Нашите мамчета чакат да изскочат великденско-АПРИЛски зайчета! - Тема 20

• 34 864
  • 766
  •   1
Отговори
# 675
  • Враца
Alvinda за съжаление съм от малък град, не вярвам тук да има консултанти на разположение, а от разстояние едва ли може да се обясни как точно трябва да засуква бебето.
Споделете има ли мами, на които даването на залъгалка не е проблем за кърменето?

# 676
  • Под кленовите дървета
Жасмин я кажи пропорциите за смрадликата... аз тука 50 гр в 2 литра вода варя и после пак доразреждам с вода на око... ама и колко време след раждането я ползваш? Така и не ми каза АГ-то...

същите. обаче не разреждах. но лайката ми е по-добре.

Жасминче, какви пъпки има Катето? Щото Тончо и той има - мънички, червени с връхче, най-вече по бузките. Чела съм, че се появяват, защото бебето така се чисти от майчините хормони. Аз нищо не ги правя.  Peace
Велинити, аз сега се справям доста по-добре с недоспиването от първия път. С големия ми син дремех на всяко кърмене - по дивани, по легла ... И нощно време ми се струва, че по-често се будеше. Сега съм си добре.

Е, като приспивам баткото заспивам с него и вечер, и следобед, ама се трае.  Rolling Eyes Peace
  Същите пъпки като Тончо, ама без бели върхове. Като от претопляне, обаче като се скрият остава суха кожа. Сега само да не излезе АД и да трябва да спра кърменето след толкова усилия, ще се гръмна, ритуално!

И аз по-добре се оправям с безсънието, като теб, даже през деня не поспивам Simple Smile

# 677
Cvety83 ,честито бебенце!!! Живи и здрави и много щастливи!!!

РоЗи.... пак стискам палци!

# 678
  • София
Jasmin, и аз много се осъмних за смрадликата, за лайка и сребърна вода съм чувала, но на очи смрадлика ми се видя странно. Няма да я слагам, че да не докарам по-голяма беля. Нещо тази педиатърка вече не ме радва особено, ама нали трябваше бързо да намеря някоя, която да ни вземе и нямах голям избор. А Митето и той има по лицето 2-3 пъпчици, като тези дето Васето спомена с бяло връхче, дано минат бързо. Аз с нищо не ги третирам, не знам дали трябва. Мислех си, че може да съм го претоплила, но сега като споменахте за хормоните ми се вижда по-вероятно, бях забравила, че от това може да са.

# 679
  • Под кленовите дървета
Ми нашите не са една две, а много и ситнички и червенички. И като реве сякаш стават повече Shocked

Да ви кажа, ние нямаме педиатър, даже за баткото. То тук се намира тооолкова трудно Sad намерихме частна клиника накрая и пак час след две седмици Whistling

# 680
Мамчета пъпчиците са бебешко акне или иначе казано Милия появяват се защото и бебетата са се появили 😄 не ги правете нищо ще минат от самосебе си. Ако кожата е и суха малко зехтин за овлажняване и почистване само с вода никакви сапуни,шампоани и т.н.т. 😝 надявам се бях полезна. Поздрави на новите мамита и леко възстановяване,щастливи бебчета ви пожелавам! Ние трябваше уж вчера ама госпожицата е доста високо (едва допипаха главата днес) та може да си почакаме още 😂 в петък пак на преглед ама нито контракции нито нищо..много съм спокойна аз все едно няма да раждам 😂

# 681
  • София
И Калоян има такива пъпки, даже на втория ден като ми го дадоха беше ужасно опъпчен, сега му излизат от време на време, но много бързо му минават. Нищо не е, лекарката каза както са излезнали така ше изчезнат.

Алвинда само физиологичен разтвор е достатъчно за очето. Аз всеки ден почиствам наколко пъти на ден.

Аз много харесвам нашата педиатърка. Значи висока е макс 1.50, едно мъничко бабенце, ама много мъничко. Обаче е страшно мила, обяснява всичко много спокойно, само че се чака много пред кабинета и и няма разделение на болни и здрави деца, обаче има къде да се дръпнеш за да не си при болните. Вдига си телефона 24/7  и най много ме изненада като влезнах си спомня моето име, на Калоян, всичко, няма нужда да и припомняш нищо.

# 682
cvety83, честитоо! Съжалявам за тежкото раждане, но най-важното е, че с малката сте добре вече!
Забавно ми е като си спомня, че се уговаряхме да се засечем в болницата, а родихме с почти 1 месец разлика Simple Smile

Maya the Bee, клипчета за правилна позиция при кърмене има в youtube, виж още кърмаческия форум на бгмама и блоговете на хедра и Бу ( newsm78 май беше). Ако бебчето се разсейва, мисля че 5 мин е малко, даже 15 ми се струва малко. Може би не успява да се насуче. Щом по цял ден сте на 1 час, може би гърдите ти са много стимулирани, и после паузите от 4 часа ги напрягят? Може да храниш бебето в просъница, или да изцеждаш...Има ли достатъчно мокри памперси? По това можеш да се ориентираш дали яде достатъчно. Бебетата често търсят да сучат за успокоение, дори да да яли съвсем скоро. Това не е точен критерий, че са наистина гладни. А, и да, биберона може да обърка техниката на бебето за засукване, внимавай!Съжалявам за набързо нахвърляните фрази, но ми е мъчително да пиша от таблета.

Vaseto и 0033, благодаря, по-добре сме, утре сме на контролен преглед. Но въпреки всичките си задръжки спрямо тежките лекарства, мазах с бактробан. Не съм хепи от това, но ме достраша от усложнения. Вие как се справяте с големите? Вкъщи са едни разправии...

Рози, хайди душата, това твоето рогато ще получи приза за най-дългоочакваното бебе в темата;)

# 683
  • София
Maya the Bee, ако няма консултант в твоя град може поне по телрфона да поговорите, за да те насочат на какво да обърнеш внимание. Ще ти споделя скромния ми опит и какво коментирахме ние с консултантката, може да ти е от полза. Първо много е важно позата за кърмене да е удобна за теб и да можеш да се отпуснеш (при мен това е част от проблема), не трябва да има болка при сукането (ако има, вероятно не е засукало правилно и може би почти не гълта, а само се успокоява дъвчейки зърното, след кърмене зърното не трябва да е деформирано). Както Giada, ти е писала броя на мокрите и мръсни памперси ще покаже дали действително хапва или не. Залъгалката през преди да се установи нормална практика на кърмене може да е проблем, но ако бебето е много изнервено преди кърмене и не засуква може и да помогне ако му я дадеш за малко колкото да се успокои.

Ако обаче гърдите ти продължават, да са подути и болезнени следи си температурата и може би е добре да се консултираш и с лекар, за да не се стигне до по-сериозни запушвания и мастит.

Маце, дай координати на твойта педиатърка, моля те. Ако ми е на удобно място и ми допадне може по натам да се запишем и ние при нея. Аз до сега също с физ. разтвор почиствах, но днес имаше повече секрет и сутринта се беше слепило леко очето, та ще минем на лайка.

Jasmin, това с липсата на педиатър е кофти, предполагам при спешен случай обаче имате към кого да се обърнете. То тук знаеш лекари много, ама какви са лекари... без коментар Wink

РоЗи, хайде давай чакаме да се самооповестиш Simple Smile Май майка ти все пак не е познала и бебка ще си има собствена дата.

# 684
Добро утро милички  Hug

Стискам палци на Ро3и и всички останали, които са решили да се обебват днес - с пожелание всичко да мине по възможно най-лекия начин!  bouquet

# 685
Честити бебчета Tifani и Cvety83!Да са ви здрави и спокойни, и бързо да се прибирате у дома! Cvety83, ще си го спомняш това нелеко раждане,но дано поне бързо да се възстановиш! Казват, че се забравя,но от собствен опит мога да кажа,че не е съвсем така! Важното е занапред всичко да е наред с вас двете!

# 686
момичета набързо - вчера се роди Самуил 4080 гр, 51 см, планово секцио,  пухкав като херувимче
Поздрави на всички нови бебета и техните мами,
Рози, Чрд, стискам ти палци

# 687
Водна лилия, да ти е жив и здрав юнакът!
Mira D. и аз нещо съм подозрително спокойна, все едно не ми предстои раждане Simple Smile

# 688
Cvety, vоdna_lilq (дано не пропускам някой), Честити ви бебчета да са живи и здрави, да радват мама и тати.   bouquet
РоЗи и тук да ти кажа, едни стиснати палци и от мен, всичко ще бъде наред, чакаме да се похвалиш. 
Аз тръгвам към кабинета на док, да я видим нашата ината госпожица, дано успея да се вредя за преглед, че на регистратура ми се скараха че нямало часове. Да си призная вече след термина ми е малко притеснено, да не кажа и страх.  Confused Ам няма начин трябва да родя.

# 689
  • София
Ехаа Водна Лилия! Голям Цар Самуил! Да ти е жив и здрав и многп да ви радва.

Чакаме днес новини от Swampi сигурно вече е минало секциото, и от Ро3и! ooooh! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт