Нашите мамчета чакат да изскочат великденско-АПРИЛски зайчета! - Тема 20

• 35 479
  • 766
  •   1
Отговори
# 300
Рози, на колко градуса печеш козунаците във фурната?

# 301
Водна лилия благодаря ти за успокоението.Не можеш да си представиш колко много означава за мен.
Мая ако можеш и искаш де ,помоли твоя доктор да ти включи окситоцин ,а не да те реже директно.Имаш време де,може пък да родиш до тогава.

# 302
Мая ако можеш и искаш де ,помоли твоя доктор да ти включи окситоцин ,а не да те реже директно.Имаш време де,може пък да родиш до тогава.
Ако вижданията ми за раждане се разминават с тези на лекаря, по-скоро бих си потърсила друг лекар, вместо да му се моля и т.н. Предизвикване или секцио без показания на термин е безумно дори за българския стандарт, в повечето болници изчакват 1 седмица, иначе по принцип се чака 2 седмици... Но всеки си преценява какъв лекар си избира и как да ражда.

# 303
Рози благодаря много Simple Smile само и аз да питам на колко градуса го печеш и включваш ли вентилатора на фурната  или без вентилатор печеш Simple Smile

# 304
  • София
Аз докато бях в Окръжна така срязаха 2-3 момичета. Преносват, пускат им окситоцин, нищо не се случва и хайде под ножа.

# 305
Po3u на мен покрай бременноста много ми хареса да ми угаждат, но проблема е, че аз обичам да съм независима и ако искам нещо да се свърши на момента , откачам, ако трябва да чакам някой друг да го свърши вместо мен.. това е неприятната част. Иначе тъкмо преди малко питах ММ дали ще продължи да ме глези и да ми угажда след като родя  Grinning

# 306
  • София
vodna_liliq - тука не мога да ти кажа, понеже фурната ни в момента е малко смотана, слаба и без вентилатор, се принудих да си преинача рецептите "на магия" и сега пускам на максимума горно и долно - към 200 градуса е май. И понеже фолиото не прилепва плътно, след 15 минути поглеждам през прозорчето и ако е хванал коричка го вадя.

vstoilova - ох, ММ непрекъснато ми напомня, че да го помоля да свърши нещо не спада в графата "да моля хората да ми слугуват", ама пуста му независимост, много се дразня и само за това са ми мрънканията откакто станах по-тромава.

# 307
Аз тази година ще правя козунаците (ако не съм тръгнала да раждам де) по тази рецепта: Вече я изпробвах и се получи много добре.  Laughing
Аз ги пека на 180 градуса с вентилатор и ги покривам с фолио след като се изпекат отгоре, но както е писала РоЗи без да го подпъхвам.

# 308
10х, момичета, абе ще вземете да ме навиете да врътна и аз един козунак, то вероятно като за първи път нищо няма да се получи, ама ей така да се пробвам да се намирам на работа докато чакаме заветната дата  Joy

# 309
  • Бургас
jasmin_veni, и ние преди кърмене се къпем, малко се криви после докато я облечем, но като се нахрани и си заспива като ангелче Simple Smile

РоЗи, Monicaaa, благодаря за милите думи Hug Как ми се иска и аз един козунак да завъртя, но не знам с двете дребни дали ще смогна.

cvety83, vodna_lilq, айде вие сте на ред, пожелавам ви скоро да се похвалите! Коригирам се: vodna_lilq, на теб май още ти е раничко...

За 15.04 се оформя отбор за народна топка вече, не за белот  Grinning Heart Eyes  Шегата на страна, но дано всички да си родите на датата, на която сте си харесали!

И моите пари от НОИ се бавят, а на всичкото от горе в счетоводството са получили болничния ми на 31.03, но ми заявиха, че ще го подадат в НОИ не до 15.04, а до 15.05, тъй като вече си били приключили месеца  ooooh!  то добре че при мен има голямо застъпване на двата, първият от които вече е подаден, и няма да се отрази толкова забавянето.

Последна редакция: ср, 08 апр 2015, 23:05 от 0033

# 310
Добре ,аз не мога да разбера нещо.Като пренося 8 дни,които изтичат на 12 и ми включат окситоцин ,ако от него няма  родова дейност какво би трябвало да следва?То май е логично,че трябва да те срежат,или???

# 311
  • Враца
Цвети, според мен точно това следва, поне от разговорите ми с раждали майки. Аз точно за това не знам какво искам - предизвикване или директно секцио, понеже съществува варианта от системата да няма ефект или поне да не е достатъчен и да последва рязане. Аз не знам дали ще се ражда още на 14ти, просто тогава ме искат в болницата. Но...не губя надежда за нормално тръгнало раждане през тези 5 останали дни  Peace

# 312
И аз пожелавам всяка да роди на датата, която иска, НО най-важното е да сме живи и здрави ние и бебоците! Те си знаят кога са готови да излизат.

Цвети , ако няма настъпила родова дейност след системата , наистина е логично да те срежат, но предполагам, че това се случва в изключително редки случаи.

# 313

Отговор с 1 седмица закъснение  Embarassed - давахме първо НАН 1 ХА - не му понесе и минахме на НАН Специал.
От събота (04.04) сме само на кърма. В крайна сметка давам глюкоза, че на моменти още пожълтява ама след като съм го накърмила и е в просъница. На ден я изпие 30-40 мл, я не. С водата по същия начин. До вчера 3 дни не беше акал, бях откачила и пратих ММ да води педиатърката от кабинета вкъщи, те докато дойдат и пъпа му падна и се изака. Днес пак по същото време имаше доставка, така че малко по-малко започвам да дишам една идея по-спокойно! Сега колики нещо го почват ама няма как!

Сега се връщам да чета назад!
Честито на всички обебили се тези дни!  bouquet  bouquet  bouquet
 Повече ви следя във фейса, че за тук не ми останаха сили с това настройване!:)

# 314
  • София
Цвети - дано всичко протече по най-лекия начин и бебето да тръгне само да си излиза и да са били напразни опасенията ти!  Peace

За козунаците така съблазнително ми звучат вашите рецепти - ама като нямаме хлебопекарна, няма кой да меси... Ама онзи ден от кауфланд взех за проба 1 от тяхната фурна още топъл и беше много вкусен, та от там ще е явно.

Днес бях на последен преглед при АГ. Беборанът е 3900 към момента с големичка глава (10,5 см), около 2 седмици преди планираното секцио. Иначе всичко изглежда нормално, няма признаци за наближаващо раждане, дано си изчака датичката!  Praynig

И мен ме кефи да ме глезят през бременността, но не и да съм зависима от някой.
А по повод оплакването от мъжете точно прочетох следното във фейса днес:
Ако мъжът каже, че ще поправи нещо, ЩЕ ГО НАПРАВИ, няма нужа да му напомняте на всеки 6 месеца! Joy

Общи условия

Активация на акаунт