаш бебенце вкъщи! Точно на 14-тия ден си достигна теглото от раждането (2410 гр.) и вече си е изцяло на кърма. Вчера много се смяхме с първата баня вкъщи, както си плачеше и като я сложихме във водата и млъкна все едно с копче сме я спрели и взе да се оглежда и да кротува, явно й беше голям кеф. На майка си се е метнала, все в банята ще кисне  Mr. Green Иначе като цяло е много спокойна, то и ние не сме шаш и паника като с първото дете, чувстваме се по-сигурни и явно и бебетата го усещат.

Дойде ми и настроението за празника, утре смятаме да боядисваме яйцата с каката и силно вярвам, че въпреки нейната помощ ще успеем някакси  hahaha Тази година ще пропуснем каненето и ходенето на гости, но ММ и каката ще минат при близките да раздадат яйца и козунаци.

Малко късно, но да кажа и аз за изписването - нямаше софри и панаири вкъщи. Обяснихме на всички, че бебето е мъничко и в това вирусно време няма да каним никой на гости за сега.

Пожелавам празнично настроение на всички!

# 283
Благодаря мили мои Vaseto29  и vstoilova  Hug
Това ми е първи болничен - 45 дневния и за това не съм наясно с нещата никак.
Ведомостта е от днес, значи чакам утре.Ако ги няма - тогава ще звъня да видя какво става и защо в данните ми е старата банкова сметка.

# 284
Честито Мария92, появи се хубавата Константина с хубавото име  Hug Да ви е жива и здрава, много да ви радва, а на теб бързо възстановяване и прибиране вкъщи да си се гушкате   bouquet

Ventana, честита годишнина, тези първите годишнини наистина са много сладки, после вече почвате да се чудите, абе колко години станаха....

Айде бе, затишие преди празниците и всички ще се юрнем за 15-ти хахахах, абсолютно съм съгласна  Peace

Вярно добре, че сте родилите мами, та да ни давате малко куражец, като разказвате за малчовците си, че наистина накрая е толкова тегаво и изнервено, че нито ни се говори, нито ни се мрънка, хахаха голямо мълчание във форума, само охкаме и пъшкаме накрая  hahaha

Моят 45-дневен от 11,03 още не са го занесли тия от работата Sad няма го заведен още в сайта на НОИ. Голямо чакане ще падне с тия празници.

Общи условия

Активация на акаунт